Zadnji dan Dunav Festa, spektakla koji će se pamtiti: Više od 2000 posjetitelja uživalo uz fišijadu i jubilarni koncert Željka Bebeka

Dunav Fest 2024. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Treći dan Dunav Festa u Vukovaru bio je prepun uzbudljivih događanja koja su oduševila posjetitelje svih generacija. Posljednji dan ove važne manifestacije, kao i ostalih dana, započeo je promotivnom i besplatnom vožnjom Dunavom, koja je ujedno bila i jedinstvena prigoda svima da uživaju u ljepotama rijeke, ali i pogledu na Vukovar iz druge perspektive.

Plovidba Dunavom.
Promotivna plovidba Dunavom. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Okus i izgled pobjedničkog fiša oduševio stručni žiri

Središnji događaj dana bila je već tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiša, koja je ove godine privukla 24 ekipe. Stručno povjerenstvo od četiriju članova ocijenilo je uzorke, a ocjenjivali su se okus (slatkoća, ljutina, kiselost), boja, miris te konzistencija (gustoća, masnoća i povezanost sastojaka).

Dunav Fest. Fišijada.
Fišijada 2024. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)
Ocjenjivanje najboljih fišpaprikaša.
Ocjenjivanje najboljih fišpaprikaša. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Proglašene su tri najbolje ekipe kojima su uručene novčane nagrade: 100 eura za treće mjesto osvojila je ekipa Čarli iz Jarmine, 200 eura za drugo mjesto osvojila je ekipa A je to! i 300 eura za prvo mjesto osvojila je ekipa Baranjsko Petrovo Selo.

Pobjednici Fišijade 2024.
Pobjednici Fišijade 2024. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Fišpaprikaš se također kuhao za posjetitelje po promotivnim cijenama, a prihod je doniran u dobrotvorne svrhe Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar za pomoć potrebitima.

Oživite magiju bajki uz rijeku Kupu – pripremite se za nezaboravan obiteljski doživljaj na LegendFestu u Petrinji

16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“.
16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“ (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

16. susreti folklornih društava oduševili brojne posjetitelje svojim točkama na velikoj pozornici

Paralelno s Fišijadom, održani su i 16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“. Ovaj dvosatni program okupio je više od 200 sudionika iz raznih županija i hrvatske dijaspore.

16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“.
16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“ (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)
Dunav Fest. 16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“.
16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Program je započeo svečanom povorkom od Hrvatskog doma Vukovar po šetnici do Trga Republike Hrvatske, gdje su se folklorne skupine predstavile i izvele svoje točke na velikoj pozornici. Vrhunac ovog dijela programa bilo je veliko šokačko kolo na Trgu.

Osim gastronomskog i kulturnog dijela, Dunav Fest je obilježio i Međunarodni dan Dunava radi očuvanja i promicanja kulturnog i prirodnog bogatstva ove rijeke koja je središte Vukovara, ali i brojnih europskih gradova.

Dunavski sajam.
Dunavski sajam. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Na Dunavskom sajmu i trećeg dana manifestacije nudili su se suveniri i proizvodi lokalnih OPG-ova, a uživalo se i u tradicionalnim specijalitetima po kojima je ovaj kraj poznat, kao što su šaran na rašljama, fiš-paprikaš i grah u ćupu, ali i ponudi lokalnih vina.

Otkrijte šarm najvećega grada na istarskom poluotoku koji nudi obiteljski odmor pun kulturnih doživljaja i adrenalinskih avantura

Vatreni spektakl Plaminogo Arta.
Vatreni spektakl u izvedbi Plaminogo Arta. (Foto: Vedran Čuljak: Ivor: TZGV)
Bubnjarski bend RitmOS iz Osijeka.
Bubnjarski bend RitmOS iz Osijeka. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)

Atmosferu dodatno “užario” Željko Bebek, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati u pivskom pubu

Glazbeni dio večeri započeo je nastupom vatrenim spektaklom Plamingo Artsa i bubnjarskog benda RitmOS iz Osijeka, a vrhunac večeri bio je jubilarni koncert Željka Bebeka, koji je obilježio 50 godina svoje glazbene karijere. Koncert je privukao mnogobrojnu publiku koja je uživala u hitovima ovog legendarnog izvođača: „Da je sreće bilo”, „Oprosti mi što te volim”, „Kupit ću nam sat”, „Žuta ruža s Dunava”… Spektakl je završio skandiranjem publike koja je tražila i bis pa je Bebek s okupljenim posjetiteljima neumorno otpjevao oproštajnu pjesmu „Laku noć svirači”.

Drugi dan Dunav Festa protekao uz kulturne programe, radionice za sve uzraste i zabavu uz tamburaše

Dunav Fest. Jubilarni koncert Željka Bebeka povodom 50 godina karijere.
Jubilarni koncert Željka Bebeka povodom 50 godina karijere. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor: TZGV)
Dunav Fest. Željko Bebek.
Željko Bebek. (Foto: Vedran Čuljak; Izvor; TZGV)

No, tu dakako nije bio kraj zabavi jer je treći dan Dunav Festa završio Dunav Feštom, after partyjem uz tamburaše u Vukovarsko pubu, čime je do jutarnjih sati produženo veselje posjetitelja i zaokružena ova trodnevna manifestacija.

Ova godina pokazala je da Dunav Fest postaje sve veći i značajniji događaj, koji dodatno osnažuje brend Dunava kao prepoznatljivog simbola Vukovara. Manifestacija je uspješno spojila kulturne, gastronomske i turističke sadržaje, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo zbog kojeg će se sigurno vratiti i dogodine.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci