Ovog vikenda održava se Samobor Craft Festival – festival malih zanata. Evo što vas sve očekuje!

Samobor Craft Festival – festival malih zanata (Foto: Marko Lopac)

Samobor Craft Festival – Festival malih zanata, dolazi na Trg kralja Tomislava, Trg Matice hrvatske i u Kleščićevu ulicu od 3. do 5. svibnja te nudi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kreativnosti, glazbe i gastronomije. Na festivalu ćete otkriti širok spektar malih obrtnika, poduzetnika, kreativaca i njihovih ručno rađenih proizvoda koji odražavaju raznolikost i bogatstvo lokalne kulture i tradicije. Od finog keramičkog posuđa do šarenih tkanina autentičnih uzoraka, svaki proizvod nosi pečat ljubavi prema zanatu.

Samobor Craft Festival.
Radionica izrada licitarskih srca. (Foto: Marko Lopac)

Zabava za najmlađe, energični nastup grupe Vatra, tamburaški spektakl i poseban kreativni program

U petak, 3. svibnja, Festival započinje folklornim nastupom KUD-a Licitar na Trgu kralja Tomislava u 18.30. No, to je samo početak! U 20 sati pozornicu preuzima grupa Vatra, spremna zapaliti atmosferu svojim energičnim nastupom!

U subotu, 4. svibnja, najmlađe čeka pregršt zabave na Trgu Matice hrvatske od 10 do 13 sati na dječjim radionicama rukotvorina. Brigita Mihina iz Medičarne Arko predstavit će kroz radionicu ukrašavanja licitara male tajne svog zanata, dok će Miljenko Majstrović iz obrta Dr. Drvko naučiti djecu kako da izrade drvene lutke akrobate

Znate li što su to Vrsaranske goložece? Mi ćemo vam otkriti – gurmanski događaj koji ne smijete propustiti!

Samoborske osnovne škole pripremile su poseban program u kojem će predstaviti svoje izvannastavne aktivnosti: od robotike, domaćinstva, slovenskog jezika, kreativnih radionica do pjesme, plesa i recitacija. 

Obrtnici će vas pozvati da zavirite u njihove svjetove, dijeleći s vama tajne svog zanata i priče koje se kriju iza svakog stvaralačkog procesa. U večernjim se satima na Trgu kralja Tomislava pripremite za tamburaški spektakl uz Tamburaško društvo Ferdo Livadić u 17 sati, a zatim se prepustite nostalgičnim zvucima The Bestbeat Tribute to the Beatles koji kreću u 20 sati. Jedinstveni bend na ovim prostorima prvi se put predstavlja u Hrvatskoj, a sve koji ih dođu poslušati neće očarati samo dobrim zvucima, već i genijalnom scenografijom i kostimima. 

Samobor Craft Festival.
Samobor Craft Festival. (Foto: Marko Lopac)

Dječje radionice rukotovrina, glazbeni užitak s nezaboravnim hitovima kralja funka te degustacija samoborskih vina

Nedjelja, 5. svibnja, započinje novim valom kreativnosti na Trgu Matice hrvatske s još jednim krugom dječjih radionica rukotvorina, ovaj put uz Dr. Drvka i ArtZumbur. U isto vrijeme Malom muzičkom ateljeu bit će povjerena glazbena pozornica, a slatke će note izmamiti osmijehe na lica posjetitelja.

Na Trgu kralja Tomislava u 17 sati KUD Oštrc pokazat će svoje folklorno umijeće, a zatim se pripremite za nešto posebno – Dino Dvornik Tribute Band koji će zasigurno dignuti atmosferu na višu razinu nezaboravnim hitovima kralja funka! Posjetitelji će moći istražiti šareni svijet samoborskih proizvoda, od prepoznatljivih licitara do pažljivo izrađenog nakita ili drvenih igračaka.

Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga otvara svoja vrata u Brenti, ulica Ferde Livadića 9, od 11 do 16 sati, te sve zaljubljenike u vino poziva na prezentaciju i degustaciju samoborskih vina. Sjajna je to prilika da okusite nešto od najboljeg što regija ima za ponuditi, uz mirisni kotlić koji širi primamljivu aromu.

Sva su događanja u sklopu Festivala besplatna. 

Ovo je prilika da podržimo lokalne obrtnike i osjetimo dušu Samobora kroz njihove autentične radove. Svaki komad nosi priču, svaki detalj govori o tradiciji i strasti koja gori u srcima majstora. 

Neka vaš posjet Samobor Craft Festivalu bude prilika da podržite lokalnu zajednicu i istražite raznolikost obrtničke ponude. Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci