Iskusite zabavan obiteljski sadržaj koji pruža osjećaj povezanosti s prirodom i tradicijom na Farmi magaraca u Šmriki

Farma magaraca u Šmriki. (Foto: OPG Lucić)

Uzbuđenje koje prati posjet farmama nevjerojatno je iskustvo za djecu i roditelje. Dotaknuti se bliskosti s životinjama, istraživati njihov svijet i sudjelovati u edukativnim aktivnostima čine svaki trenutak posebnim. Dok djeca uživaju u maženju i igri s raznim životinjama te raznovrsnim programima, roditelji se mogu jednostavno prepustiti radosti djetinjstva skačući s mobitelima kako bi zabilježili svaki dragocjeni trenutak.

Jedna takva posebno zanimljiva farma koja prkosi svakodnevici i pruža osjećaj povezanosti s prirodom i tradicijom je Farma magaraca u Šmriki. Sa osamnaest primorsko-dinarskih magaraca, kokama hrvaticama i brižnim hrvatskim ovčarima, ova farma omogućuje druženje s pitomim životinjama i mogućnost uživanja u predivnom pogledu na Kvarner. U ponudi imaju nekoliko različitih programa, a na vama je da odaberete jedan i prepustite se doživljajima.

Upoznajte čarobni Pećinski park Grabovača: Sve što trebate znati o vikend-izletu u srcu Like!

Mala škola magaraca za velike rezultate

Zašto je hrvatski magarac zaštićen? Kako se brinuti o njihovim kopitima? Zašto magarci imaju duge uši? Što je zajedničko magarcima i ljudima? Te i mnoge druge zanimljivosti o magarcima otkrit će vam iskusni farmeri s više od deset godina iskustva.

Ako ste oduvijek maštali o tome kako je biti farmer, sada vam se pruža prilika da to saznate iz prve ruke. Sudjelujte u programu koji vam omogućava da se uključite u svakodnevne zadatke oko magaraca, kao što su hranjenje mrkvom i jabukama, timarenje i pravljenje frizura te češkanje i maženje. Djeca, dakako, mogu uživati i u raznim zabavnim aktivnostima poput jahanja magarčića (za manju djecu do 35 kg), vožnje kolima po dvorištu ili istraživanja gnijezda i sakupljanja kokošjih jaja.

Poludnevni kamp za nezaboravnu avanturu

Najnoviji program u ponudi je poludnevni kamp u kojem vaše dijete svake subote od 9 do 13 sati može postati „pravi farmer” i doživjeti avanturu. Kamp je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, a broj sudionika ograničen je na petnaest.

Farmerska avantura uključuje radionicu hranjenja i njege magarca, jahanje na magarcu (za manju djecu do 35 kg), vožnju u kolima po dvorištu farme, zabavnu potragu za magarećim blagom te kreativnu radionicu s različitim aktivnostima. 

Na farmi magaraca osigurani su stolovi i klupe za piknik na otvorenome, stoga će mali farmeri moći uživati u svježem zraku dok jedu užinu iz vlastitih ruksaka. Nakon toga djeca imaju slobodno vrijeme koje mogu provesti na ograđenom igralištu tik do dvorišta. Tu mogu bezbrižno trčkarati, klackati se ili se spuštati niz tobogan te se družiti s drugom djecom. Cijena sudjelovanja iznosi 15 eura po djetetu.

Zabavne rođendanske proslave u prirodi

Farma magaraca idealno je odredište i za rođendanske proslave najmlađih uzvanika. Šarmantno okruženje i postavljene klupe sa stolovima među zelenilom čine Farmu magaraca savršenim mjestom za uživanje u omiljenim zalogajima i slavljeničkoj torti. Ako žele dodatno obogatiti proslavu, roditelji slavljenika mogu organizirati roštilj na otvorenom prostoru farme.

Nakon posjete farmi, posjetitelji mogu istražiti područje Vrtače, gdje se u prekrasnom zelenilu nalaze dva starinska kalca. Stručni vodiči s oduševljenjem će podijeliti priče i povijest ove prirodne atrakcije, dodatno obogaćujući vaše iskustvo.

Kako doći do Farme magaraca?

Farma magaraca obitelji Lucić u Šmriki već je 12 godina poznata destinacija za vrtićke i školske izlete te mjesto koje rado posjećuju turisti iz cijelog svijeta. Nalazi se u blizini Crikvenice, Rijeke i otoka Krka, a lokaciju možete pogledati ovdje. Za sve dodatne informacije posjetite internetsku stranicu Farme magaraca.

Doživite novo iskustvo, napunite baterije u prirodi i stvorite lijepe uspomene!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci