Pripremite svoja nepca na uživanje! Stiže nam neodoljivi plešivički Festival pjenušaca i jagoda s raznolikim zabavnim programom

Festival pjenušaca i jagoda. (Foto: TZGJ)

U idiličnoj Plešivici, neodoljivo ogrnutoj zelenim proljetnim prekrivačem, ponovno će zavladati harmonija okusa, obogaćena perlanjem pjenušaca i sočnim, domaćim jagodama. Prilika da uživate u njihovu spoju stiže već 25. i 26. svibnja, kada se održava peti Festival pjenušaca i jagoda.

Festival pjenušaca i jagoda.
Vinarija Željko Gregorić. (Foto: Velimir Brezar ,TZGJ)

Probudite svoja osjetila zamamnim pjenušcima i slasnom proljetnom kraljicom voća

Plešivica, iako najmanja vinska regija u Hrvatskoj, predstavlja jedno od najpoznatijih i najuspješnijih vinogorja u zemlji. Vinogradarstvo ima duboku ukorijenjenost u ovim krajevima, a karbonatna tla, sunčane padine i različite sorte vina (uključujući stare plešivičke sorte), zajedno s bogatim znanjem i iskustvom vinogradara i vinara, garantiraju iznimno visoku kvalitetu pjenušaca proizvedenih različitim metodama. Pjenušava vina u kombinaciji sa slasnim jagodama domaćih proizvođača, prava su proljetna poslastica kojom se može pohvaliti rijetko koja vinska regija.

Vinogradarska kuća Braje.
Vinogradarska kuća Braje. (Foto: Velimir Brezar, TZGJ)

Na Festivalu pjenušaca i jagoda ove godine sudjeluje 13 vinara koji će otvoriti vrata svojih dvorišta i podruma i uvesti vas u svijet u kojem žive, prije svega, poštujući prirodu i njezine darove. Pjenušce ćete kušati i u Hotelu Princess u Jastrebarskom, a uz promotivnu čašu pjenušca ne propustite kušati i jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.

Kulinarska avantura s kraljicom željeza u vašem domu: Donosimo vam ukusne recepte Hotela Zlatan u koje ćete se zaljubiti!

Zabavni program.
Zabavni program. (Foto: TZGJ)

Bogat zabavni program s brojnim kulinarskim doživljajima i vožnjom oldtimerima

Festival pjenušaca i jagoda biti će ispunjen glazbom, kulinarskim užicima i neodoljivim perlanjem pjenušaca koje stvaraju vinarije: Robert Braje, Kolarić Coletti, Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Tomac & Bajda, Šember. Dugogodišnji sudionik Festivala je Hotel Princess, a ove godine pridružuje se i vinarija Režek. Za sve posjetitelje organiziran je obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.

Vožnja oldtimerima.
Vožnja oldtimerima. (Foto: arhiva, TZGJ)

Posjetitelje Festivala očekuju gastronomska iskustva s raznolikim specijalitetima, među kojima se ističe kraljica proljetnog voća, te bogat zabavni program koji obuhvaća degustacije, šetnje vinogradom te vožnju oldtimerima. Upravo ova raznolika ponuda omogućuje im da tijekom svog boravka što bolje upoznaju različite vinarije, a oni koji požele produljiti užitak boravka u ovoj slikovitoj regiji, smještaj mogu pronaći ovdje. Festival ujedno predstavlja priliku da ljubitelji mjehurića pronađu savršeno pjenušavo vino po njihovom ukusu za nadolazeći godišnji odmor i ljetne radosti.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Jana, a organizator Turistička zajednica grada Jastrebarskog, uz podršku Grada Jastrebarskog. Cijeli program ovogodišnje manifestacije možete pogledati ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci