Advent na Plitvičkim jezerima uz interaktivnu predstavu, šareno oslikavanje lica, vožnje kočijom i druženje s Djedom Božićnjakom

Advent Plitvička jezera, hotel Jezero. (Foto: arhiva, NP Plitvička jezera)

Dolazi najljepši dio godine kada ulice i trgovi gradova bliješte od ukrasa, izlozi trgovina mame kupce koji su u potrazi za darovima, zrak ispunjava miris cimeta i narančine korice koji se šire iz kućica. Naime, upalila se prva adventska svjećica i počeo je dugo očekivani advent. Mnogi maštaju o „bijelom Božiću“, onakvom kakva nam ga prikazuju na filmovima, reklamama, razglednicama… Uostalom, u gotovo svim crtanim i animiranim filmovima za Božić pada snijeg pa svi željno iščekujemo da zaleprša koja pahulja ili zapadne veći snijeg i u našim gradovima, koji itekako doprinosi adventskom i božićnom ugođaju. 

Međutim, u Lici i u Nacionalnom parku Plitvička jezera snijega gotovo ni jedne zime ne nedostaje! Pa zašto onda ne provesti barem nekoliko dana ili vikend u okružju punom blještavih ukrasa u predivnoj prirodi koja se odjenula u zimsko ruho? Naime, od 9. prosinca ove godine do 2. siječnja 2024., Plitvička jezera postaju mjesto iz već spomenutih priča i filmova. Advent u Plitvičkim jezerima održat će se na dvjema lokacijama, Buffetu Slap na Ulazu 1 i u Zimskom vrtu hotela Jezero.

Advent u Zagrebu nudi nezaboravan obiteljski doživljaj. Otkrijte sve detalje o programu i lokacijama

Advent Plitvička jezera, predstava za najmlađe u hotelu Jezero.
Predstava za najmlađe u hotelu Jezero. (Foto: arhiva, Plitvička jezera)

Oslikavanje lica i sudjelovanje u predstavi o čarobnoj zimi

Otvorenje Adventa bit će 9. prosinca u hotelu Jezero. Svakako se s djecom uputite i u kongresnu dvoranu hotela gdje će biti organiziran facepainting, odnosno umješni će umjetnici bezopasnim bojama ukrašavati dječja lica. Mali mišići, vjeverice, mačke, princeze (one ledene), svi će moći gledati i sudjelovati u interaktivnoj predstavi „Čarobna zima – Klaun Šarenko“ s najpoznatijim gostima Elzom, Anom i Olafom koja počinje u 18:00 sati. Ali, dok je još dan, uputite se ispred hotela gdje će goste čekati kočije s konjima. Nadamo se da će snijeg koji se sprema biti postojan pa zamislite samo kakvu će radost izazvati vožnja kočijom kroz snijegom ukrašenim krajolikom.

Čarobna zima interaktivna je predstava za djecu.
Čarobna zima, predstava za djecu. (Foto: arhiva, NP Plitvička jezera)

Druženje s Djedom Božićnjakom i Bakom Mraz

Na Ulazu 1, nalazit će se Buffet Slap, gdje će se svakim danom od 7:00 do 17:00 sati moći popiti tople napitke, pojesti domaće kobasice te ostale delicije koje će nuditi domaći ugostitelji. Najveće veselje nastupit će od 8:00 do 13:00 sati kada će Buffet Slap posjetiti Djed Božićnjak s Bakom Mraz. Stoga, neka pisma želja budu spremna u džepovima, a kad djeca želje došapnu Djedici na uho, možda se sjete i još ponešto što bi htjeli dobiti pod bor. I neka mobiteli i fotoaparati budu punih baterija jer to će biti prilika za najslađe fotografiranje!

Advent Plitvička jezera, vožnja kočijom.
Vožnja kočijom. (Foto: arhiva, NP Plitvička jezera)

Raznolika gastronomska ponuda i mirisna, topla pića u kućicama

U Zimskom vrtu hotela Jezero, vikendima, odnosno od petka do nedjelje, od 14:00 do 22:00 sata goste će dočekati kućice s toplim pićima i raznolikom gastronomskom ponudom. Djeca će se također moći družiti i fotografirati s Djedom Božićnjakom i Bakom Mraz.

Bajke mogu postati stvarnost, barem na trenutak i to u Nacionalnom parku Plitvička jezera,. Osim predviđenog programa, možete prošetati i predivnim stazama jer su sada cijene ulaznica do kraja godine snižene na 10 eura. Evo prilike za mnoštvo Frozen fotografija!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci