Zdraviji osmijeh bez metalnih bravica? Otkrijte kako Myobrace pomaže djeci da usvoje zdrave navike i isprave zube bez nelagode

Poliklinika Pevalek, Myobrace terapija za djecu i odrasle. (Foto: Promo)

Ako ste roditelj, vjerojatno ste već primijetili problem krivih zubi kod djece. No, jeste li znali da uzrok nisu samo zubi, nego i loše oralne navike poput disanja na usta, sisanja palca ili nepravilnog položaja jezika? Upravo tu nastupa Myobrace mobilni aparatić, inovativan sustav koji nudi dugoročno rješenje za ispravljanje zubi, ali i zdraviji razvoj čeljusti i lica.

Myobrace aparatić.
Myobrace aparatić. (Foto: Promo)

Što je Myobrace mobilni aparatić?

Za razliku od tradicionalnih fiksnih aparatića, Myobrace aparatić sustav je koji se sastoji od fleksibilnih, uklonjivih udlaga koje se nose nekoliko sati dnevno i tijekom noći. Uz fizičku korekciju zubi, izdvaja se i ispravljanjem loših navika koje uzrokuju ortodontske probleme. Bez obzira na to radi li se o nepravilnom disanju ili lošem položaju jezika, Myobrace djeluje na uzroke problema, što dugoročno smanjuje potrebu za dodatnim ortodontskim zahvatima.

Myobrace mobilni aparatići gumeni su i mekani te dolaze u različitim bojama i varijantama prilagođenima za djecu, tinejdžere i odrasle, omogućujući svima priliku za zdraviji osmijeh. No, ključno je započeti što ranije – istraživanja pokazuju da je tretman najučinkovitiji kod djece u dobi između 5 i 15 godina, kada čeljusti još uvijek raste.

Kako oživjeti povijest i arhitekturu? Otkrijte dvije knjige koje će mlade istraživače povesti na nevjerojatne putne avanture

Myobrace za djecu i odrasle.
Myobrace za djecu i odrasle. (Foto: Promo)

Kako Myobrace zapravo djeluje?

Myobrace terapija nadilazi jednostavno ispravljanje zubi. Sustav se fokusira na funkcionalne vježbe koje jačaju mišiće lica, potiču pravilno disanje na nos te postavljaju jezik u optimalan položaj. Sve to pridonosi pravilnom razvoju i funkcionalnosti orofacijalnih mišića i oblika zubnog luka. Jedan od glavnih uzroka nepravilnosti zubi nepravilan je rad mišića lica i čeljusti, a tu Myobrace briljira. Uz jednostavne upute, djeca i tinejdžeri mogu nositi aparatić sat ili dva dnevno te preko noći. Vježbe su lagane i zabavne, a istodobno ključne za uspjeh tretmana.

Myobrace terapija.
Myobrace terapija. (Foto: Promo)

Kome je namijenjen Myobrace?

Jedna od najvećih prednosti Myobrace terapije njezina je dugoročna učinkovitost. Ne samo da pruža estetski rezultat ravnih zubi, već potiče i bolju funkcionalnost dišnih putova i čeljusti, što pozitivno utječe na cjelokupno zdravlje. Pravilno disanje na nos smanjuje rizik od hrkanja, dok korekcija zagriza može smanjiti škrgutanje zubima ili bolove u čeljusti. Odrasli koji pate od temporomandibularnih poremećaja (TMJ) također mogu osjetiti olakšanje uz ovaj tretman.

Iako je Myobrace aparatić najučinkovitiji za djecu, ne treba čekati djetetov pubertet kako bi se započelo s terapijom. Postoje različiti modeli prilagođeni za svaku dob, počevši od najmlađih do odraslih osoba. Nadalje, roditelji mogu biti mirni znajući da je sustav dizajniran tako da bude udoban, a korištenje ne uzrokuje nelagodu kao kod tradicionalnih aparatića. Za razliku od fiksnih aparatića koji zahtijevaju redovite kontrole i podešavanja, Myobrace nudi jednostavniji pristup uz minimalne intervencije.

Poliklinika Pevalek.
Poliklinika Pevalek. (Foto: Promo)

Prirodan osmijeh bez metalnih aparatića – zvuči predobro da bi bilo istinito?

Zahvaljujući znanosti koja stoji iza Myobracea, moguće je. Sustav ne samo da osigurava ravne zube, već pomaže djeci da usvoje zdravije navike koje mogu dugoročno poboljšati njihovo oralno zdravlje. Na kraju, treba naglasiti da Myobrace terapija nije samo ulaganje u osmijeh, nego i u cjelokupno zdravlje i razvoj vašeg djeteta.

Ako želite izbjeći metalne bravice i dugotrajne posjete ortodontu, a tražite prirodniji i manje invazivan način ispravljanja zubi, Poliklinika Pevalek u Zagrebu s preko 20 godina iskustva u dentalnoj medicini, ortodonciji i implantologiji, referentni je centar za Myobrace terapiju.

Poliklinika Pevalek ugovorni je partner HZZO-a za ortodonciju za osobe mlađe od 18 godina, a preporučuje se prvi ortodontski pregled obaviti u dobi između 7 i 8 godina. Pravovremenim preventivnim pregledom moguće je prepoznati potencijalne probleme, započeti ranu terapiju ili utvrditi plan redovitih kontrola kako bi se pravodobno reagiralo i provelo odgovarajuće liječenje.

Ortodontska terapija nije luksuz, ona je potreba koja se ne smije zanemariti!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci