Drugi dan Dunav Festa protekao uz kulturne programe, radionice za sve uzraste i zabavu uz tamburaše

Dunav Fest, drugi dan manifestacije. (Foto Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)

Drugog dana Dunav Festa dunavska šetnica u Vukovaru postala je središte raznovrsnih aktivnosti, uključujući radionice za sve uzraste i večernju zabavu uz tamburaše.

Od jutra do večeri, brodovi su plovili Dunavom na promotivnim vožnjama, a posjetitelji su uživali u ljepotama rijeke, ali i pogledu na Vukovar i Vodotoranj. Posebno zanimljivi bili su Dani otvorenih vrata Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar i manifestacija Zaveslaj Dunavom na kojima su mnogi iskoristili priliku da se okušaju u veslanju i dožive snagu ove očaravajuće rijeke iz prve ruke.

Dunav Fest. Plovidba Dunavom.
Promotivna plovidba Dunavom. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)
Veslanje Dunavom.
Veslanje Dunavom. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)

Suveniri, tradicionalni specijaliteti i cirkuske vještine oduševile posjetitelje, a sve su dodatno „začinile“ tamburice!

Na Dunavskom sajmu nudili su se suveniri i proizvodi lokalnih OPG-ova, a uživalo se i u tradicionalnim specijalitetima po kojima je ovaj kraj poznat, kao što su šaran na rašljama, fiš-paprikaš i grah u ćupu, ali i ponudi lokalnih vina.

Dunav Fest. Dunavski sajam.
Dunavski sajam. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)
Cirkuska predstava.
Cirkuska predstava Cirkulture. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)
Dunav na platnu, radionica slikanja uz čašu vina.
Dunav na platnu“ pod vodstvom Zrinke Merčep. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)

Djeca su uživala u oslikavanju lica i cirkuskoj predstavi Cirkulture, dok su odrasli sudjelovali u slikarskoj radionici „Dunav na platnu“ pod vodstvom Zrinke Merčep u perivoju dvorca Eltz. Oni hrabriji okušali su se u cirkuskim vještinama na radionici Cirkulture, a istodobno je spektakularni, revijalni skok padobranaca očarao sve okupljene oko dvorca Eltz.

Ekmek kadaif – orijentalna slastica koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću i bogatstvom okusa

Dunav Fest. Cirkuska predstava.
Cirkultura. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)
Tamburaški sastav Allegro.
Dunav fest – TS Allegro. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)

Drugi dan Dunav Festa završio je večernjim programom koji je počeo kabaretom Cirkulture i koncertom jubileja TS Allegro, koji je programom Allegro Mania proslavio 10 godina djelovanja. Poseban gost večeri bio je Stjepan Jeršek Štef koji je dodatno podigao uzavrelu atmosferu poznatim hitom “Sve poštivam, svoje uživam”…

Dunavski sajam.
Dunav fest. (Foto: Miroslav Šlafhauzer; Izvor: TZGV)

Bogata gastronomska ponuda, pjesma i ples sve do jutarnjih sati očekuje se i posljednjeg, trećeg dana Dunav Festa

Kao i prethodnih dana, treći dan Dunav Festa započet će promotivnom i besplatnom vožnjom Dunavom nakon čega slijedi uživancija za sva osjetila. Od 17 sati održat će se natjecanje u pripremanju fiša, Fišijada, kada će žiri posebno oformljen za tu priliku ocjenjivati uzorke i proglasiti tri najbolja te dodijeliti odlične nagrade. Ove godine one su novčane – 100 eura za treće mjesto, 200 eura za drugo te 300 eura za prvo mjesto. Fiš će se kuhati za posjetitelje i bit će dostupan po promotivnim cijenama, a prihod će biti doniran u dobrotvorne svrhe.

Dunav Fest, šetnica.
Dunav Fest. (Foto/Izvor: TZG Vukovara)

Istodobno, započet će i 16. susreti folklornih društava „Dunav svome gradu“. Dvosatni program folklornih skupina okupit će više od 200 sudionika iz raznih županija, ali i iz hrvatske dijaspore. Program počinje svečanim mimohodom od Hrvatskog doma Vukovar po šetnici do Trga Republike Hrvatske gdje će svaka skupina najaviti ono što će izvesti na velikoj pozornici. Sve će završiti velikim šokačkim kolom na Trgu nakon čega će se više od dvije stotine sudionika uputiti do velike pozornice kod Veslačkog kluba.

Glazbeni program započinje nastupom bubnjarskog benda RitmOS iz Osijeka, a vrhunac večeri bit će koncert jubileja Željka Bebeka, koji slavi 50 godina glazbene karijere.

Tri dana odlične zabave na Dunav Festu završit će Dunav Feštom, odnosno after partyjem uz tamburaše u Vukovarskom pubu.

Sigurni smo da vam ne trebaju dodatni razlozi za vikend-izlet u Vukovar!

Više informacija o programu potražite na Facebook stranici Dunav Festa.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci