Uživajte u 3D Božićnoj potrazi za Djedom Mrazom, riješite kviz i osvojite priliku da vaša fotografija zasja na izložbi u Otočcu!

Advent u Otočcu. (Foto: TZG Otočca)

Da je u Otočcu svako godišnje doba jednako posebno, dokaz je Advent u Otočcu koji je donio pravu božićnu čaroliju. Tijekom prosinca Otočac je postao zabavni Sjeverni pol s Djedom Mrazom i vilenjacima. Tu je klizalište na otvorenom prigodno za sve uzraste, koncerti, predstave, radionice, natjecanje u pripremi domaćih uštipaka te božićni sajam, a sve to samo je dio bogatog programa. Kada vas uz sve to još prati miris kuhanih kobasica ili fritula, a grije kuhano vino ili džin, preostaje još samo iščekivati pahulje snijega koje bi čitavu atmosferu učinile čarobnijom. Još ga stignete posjetiti, a evo što vas još očekuje!

Advent u Otočcu objedinjuje klizalište na otvorenom prigodno za sve uzraste, koncerte, predstave, radionice, natjecanje u pripremi domaćih uštipaka te božićni sajam, a sve to samo je dio bogatog programa.
Brojni događaji za sve generacije. (Foto: TZG Otočca)

Živopisni adventski program u Otočcu: glazba, radionice i lokalni proizvodi u srcu grada

Gradski park u Otočcu središte je svih okupljanja gdje se održavaju koncerti tamburaške, zabavne i rock glazbe, radionice za djecu poput pečenja kolačića s Bakom Mraz, plesni programi te sajam lokalnih proizvoda. 

Adventski program započeo je 1. prosinca s 8. Međunarodnom konferencijom o ženama u poduzetništvu „Žene i .“ koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac uz otvorenje Adventa i zabavu uz Klapu Iskon. Do sada su održani i noćni usponi na Vital, Poljički kamen, Prozorinu u organizaciji PD-a Gromovače, dolazak sv. Nikole i podjela darova u organizaciji Župe Presvetog Trojstva, božićni sajam lokalnih proizvoda, svirka Music Banda Mirakul, TS-a Bisera Gacke i DJ-a Dannyja Blacka, natjecanje u pripremi uštipaka „Zlatni ušćipak“ uz plesni show na ledu Zagrebačkih pahuljica, KUD-a Dangubice Kuterevo i svirku Trio Marinera.

Medenjaci koji bude najljepša blagdanska sjećanja na putovanja u Mariju Bistricu

Puhački orkestar DVD-a Otočac kao i Tamburaški orkestar Gackog Pučkog otvorenog učilišta Otočac počastit će posjetitelje i ove godine svojim izvrsnim izvedbama.
Puhački orkestar DVD-a Otočac. (Foto: TZG Otočca)

Puhački orkestar DVD-a Otočac kao i Tamburaški orkestar Gackog Pučkog otvorenog učilišta Otočac počastit će posjetitelje i ove godine svojim izvrsnim izvedbama. Održat će se i brojne sportske aktivnosti kao i pub kviz, izložba radova likovne kolonije „Polnoćka u Sincu“, paljenje 4. adventske svijeće uz KUD Lipa Sinac, dječji aerobik za zagrijavanje te svirku grupe Crescendo.

Na Adventu u Otočcu Vikendi su rezervirani za odličnu zabavu, ali ugostiteljska ponuda i klizalište u ponudi su svakog dana.
Klizalište u Otočcu. (Foto: TZG Otočca)

Raznovrsni sadržaji i tehnološke inovacije obogaćuju božićnu čaroliju u Gackoj

Vikendi su rezervirani za odličnu zabavu, ali ugostiteljska ponuda i klizalište u ponudi su svakog dana. Dobre i vesele atmosfere, dakako, neće nedostajati jer će gradski park, osim spomenutih aktivnosti, Bake Mraz i svetog Nikole, posjetiti i Djed Božićnjak, a svi su oni za najmlađe pripremili slatke poklone. 

Ove godine božićna čarolija u Gackoj bit će posebno zanimljiva ljubiteljima tehnologije jer u ponudi će biti i 3D Božićna potraga za Djeda Mrazom. Božićna potraga započinje na tržnici i obuhvaća pet lokacija. Od jedne do druge moći će se doći rješavanjem kviza, a na svakoj lokaciji domaćin je drugi virtualni božićni lik ili predmet s kojim će se moći i fotografirati. Svoje fotografije sudionici Božićne potrage moći će dostaviti Turističkoj zajednici, koja će organizirati izložbu fotografija i odabrati one najzanimljivije. 

Dobre i vesele atmosfere, dakako, neće nedostajati jer će gradski park, osim spomenutih aktivnosti, Bake Mraz i svetog Nikole, posjetiti i Djed Božićnjak, a svi su oni za najmlađe pripremili slatke poklone.
Advent u Otočcu, nastup mažoretkinja. (Foto: TZG Otočca)

Osim toga, pred kraj prosinca u gradskom će parku biti moguće posjetiti božićni mini showroom u kojem će svi zainteresirani moći isprobati Meta Quest 3 i Meta Quest Pro uređaje te upoznati se s proširenom i virtualnom stvarnosti, koja je sve zanimljivija u poslovnom, ali i u privatnom životu. 

Osim dočeka u podne od 11 do 14 sati, Otočane i njihove goste u novu 2024. godinu, od 22 sata uvest će bend Spice Grills.

Prisjetimo se, prošle je godine Advent u Otočcu osvojio visoko 2. mjesto za najljepši Advent u Hrvatskoj u kategoriji malih gradova. Natjecanje se provodilo na Facebook stranici Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Sve ostale informacije u vezi s programom Adventa u Otočcu mogu se potražiti na Facebook stranici Advent u Otočcu i Discover Otočac – Otočac Tourist Board gdje se nalaze detaljne informacije o programu.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci