Začinite Majčin dan ljubavlju i okusima uz Međimursko pile s bučinim sjemenkama – gestom koja će raznježiti svako majčino srce!

Recept za Majčin dan. (Foto: Kefirolicious studio)

Svake druge nedjelje u svibnju obilježavamo Majčin dan, prigodu kojom odajemo počast nevjerojatnim ženama koje nas nesebično vode kroz život. No, često se nađemo u dilemi što pokloniti našim majkama kako bismo im zahvalili na ljubavi i podršci koju nam pružaju, a mi vjerujemo da nema boljeg načina da im zahvalimo od ukusnog ručka koji će njihova srca ispuniti toplinom i radosti doma.

Za one koji možda nisu vješti u kuhinji, tu je brzo i praktično rješenje – Međimursko pile s bučinim sjemenkama, uzgojeno bez upotrebe antibiotika. Ovo sočno pile obogaćeno je ukusnom marinadom i posuto hrskavim bučinim sjemenkama, a zahvaljujući praktičnom pakiranju u vrećici za pečenje, priprema je vrlo jednostavna – samo ga ubacite u pećnicu, što ostavlja dovoljno vremena za pripremu priloga koji će upotpuniti slavljeničku trpezu, ali i uživanje u aperitivu i druženju s obitelji. 

Jer ono što majke uistinu najviše žele je upravo to – vrijeme provedeno s nama, a to vrijeme možete dodatno obogatiti čestitkom u kojoj ćete podijeliti najdraže anegdote na zajedničke trenutke kako biste ih nasmijali i pokazali im koliko su dragocjene u vašim životima. A ako vam ponestane riječi, uvijek ima dovoljno mjesta za još jedan zagrljaj i još jedan ukusan zalogaj.

Pripremite svoja nepca na uživanje! Stiže nam neodoljivi plešivički Festival pjenušaca i jagoda s raznolikim zabavnim programom

Recept za Majčin dan.
Recept za Majčin dan. (Foto: Kefirolicious studio)

Sretan Majčin dan!

Količina: Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme kuhanja: 80 minuta

Sastojci:

Za pile

  • 1 Međimursko pile s bučinim sjemenkama

Za salatu

  • 1 velika glavica salate (kristalka, puterica…)
  • 500 g rajčica
  • maslinovo ulje – prema ukusu
  • morska sol – prema ukusu

Za pire

  • 500 g slatkog krumpira
  • 50 g maslaca
  • 2 prstohvata soli
  • 100 g sjemenki bundeve

Za vodu s okusom

  • 2 l vode
  • 2 šake svježih borovnica
  • 1 krastavac

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  2. Pile pecite prema uputama na pakiranju.
  3. Dok se pile peče, napravite pire.
  4. Slatki krumpir ogulite pa narežite na male komade i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
  5. Procijedite kako biste uklonili vodu pa u topli slatki krumpir dodajte maslac i sol te ispasirajte u pire. Kušajte pa po potrebi dodajte još soli. Dodajte bučine sjemenke pa sve dobro izmiješajte. Poklopite posudu s pireom kako bi ostao topao dok se pile ispeče.
  6. Zatim napravite salatu. Operite glavicu salate pa listove natrgajte na manje komade i dodajte ih u zdjelu. Rajčicu narežite na manje komade. Maslinovo ulje i sol dodajte prije posluživanja.
  7. Zatim napravite vodu s okusom. Operite krastavac i borovnice. Krastavac narežite na tanke trake. Natočite vrč pun pitke vode pa u vodu dodajte narezani krastavac i borovnice.
  8. Kada je pile pečeno, začinite salatu pa sve poslužite uz pire i čašu osvježavajućeg napitka.

Uslast!

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Perutninom Ptuj i Kefirolicious studiom prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci