Američki snack na domaći način: Toplo domaće pecivo s hrenovkom – djeci omiljeno, roditeljima spas!

Hrenovke u tijestu. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Znate onu situaciju kad se bliži vrijeme večere, a nemate ništa i tražite neko brzinsko rješenje? Nešto od sastojaka kojih uvijek imamo kod kuće, a da je brzo gotovo? Još ako u jednadžbu ubacimo i da je priprema jednostavna, a da se djeci svidi, izbor nije velik. Potraga može završiti jer je ovo jelo idealno za ovakve situacije!

Dodatni je joker to što ovo mogu pripremiti djeca (uz vašu pomoć, ako im je ona potrebna) jer će im to sigurno biti dodatna motivacija da pojedu nešto što su sami napravili, neće biti nervozni dok čekaju večeru jer će imati zanimaciju, a vi ćete moći brzinski odraditi neke druge aktivnosti uz njih.

Potrebne su vam osnovne namirnice koje, vjerujem, svi uvijek imamo kod kuće, te hrenovke, kojih kod nas uvijek mora biti u zamrzivaču. Rezultat je konkretna večera koja se sastoji od toplog domaćeg peciva i hrenovke. Ako nešto i ostane, to može biti odlična užina za sljedeći dan jer je ovo jelo jednako dobro i toplo i hladno.

Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu: Urbani spektakl vikendima spaja kulturu, igru i glazbu te donosi pregršt zabave za sve uzraste

Hrenovke u pecivu.
Hrenovke u pecivu. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Hrenovke u pecivu

Vrijeme pripreme: 1 sat

Količina: desetak komada

Potrebno za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 100 ml ulja
  • 200 – 250 ml mlijeka
  • 10 g soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 bjelanjak

Još vam trebaju:

  • žutanjak
  • mlijeko
  • sezam
  • 5 hrenovki

Priprema: 

  1. Pomiješati sve sastojke za tijesto i dobro umijesiti tijesto sve dok se ne krene odvajati od posude. Pokriti i pustiti da se digne.
  2. Tijesto premijesiti i razvaljati u kvadrat debljine 5 milimetara.
  3. Hrenovke prerezati na pola pa na svaku stranu tijesta staviti po 5 polovica.
  4. Tijesto prerezati između hrenovki i zarolati da se dobije 10 manjih rolica s hrenovkom u sredini.
  5. Prebaciti na masni papir, pokriti krpom i pustiti da se tijesto diže dok se pećnica grije na 180 stupnjeva.
  6. Kad se tijesto digne, premazati žutanjkom pomiješanim s mlijekom, posipati sezamom te peći na 180 °C, 20 – 30 minuta, dok ne porumeni.
  7.  Po želji poslužiti s nekim umakom i uživati u svakom zalogaju.

Dobar tek!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci