Oživite magiju bajki uz rijeku Kupu – pripremite se za nezaboravan obiteljski doživljaj na LegendFestu u Petrinji

LegendFest, Petrinja, 2024. (Foto: LegendFest)

Jeste li spremni za nezaboravan doživljaj koji će očarati sve generacije? Legende i mitovi te priče iz davnina oživjet će ovog ljeta na LegendFestu, manifestaciji koja slavi bogatu kulturnu baštinu Hrvatske, a koja će se ove godine održati u Petrinji.

Znate li da je većina bajki potekla upravo iz legendi i mitova te da je Hrvatska kolijevka bezbrojnih priča i legendi koje su inspirirale poznate bajke? Sve to, ali i mnogo više, saznat ćete na ovogodišnjem LegendFestu čija je misija očuvati upravo tu kulturnu baštinu i prenijeti je budućim generacijama. 

LegendFest u Petrinji.
LegendFest u Petrinji. (Foto: Valentino Dražić Celić)

Zadnji vikend u srpnju rezervirajte za mitove, legende, bajke i narodne priče

LegendFest je jedinstven događaj koji oživljavanjem legendi, mitova, bajki i narodnih priča koje se prenose s generacije na generaciju nudi bogat sadržaj za cijelu obitelj. Ove će se godine održati uz rijeku Kupu u Petrinji 27. i 28. srpnja, a raznolikim će programom zagolicati maštu baš svih generacija, stoga se pripremite za putovanje u svijet mašte i tradicije.

LegendFest.
LegendFest. (Foto: Mateo Gobo)

Radionice, koncerti, kazališne predstave i mnogo više

LegendFest će ove godine oživjeti lokalne legende i priče te istaknuti znamenitosti Petrinje, a kroz kazališne predstave, izložbe, radionice, koncerte i kulturno-umjetničke nastupe posjetitelji će moći doživjeti bogatu kulturnu baštinu Sisačko-moslavačke županije

Kupalište u Petrinji na dva će dana postati svijet baštine, mitova i legendi kroz razne radionice poput izrade autentičnih hrvatskih igračaka, poznate petrinjske lončarije, plesne radionice, prezentacije knjiga i pripovijedanja koje su samo dio bogatog programa LegendFesta. Glazbene grupe Su’vid i Ogenj svojim će nastupima dodatno podići atmosferu.

Zapanjujući slapovi, vilinski vrt, Napoleonov magazin, Indijanci i selfie iz pilotske kabine: Otkrijte čuda Rastoka i Slunja!

LegendFest.
LegendFest. (Foto: Goran Gluhak)

LegendFest – program edukacije, zabave i kulturnog povezivanja

LegendFest organizira udruga Val kulture koja ovaj i slične festivale organizira proteklih 20 godina u različitim dijelovima Hrvatske te iz koje najavljuju odličan program. Prema riječima Ivora Zidarića iz udruge, LegendFest nije samo festival – to je platforma za edukaciju, zabavu i kulturno povezivanje u zajednici.

„Naša je vizija stvoriti program koji će biti zanimljiv široj društvenoj zajednici, uključujući djecu i ostale naraštaje, kako bismo osigurali prenošenje naše baštine budućim generacijama. Vjerujemo da će festival poslužiti kao platforma za edukaciju i zabavu te kao središte za poticanje suradnje i kulturnog povezivanja u zajednici”, dodao je Zidarić.

Sve informacije o rasporedu, izlagačima i predstavama ovogodišnjeg LegendFesta možete pronaći na službenim stranicama festivala, a novosti pratite i na našem portalu. Nemojte propustiti priliku doživjeti čaroliju LegendFesta, festivala koji oživljava prošlost i donosi je u sadašnjost. 

Razlistana visoka stabla jamče dubok hlad i zaštitu od sunca. Velika livada pod njima pruža pak dovoljno prostora za posjetitelje, izvođače i izlagače. S obzirom na ljetni datum, prilika je to i za osvježenje u Kupi!

Vidimo se u Petrinji!

Family Welcome je medijski pokrovitelj LegendFesta – festivala legendi, mitova i narodnih priča.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci