Ovog vas vikenda u Zagrebu očekuje pregršt zanimljivih događanja koja ne želite propustiti!

Dan grada Zagreba. Pregled događanja. (Foto: M. Gašparović)

Ovaj će vikend u Zagrebu biti obilježen bogatim programom događanja povodom 28. izdanja festivala Cest is d’best, 58. Floraarta, Zagreb Music Festa i Dana grada Zagreba. Posjetitelji će uživati u koncertima, izložbama, tematskim šetnjama i dječjim predstavama. Donosimo pregled događanja.

Događanja u Zagrebu. Cest is d Best - international street festival
Cest is d’best. (Foto/izvor: Facebook Cest is d Best – international street festival)

Počeo je 28. Cest is d’best!

Od 30. svibnja do 2. lipnja, Zagreb je domaćin 28. izdanja festivala Cest is d’best. Ovaj festival obuhvaća širok spektar događanja, uključujući glazbene, dramske, likovne i mnoge druge sadržaje, pretvarajući zagrebačke ulice u živopisnu i veselu pozornicu.

Tijekom četiri dana festivala, posjetitelji imaju priliku uživati u raznovrsnim programima na više lokacija u središtu grada. Glavna mjesta radnje su Trg bana Josipa Jelačića, Cvjetni trg, Bogovićeva i Gajeva ulica, Europski trg te park Zrinjevac, odnosno Trg Nikole Šubića Zrinskog.

Na ovim će lokacijama brojni plesni klubovi, kazališta, cirkuski performeri, glazbenici, pjevači, likovni umjetnici i mnogi drugi sudionici predstaviti svoje vještine i kreativnost, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo.

Cijeli program događanja možete pogledati ovdje.

Ako ste skloni pustolovinama, onda će vam se sigurno svidjeti Noćni safari i edukativni program Zoološkog vrta grada Zagreba!

Događanja u Zagrebu. Floraart - Međunarodna vrtna izložba.
Floraart – Međunarodna vrtna izložba. (Foto/izvor: Facebook Floraart – Međunarodna vrtna izložba)

58. Floraart – najveća vrtna izložba je otvorena

Zagrebačko jezero Bundek od 29. svibnja najljepša je gradska cvjetna oaza, zahvaljujući međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart. Ova prestižna manifestacija, najveći hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, privlači brojne domaće i strane izlagače te posjetitelje. Ovo je 58. izdanje Floraarta, a izložba će trajati do 2. lipnja. Više od 100 izlagača predstavlja svoje najljepše cvjetne kreacije, pretvarajući Bundek u raskošnu cvjetnu galeriju.

Posebna atrakcija je Floragrad, prostor posvećen djeci, gdje će se odvijati zabavni programi, uključujući dječje predstave i radionice. 

Cjelokupan pregled događanja možete pogledati ovdje.

Dan grada Zagreba.
Trg Nikole Šubića Zrinskog. (Foto: M. Vrdoljak/Izvor: TZGZ)

Dan grada Zagreba: Besplatni koncerti, otvoreni ateljei, tematske šetnje i izložbe

Ovogodišnji Dan grada Zagreba bit će obilježen bogatim programom koji uključuje besplatne koncerte, otvorene ateljee, tematske šetnje i izložbe. Brojni zagrebački centri za kulturu pripremili su raznovrsne sadržaje u gradskim kvartovima.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, u suradnji s Knjižnicom Kustošija, predstavit će izložbu radova polaznika programa Otvoreni atelje – likovne radionice za treću životnu dob. Radovi, koji tematiziraju vizure Zagreba, bit će izloženi do 10. lipnja.

U Centru za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) organizirane su projekcije kratkih plesnih filmova koje će se moći pogledati do 2. lipnja. Također, u CKIM-u će se održati kviz na temu „Koliko poznajete Zagreb“ te nastup polaznika škole mjuzikala.

Centar mladih Ribnjak organizirao je prvu smotru osnovnoškolskih bendova grada Zagreba, dok je Narodno sveučilište Dubrava pripremilo radionice za djecu i povijesne tribine na temu „Zagreb kroz stoljeća“. U petak, 31. svibnja, u 20 sati održat će se koncert Ivane Starčević i Matije Antolića pod nazivom Pjesme o Zagrebu i, naravno, o ljubavi.

Također, 31. svibnja, u 20 sati održat će se i koncert Barbare Suhodolčan Vrbički i ansambla C’est la vie!, a u Centru za kulturu Trešnjevka, tamburaški orkestar Gaj i njihovi gosti nastupit će s početkom u 20 sati.

Detaljni program događaja potražite na službenoj stranici Grada Zagreba.

3. Pizza Festival Zagreb: Uživajte u Felliniju uz Bellini, gurmanske pizze, kvizove, canzone, slikanje uz vino i spoj mode i street arta!

Događanja u Zagrebu. Dan grada Zagreba.
Dan grada Zagreba. (Foto: iStock)

Turistički tramvaj koji vraća u zagrebačku prošlost

Prigodnom programu obilježavanja Dana grada Zagreba, u petak, 31. svibnja, tradicionalno se pridružuje Zagrebački električni tramvaj s prigodnim vožnjama turističkim tramvajem M24 iz 1924. godine, koji ove godine obilježava 100 godina otkako je ovaj model tramvaja pušten u promet.

Muzejska linija 21 prometovat će od 10 do 16.30 sati trasom Ljubljanica – Mihanovićeva – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Ulica Franje Račkog – Trg bana J. Jelačića – Savska cesta – Ljubljanica. Posebnost ovog tramvaja je njegov interijer koji će putnike vratiti u zagrebačku prošlost.

Promotivni film „Zagreb All-Inclusive“ (TZG Zagreba)

Novi promotivni film i Dan otvorenog grada

Turistička zajednica grada Zagreba najavila je niz aktivnosti za 31. svibnja, uključujući promotivni film „Zagreb All-Inclusive“, koji ističe raznolikost i bogatstvo ponude grada.

Posjetitelji će moći uživati u smjeni straže Kravat pukovnije, koja počinje u 11.30 sati predajom stijega na križanju Mesničke ulice i Ilice te završava u 13 sati na Trgu bana Jelačića. Također, održat će se Dan otvorenog grada s raznim događanjima na različitim lokacijama u centru grada od 12 do 21 sat, uključujući plesnjak, flash mob, balet i recitale.

Najmlađe očekuje predstava „Bajka za van“ u parku Ribnjak s izvedbama u 17 i 18.30 sati. Nastup Folklornog ansambla Zagreb-Markovac održat će se na Trgu kralja Tomislava od 17 do 17.45 sati, a potom na Trgu bana Jelačića od 18 do 19 sati.

U suradnji sa ZET-om, provest će se projekt „Glazbena kontrola“, u sklopu kojeg će članovi orkestra zasvirati u zagrebačkim tramvajima. 

Opširniji pregled svega onoga što vas očekuje povodom obilježavanja Dana grada Zagreba možete potražiti ovdje.

Zagreb Music fest.
Zagreb Music Fest, Jarun. (Foto: M. Vrdoljak/Izvor: TZGZ)

Zagreb Music Fest na Jarunu

U idiličnom ambijentu jezera Jarun, Zagreb Music Festival održava se od 30. svibnja do 1. lipnja. Prvog dana festivala imali smo priliku uživati u nastupima bendova poput Parnog valjka, Neki to vole vruće, Matije Cveka te kultnog benda Denis & Denis.

Drugi dan festivala, 31. svibnja, bit će obilježen zvucima elektronske glazbe, odnosno programom Future Scope, a predvodit će ga Boris Brejcha. Dan će otvoriti Sin&Sin, zatim će nastupiti Neroa i Ann Clue, prije nego što glavnu pozornicu zauzme Boris Brejcha. Za after party bit će zaduženi Shipe B2B i DJ Jock.

Također, 31. svibnja, bit će organiziran Tulumbus, koji će cirkulirati oko jezera Jarun cijelu noć. Cijena karte iznosi 2 eura.

Za finale Zagreb Music Festa, 1. lipnja, rezerviran je nastup Dubioza kolektiva, koji se nakon gotovo pet godina vraća u grad. Na pozornici će im se pridružiti S.A.R.S., elektronski virtuoz Kiril Džajkovski, Radio Aktiv te rap rock bend Šarena pojava. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

S obiljem raznovrsnog sadržaja, ovaj vikend će zasigurno biti nezaboravan doživljaj za sve generacije!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci