Za ljubav i zdravlje: umjesto čokoladnih, poklonite srca ispunjena dobrim bakterijama za koja vam donosimo recept

Žele srca s dobrim bakterijama (Foto: Kefirolicious studio)

Ljudima koje volimo prije svega želimo zdravlje. Ako imamo zdravlje, imamo energije za raditi sve što volimo i sve što želimo, i sve što trebamo. Zato ovog Valentinova uz ruže poklonite i dobre bakterije te svojoj voljenoj osobi pripremite žele-srca s kombuchom ili vodenim kefirom.

Ako dvojite između vodenog kefira ili kombuche, trebate znati da ne možete pogriješiti što god odabrali. Oba fermentirana pića bogata su probioticima, korisnim mikroorganizmima koji podržavaju zdravlje probavnog sustava. Vodeni kefir nastaje fermentacijom zrna vodenog kefira u šećernoj vodi, dok se kombucha proizvodi fermentacijom slatkog čaja uz dodatak kulture bakterija i kvasaca, scobyja

Osim što imaju probiotičke prednosti, ova pića sadržavaju i niz drugih hranjivih tvari, uključujući vitamine B i enzime, što ih čini izvrsnim izborom za unapređenje zdravlja. I to je ono čarobno u ovom receptu: sposobnost da nas podsjeti na važnost uravnotežene prehrane koja potiče zdravlje i dobrobit tijela. 

Zahvaljujući kombinaciji ukusnih sastojaka i dobrobiti probiotika „žele-srca s dobrim bakterijama” nisu samo desert, već i iskaz ljubavi prema sebi i svojem tijelu.

Vodeni kefir – prirodna probiotička bomba koja čuva naše zdravlje i pomlađuje nas!

Žele srca s dobrim bakterijama.
Žele srca s dobrim bakterijama (Foto: Kefirolicious studio)

Žele-srca s dobrim bakterijama

Količina: ovisi o veličini kalupa ili čaša. Ako upotrebljavate čaše, s 200 ml želea možete napuniti pet čaša.

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Sastojci:

  • 700 ml vodenog kefira ili kombuche
  • 200 ml soka od aronije
  • 3 vrećice mljevene želatine (10 g) 

Priprema:

  1. Pomiješajte kombuchu s aronijom.
  2. Pomiješajte mljevenu želatinu s 12 žlica hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri. 
  3. Zagrijavajte kombuchu na laganoj vatri dok ne dosegne temperaturu na kojoj je lagano topla na dodir. Temperatura ne smije biti visoka jer će toplina uništiti dobre bakterije, a to nikako ne želimo. 
  4. Dodajte želatinu u ugrijanu kombuchu, ugasite vatru i miješajte dok se želatina potpuno ne rastopi.
  5. Prelijte u kalupe ili čaše, ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi do kraja, a zatim ostavite u hladnjaku preko noći. Dekorirajte po želji.

Želim vam Valentinovo ispunjeno ljubavlju i zdravljem!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci