Tražite nezaboravnu zimsku zabavu za cijelu obitelj? Otkrijte najbolje snježne aktivnosti!

Aktivnosti na snijegu za obitelji. (Foto: Shutterstock)

Sezona je zimskih radosti, a jedno od najuzbudljivijih iskustava za obitelj je odmor u planinama. Bez obzira na to jeste li već iskusni ljubitelji zimskih avantura ili prvi put planirate istražiti čari snijega, odmor u planinskom okruženju nudi obilje zabavnih aktivnosti. U nastavku predlažemo nekoliko ideja koje možete zajedno iskusiti.

Skijanje i snowboarding

Skijanje je klasična zimska aktivnost, a bilo da ste početnici ili iskusni skijaši, skijališta u planinama nude različite staze prilagođene svim razinama vještina. Djeca će se veseliti učenju prvih skijaških koraka u školi skijanja, dok će stariji uživati u adrenalinu na strminama. Snowboarding je također popularan izbor za one koji žele izazov na snježnim padinama.

Sanjkanje i tubanje (tubing)

Sanjkanje je aktivnost koja će posebno oduševiti najmlađe članove obitelji. Mnoga skijališta imaju posebne staze za sanjkanje na kojima će cijela obitelj moći uživati u spuštanju niz brdašca na tradicionalnim drvenim sanjkama. Ako želite nešto još zabavnije, isprobajte tubing – sjednite na napuhane gume i spuštajte se niz stazu uz puno smijeha.

Što kažete na obiteljsko zimovanje u Italiji i aktivan odmor za sva osjetila u Val di Fassi?

Planinarenje na snijegu

Ako želite istražiti netaknutu prirodu i uživati u prekrasnim zimskim pejzažima, planinarenje na snijegu je idealna aktivnost za vas. Odaberite lagane staze prilagođene obitelji i uputite se u istraživanje šuma i planinskih vrhova. Pazite da ste toplo obućeni, da imate dobru obuću i pratite označene staze.

Jahanje konja ili vožnje kočijom

Mnoga planinska odmarališta i rančevi pružaju mogućnost jahanja konja kroz snježne predjele. Ova aktivnost omogućit će vam povezivanje s prirodom na jedinstven način dok jašete kroz bijele šume i prekrasne pejzaže.

Klizanje na ledu

Pronađite otvoreno klizalište u blizini svog smještaja i provedite nezaboravno vrijeme klizajući po ledenoj površini. Klizanje je zabavna aktivnost za sve generacije, povoljno djeluje na zdravlje i odlično je za motoriku.

Hodanje s krpljama ili vožnja biciklom

Ako želite proširiti svoje horizonte i doživjeti prirodu na drugačiji način, isprobajte snowshoeing (hodanje s krpljama). Ova aktivnost vam omogućava lakše kretanje po snijegu i istraživanje teže pristupačnih područja u planinama. Oni malo odvažniji mogu isprobati i vožnju biciklom (fat-bike ride) s iznimno debelim gumama prilagođenim za snijeg i led.

Sanjate li o bezbrižnom skijaškom odmoru s djecom? Obertauern pruža pravu snježnu zabavu sve do početka svibnja!

Izleti i vožnje žičarama ili vožnja psećim saonicama

Ako želite uživati u panoramskim pogledima na zimske planinske krajolike, iskoristite vožnje žičarama ili gondolama. Još jedan sjajan način da doživite prirodni svijet izbliza, ovjenčan osjećajem prave slobode i mira, vožnja je psećim saonicama koje vuku vjerni prijatelji – haskiji, malamuti, samojedi i grenlandski psi. Ova iskustva pružaju nevjerojatne vizure i priliku za snimanje predivnih fotografija.

Odmor u planinskim kućicama

Ako želite potpuni doživljaj zimskog ugođaja, odsjednite u šarmantnim planinskim kućicama. Ondje ćete osjetiti ambijentalnu glazbu krckanja drva u peći, uživati u miru i tišini prirode te opustiti se u udobnosti doma, okruženi snježnim pejzažima.

Pri planiranju obiteljskog odmora u planinama, važno je obratiti pažnju na prikladnu odjeću i opremu, posebno ako je ovo prvi susret vaše obitelji sa snijegom. Topli slojevi odjeće, kape, rukavice i topla obuća bit će od ključne važnosti kako biste u potpunosti uživali u zimskim radostima.

Zapamtite da je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Prilagodite aktivnosti na snijegu prema sposobnostima svih članova obitelji, slušajte upute stručnjaka i vodiča i uživajte u zajedničkim aktivnostima na snijegu.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci