Hrvatski klub putnika otvorio natječaj za sve zaljubljenike u putovanja – dodjelu nagrade Dijana Klarić. Evo kako se možete prijaviti.

Nagrada Dijana Klarić. (Foto: iStock)

Nagrada Dijana Klarić osnovana je u znak sjećanja na istoimenu mladu šibensku putnicu i fotografkinju čiji su život i djelo bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Šarolikim korpusom svojeg nadahnutog rada inspirirala je mnoge da život iskoriste najbolje što mogu, istražuju dublje i cijene ljepotu koja nas okružuje.

Ako ste i vi poput nje zaljubljenik u putovanja, prirodu i bilo koju formu kreativnosti, ovo je prilika da podijelite svoje talente i strasti s drugima te da se pridružite ostalim putnicima i avanturistima na Croatian Travel Festivalu u Šibeniku koji se ove godine održava od 29. kolovoza do 1. rujna.

Nagrada se dodjeljuje u četirima kategorijama: putopis, fotografija, film ili video te putovanje godine. Za svaku kategoriju zadužen je stručni žiri koji će odabrati najboljeg kandidata ili kandidatkinju. Prijave nakon roka neće se uzimati u obzir.

Nagrada Dijana Klarić
Nagrada Dijana Klarić. (Foto: iStock)

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se može svatko tko je u 2023./2024. napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja, odnosno poduzeo neki putnički projekt, a dobna granica je navršenih 18 godina u trenutku prijave. 

Natjecati se mogu isključivo državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu, a mogu se prijaviti samostalno ili ih mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u maksimalno dvjema kategorijama, a prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj u bilo kojoj kategoriji.

Lanzarote – raj na zemlji sada dostupan i iz Zagreba!

Nagrada Dijana Klarić
Nagrada Dijana Klarić. (Foto: iStock)

Kako prijaviti svoje radove?

Radove i prijave treba poslati na e-adresu: [email protected] do 10. srpnja 2024. u ponoć. U e -pošti treba priložiti osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

U naslovu e-pošte treba jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe. Na primjer: „Kategorija: putopisna fotografija”. Uz naslov, obavezno treba priložiti i kratak opis prijave.

Za kategorije putopisa, putopisne fotografije i putopisnog filma ili videa treba priložiti odgovarajući rad: ulomak putopisa, fotografiju u JPG ili PDF formatu, cjeloviti film ili dio filma ili videa.

Za kategoriju putovanja godine treba poslati jednu (1) stranicu opisa koji naglašava posebnost putovanja, projekta ili putnika od značaja ili interesa.

Šibenik, dodjela nagrade Dijana Klarić.
Šibenik. (Foto: iStock)

Dodjela nagrade u Šibeniku

Finalisti su dužni dostaviti jednominutni promotivni video o sebi, svojem uratku ili prijavljenom putovanju nakon što im se obrati stručni žiri, najkasnije sedam dana od trenutka obavijesti. Ako finalist ne dostavi promotivni video, žiri će u finaliste uvrstiti idućeg najboljeg natjecatelja. Finalisti iz svih kategorija bit će predstavljeni na Facebook stranici Nagrada Dijana Klarić .

Dodjela nagrade održat će se tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku, a publici će biti predstavljena tri finalista u svim kategorijama. Najboljima će biti uručena simbolična nagrada, drvena statua u obliku spirale.

Detalje natječaja za svaku pojedinu kategoriju potražite na stranici www.hrvatskiklubputnika.com, Facebook stranicama Nagrada Dijana Klaric i Croatian Travel Festival.

Sretno!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci