Bite&Byte je restoran koji pruža sasvim drugačiji pristup hrani dok istovremeno uživate u druženju s alpakama! 

Bite & Byte restoran. (Foto: Instagram biteandbyte)

Osim što je potreba, hrana je važan dio kulture i identiteta neke destinacije. Kada putujemo, trudimo se što više upoznati tradicionalna jela i lokalne specijalitete, istražiti nove okuse, ali i istražiti i doživjeti sasvim novo iskustvo. Upravo to svojim posjetiteljima omogućava Bite&Byte, restoran u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke. 

Osim što je poznat po holističkom konceptu u skladu s kojim svakom gostu omogućava prilagodbu obroka prema individualnim potrebama, restoran pruža i mogućnost objedovanja u društvu preslatkih alpaka. 

Individualne potrebe kupaca u bilo koje doba dana na prvom su mjestu 

Iza projekta holističkog koncepta Bite&Byte stoje dva inovatora i poduzetnika, Filip Štefanička i Samuel Pokorný. U aktualnoj ponudi gastronomskih usluga primijetili su nedostatak transparentnosti i mogućnosti prilagodbe obroka individualnim potrebama gostiju, zato su odlučiti stvoriti prostor koji osobama s različitim intolerancijama na hranu, alergijama i prehrambenim preferencijama pruža cjelovite i kvalitetne obroke. 

Uskrs u Đakovu: od tradicije i čokoladnog užitka do zabavne potrage za pisanicama

Osnivači su izradili bazu podataka s više od 1000 sastojaka, 25 nutritivnih podataka, pet intolerancija i šest prehrambenih preferencija kako bi gosti u aplikaciji mogli sami kreirati jelo po želji i prema potrebama.

Njihova je glavna misija gostima ponuditi kvalitetnu i zdravu hranu uz pomoć posebnog sustava i vlastite mobilne aplikacije preko koje se hrana može naručiti. U aplikaciji kupci mogu vidjeti kompletan sastav hrane i pića, dodavati ili brisati različite sastojke, birati stol i uslugu, naručivati, plaćati i pisati povratne informacije. Tako gosti imaju cijeli proces u svojim rukama, a uz funkcionalne obroke koji su ugodni za oko, gostima je u modernom interijeru omogućeno druženje s preslatkim alpakama, što ovo mjesto čini iznimno popularnim odredištem.

Doručak ili brunch s alpakama 

Alpake su životinje koje potječu iz Južne Amerike, vrlo su čiste i prijateljski raspoložene. Preferiraju život u zajednici i jako vole ljude. Dio su života jednog od vlasnika restorana Bite&Byte, a ideja o povezivanju ovog atraktivnog mjesta s preslatkim umiljatim životinjama stigla je vrlo spontano.

Neovisno o tome jeste li vegani, vegetarijanci, pesketarijanci, svejedi ili imate li specifične prehrambene intolerancije i navike, Bite&Byte nudi jedinstvenu ponudu hrane i pića. Utorkom i četvrtkom možete doručkovati uz alpake s uzgajališta, dok subotom gosti mogu uživati u njihovu simpatičnom društvu na ukusnom brunchu.

Cijena ulaznice za doručak iznosi 19,90 eura po osobi te uključuje konzumaciju hrane i pića koji se odabiru u aplikaciji koju prethodno trebate preuzeti. U ponudi jela za doručak pronaći ćete jaja Benedict, tost s avokadom, razne smoothije i kaše te veganske kolače. 

Cijena ulaznice za brunch iznosi 35 eura po osobi, dok je za djecu od dvije godine do 10 godina 25 eura. Pri kupnji ulaznice možete odabrati klasičan, veganski ili dječji brunch box, a dječji jelovnik može se platiti i na licu mjesta. 

Klasični meni nudi priliku da uživate u rilletu, leći, poširanim jajima, pecivima, salatama, domaćem jogurtu od malina, domaćoj granoli i voću. Veganski brunch sastoji se od salata, tosta s guacamole namazom i pečenim višnjama, orašastih plodova, domaćeg jogurta od malina, domaće granole i voća i sl.

Vrlo su hvaljene i njihove fermentirane limunade s okusom voća i začinskog bilja, pune korisnih bakterija i kvasca, koje podržavaju vaše zdravlje. Više informacija o korisnim bakterijama možete pročitati kod naše Kefirolicious.

Nezaboravno obiteljsko iskustvo

Osim zdrave hrane i dražesnih alpaka, u Bite&Byte restoranu u glavnom gradu Slovačke doživjet ćete pravu obiteljsku avanturu. Bratislava nudi nevjerojatnu kombinaciju povijesti, kulture i zabave koja će oduševiti sve članove obitelji.

Neke od atrakcija zanimljive i odraslima i djeci jesu Bratislavski dvorac koji će vam pružiti uvid u prošlost grada, posjet Zoološkom vrtu te galeriji Maltium. Nadalje, odlučite li se na obiteljsko putovanje u Slovačku, na svoju listu okusa koje morate probati svakako stavite i tradicionalnu slasticu trdelník koja će zasladiti vaš boravak u Bratislavi. Nakon uživanja u trdelniku možete se otisnuti u zajedničku šetnju predivnim bratislavskim parkovima.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci