Brzi i fini prutići za cijelu obitelj: Slatko-slani hit za sve prilike!

Slani prutići. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Sigurno smo se svi nebrojeno puta našli u situaciji u kojoj bi djeca (a i mi) nešto konkretno pojela, a nemamo ništa spremno. Osim toga, sigurno je bilo i puno situacija kad su se gosti najavili da su na putu pa nam je trebalo brzinsko i jednostavno rješenje za pripremu nekog jela koje bismo im servirali. Evo odličnog rješenja u kojem će svi uživati i tražiti prutić više!

Svatko od nas ima neke namirnice koje uvijek ima kod kuće, a već razvaljano lisnato tijesto nešto je što svakako morate staviti na svoj popis kupovine, ako se već tamo ne nalazi. Savršeno se nadopunjuje i sa slatkim i slanim nadjevima, a postoji toliko različitih mogućnosti kako ga oblikovati.

U mojoj obitelji nekako najbolje prolaze zarolani prutići, a ovisno o želji, pripremam ih slane ili slatke; ili još bolje, obje varijante istovremeno, da osim brzinskog obroka imamo i nešto s čime se možemo zasladiti. Također, ovo je odlično rješenje za užinu na izletima i piknicima, ali i za pakiranje djeci da nešto prezalogaje u školi.

Prirodno blago u sjeni Bleda: otkrijte čarobni kanjon Vintgar, Bledsku klisuru koja oduzima dah

Slani prutići.
Slani prutići. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Slani prutići

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Količina: 10-ak prutića

Sastojci:

  • paket razvaljanog lisnatog tijesta
  • topivi sir, poput ementalera ili gaude
  • kuhana šunka
  • jaje

Priprema:

  1. Preko polovice lisnatog tijesta staviti šnitice sira.
  2. Preko svega posipati naribanu kuhanu šunku.
  3. Po želji staviti neki drugi nadjev ili ovome dodati origano, kečap…
  4. Preklopiti tijesto nenadjevenim dijelom, izrezati na trakice od otprilike 1,5 do 2 centimetra širine.
  5. Svaku trakicu zarolati i prebaciti u kalup s masnim papirom.
  6. Premazati umućenim jajetom i peći na 180 °C 20 minuta.
  7. Probati se strpjeti da se malo ohlade kako se ne biste opekli!

Dobar tek!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci