Znate li što su to Vrsaranske goložece? Mi ćemo vam otkriti – gurmanski događaj koji ne smijete propustiti!

Vrsaranske goložece. (Foto: TZO Vrsara)

Uz raznolik odabir restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, Vrsar se proteklih desetljeća pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za dobar odmor i uživanje, a manifestacije poput Vrsaranskih goložeca oplemenjuju ponudu ove popularne gourmet destinacije na zapadnoj obali Istre.

Od 3. do 17. svibnja u Vrsaru se održava deveto izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece/ Golosità di Orsera u sklopu koje će gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenima posebno za tu prigodu po cijeni od 25 eura

Špaleta điravolta.
Špaleta điravolta. (Foto: TZO Vrsara)

Najbolje delicije u općini smještenoj na samom ušću Limskog kanala

Kao i prethodnih godina, inicijatori ovoga gastro događanja su Turistička zajednica općine Vrsar i turistička kompanija Maistra. Smještena na samom ušću Limskog zaljeva, općina Vrsar omiljena je destinacija istinskih gurmana i hedonista. Uz raznolik izbor restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, Vrsar se proteklih desetljeća pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za odmor u Istri. Svoju iznimno bogatu gastronomsku ponudu Vrsarani na proljeće već tradicionalno upotpune Vrsaranskim goložecama, koje su jednako zanimljive i stranim i domaćim posjetiteljima te lokalnom stanovništvu. 

Ako niste upoznati s istarskim dijalektom, dopustite da vam pojasnimo: izraz „goložece” podrazumijeva deliciju, nešto što je fino za pojesti, pa se može reći da je cilj Vrsaranskih goložeca predstaviti najbolje od istarske kuhinje.

Naš izbor za vikend: Proljetni bijeg na Pašman, destinaciju koja spaja opuštanje i avanturu

Vrsaranske goložece.
Fuži- (Foto: TZO Vrsara)

Vrsaranske goložece po promotivnoj cijeni za ljubitelje okusa autentične Istre

U sklopu događanja najpoznatiji vrsarski restorani pripremaju omiljene istarske specijalitete po promotivnim cijenama kako bi se dodatno promovirala i valorizirala vrijednost autohtonih organskih namirnica. Restorani će u ponudi imati dva jelovnika (mesni ili riblji) po promotivnoj cijeni od 25 eura, a koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača.

Istovremeno se ovim projektom želi istaknuti i vrijednost bogate tradicije istarske kuhinje koju su u prošlosti uz jednostavna pučka jela, tzv. težačku hranu, činila i jela primarno inspirirana talijanskom kuhinjom. Danas je istarska gourmet ponuda spoj suvremenih trendova koji, unatoč ponekom novitetu, čuvaju okuse autentične Istre.

U ovom izdanju manifestacije sudjeluju sljedeći restorani: Lovor Real Gril, Rotonda, Goran, Kod Luce i San Giorgio. Detaljne jelovnike možete pronaći na službenoj stranici.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci