Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu: Urbani spektakl vikendima spaja kulturu, igru i glazbu te donosi pregršt zabave za sve uzraste

Lipanjska pozornica. (Foto: TZG Ivanić-Grada)

Lipanjska pozornica mjesečni je urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz nekoliko lipanjskih vikenda. Program je zamišljen kao prezentacija različitih oblika suvremene kulturne i umjetničke produkcije: tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati na besplatnim radionicama ili edukativnim predavanja za mlade, obitelji i umirovljenike, kazališnim predstavama, a u večernjim satima publika ima prilike uživati u koncertima poznatih hrvatskih izvođača.

Lipanjska pozornica. baruni.
Baruni. (Foto: TZG Ivanić-Grada)

Fortnite turnir, Glazbeni Fest i Biciklistički buvljak

Mladima će posebno biti atraktivan Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024. u kojem će moći pokazati svoje vještine u igranju jedne od najpopularnijih igara na svijetu. Na turniru će sudjelovati sedamdesetak učenika, a prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade poput tableta, mobitela ili tipkovnice.

Natjecanje školskih bendova „Johannesburg School Music Fest” u nedjelju, 9. lipnja, okupit će 13 školskih bendova iz Zaprešića, Zagreba, Dugog Sela, Čazme, Križa i Ivanić-Grada.

Biciklistički buvljak.
Biciklistički buvljak. (Foto: TZG Ivanić-Grada)

Novost u ovogodišnjem programu je i Biciklistički buvljak kojim se potiču urbana mobilnost i zamjena bicikala. Buvljak će se održati u subotu, 8. lipnja. Uz buvljak će biti organizirano i nekoliko radionica. 

Zabave neće nedostajati ni u večernjim satima, kada će brojni izvođači rasplesati sve posjetitelje kroz nekoliko lipanjskih vikenda:

  • 7. 6. Donkey Hot, Showtime Band, DJ Saša Turkalj
  • 8. 6. Vesna Pisarović, DJ Nick Bane & DJ Matyma
  • 9. 6. Johannesburg Sc(h)ool Music Fest 2024., Baruni
  • 21. 6. DJ Arena: Bellboy, Boris Motega, DJ Nick Bane
  • 22. 6. Dodger Artfool, Psihomodo Pop, Kočani orkestar

U sklopu programa 8. i 9. lipnja 2024. održat će se 10. Festival igračaka i 14. Međunarodni žabarski karneval. Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama u gradu.

Slavonija se priprema za spektakularan festival tradicije i kulture uz bogat program za djecu

Festival igračaka.
Festival igračaka, zabava za

10. Festival igračaka, 8. i 9. lipnja

Festival igračaka je manifestacija koja okuplja proizvođače vrhunskih i edukativnih igračaka te nudi mnoštvo dječjih radionica, zabavnih aktivnosti i nastupa dječjih zborova pod sloganom „Igra nikada ne prestaje”. Tijekom dva festivalska dana djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održava se u Sportskom parku Zelenjak, koji pruža prostor za nezaboravno obiteljsko druženje.

Svečano otvorenje Festivala uz mimohod olovnih vojnika održat će se u subotu, 8. lipnja, u 10:30 sati. Nastupit će i pobjednica Supertalenta Chriztel Renae Aceveda i plesne skupine. 

Vratite se u djetinjstvo uz igre polupanog lončića, gumi-gumi, điha-điha ili oka sokolova. Deseci različitih igara čekaju da ih isprobate i okušate svoju spretnost. Zabavite se u Parku znanosti i Selu bajki, uživajte na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, neka vas zabave mađioničari, a ako ogladnite, okušajte se u klopanju kremšnita.

Na Festivalu se možete igrati i u muzejima. Muzej Moslavine, Centar za kulturu Čazma, Muzej Ivanić-Grada, JU Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i Turistička zajednica Ivanić-Grada spremaju interaktivne igraonice u kojima ćete naučiti mnogo zanimljivosti o njihovim krajevima. 

Raspored Festivala igračaka pronađite ovdje.

Lipanjska pozornica. Žabarski karneval.
Žabarski karneval. (Foto: TZG Ivanić-Grada)

14. Međunarodni žabarski karneval, 8. lipnja

Više od 350 sudionika u karnevalskim grupama prodefilirat će ulicama Ivanić-Grada. Šarene i zabavne grupe iz Hrvatske, Slovenije i Italije krenut će u 18 sati iz Sportskog parka Zelenjak prema Trgu Vladimira Nazora, gdje će predstaviti svoje točke. Ova živahna i šarena manifestacija slavi kreativnost, tradiciju i zajedništvo kroz kostime, ples i muziku. 

Grad Ivanić-Grad član je FECC-a, Federacije europskih karnevalskih gradova. Međunarodni žabarski karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba” iz Ivanić-Grada uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice. Karnevalska udruga „Žaba” godišnje sudjeluje u desetak karnevala u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Cjelokupan program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje.

Besplatno parkiranje dostupno je u cijelom gradu, stoga posjetite Ivanić-Grad i uživajte zajedno u brojnim lipanjskim aktivnostima!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci