Vikend u Zagorju: Očekuje vas raznolik program za sve generacije – degustacija vina, dječje predstave, izložbe i evergreen hitovi

Štruklijada. (Foto: Štruklijada)

Polustoljetna tradicija okupljanja zagorskih vinara i vinogradara te jedna od najstarijih manifestacija tog tipa u Hrvatskoj zakazuje novi termin druženja! 56. sajam vina i 15. štruklijada na Bedekovčanskim jezerima okupit će 31. svibnja i 1. lipnja sve ljubitelje dobre kapljice i omiljenih štrukli te oduševiti brojnim aktivnostima i iznenađenjima.

56. sajam vina.
56. sajam i izložba zagorskih vina. (Foto: Kupilek kupinovo vino, Kefirolicious studio)

Raznolik program za sve generacije

Nakon tradicionalnog ocjenjivanja vina u kojem sudjeluju profesionalni vinari i hobisti, u petak, 31. svibnja, slijedi i službena objava rezultata kojom Sajam vina može početi, baš kao i degustacija po cijeni od 10 eura. Vina Vuglec, Bodren, Petrač, Prekratić vino, Jambrešić, Sever i Vinogradarstvo Grozaj tek su dio vinskih zagorskih perjanica koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu. Osim za ljubitelje vina, ova manifestacija idealan je bijeg iz grada za sve obitelji i mlade željne drugačije zabave.

Dječje predstave i zabavni park, bogata ponuda lokalnih OPG-ova, izložbe te Wine&Paint radionica u organizaciji Savjeta mladih tek su dio zabavnog programa na koji će „točku na i” staviti bend Gentlemen’s Club. Trio, koji sjajnim obradama najvećih hrvatskih hitova oduševljava publiku, stat će pred okupljene u 21 sat i dobrom svirkom napraviti sjajan uvod u sljedeći dan.

Ovog proljeća letite balonom, uživajte u panoramama od kojih zastaje dah i otkrijte skrivene dragulje Hrvatske

Štruklijada.
15. Štruklijada. (Foto: Štruklijada)

Štruklijada uz najbolje evergreen hitove Novih fosila

Subota je rezervirana i za vinsku degustaciju, ali i za gurmansko uživanje. Očekujte najbogatiju štruklijadu dosad: čak 14 prijavljenih izlagača prezentirat će svoje umijeće spravljanja štrukli i tako sudjelovati u natjecanju. 

U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina, Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Udruge Vino zagorje i Turističke zajednice područja Srce Zagorja ovaj će gastro-enološki „festival” još jednom pokazati zašto privlači sve veći broj gostiju, pa i turista. 

 Štruklijada.
15. Štruklijada uz evergreen hitove Novih fosila. (Foto: Štruklijada)

Dvodnevna manifestacija završit će u subotu, 1. lipnja, na najbolji mogući način: od 21 sat sve posjetitelje uveseljavat će evergreen hitovi Novih fosila u izvedbi Sanje, Marinka i Zeca. 

Predivan ambijent Bedekovčanskih jezera i bogat kulturno-umjetnički program te kvalitetna gastronomska ponuda jamče dobar provod tijekom dva sjajna dana u Zagorju. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci