Agroturizam Antunović: Oaza dalmatinske kulture i prirode na poluotoku Pelješcu

Jasmina Ferenac Antunović s obitelji. (Foto: arhiva Agroturizam Antunović)

U srcu poluotoka Pelješca, u malom mjestu Kuna okruženom vinogradima i maslinicima, nalazi se Agroturizam Antunović, jedinstveno mjesto koje posjetiteljima nudi autentično iskustvo dalmatinske kulture, kuhinje i tradicionalnog načina života. 

Uzgoj životinja, vinogradarstvo i poljoprivreda u njihovoj su obitelji zastupljeni generacijama, a turizam se nadovezao na to, postavši tako omiljeno odredište za sve one koji žele pobjeći od gradske vreve i uživati u miru i tišini netaknute prirode.

Kamo za vikend s djecom? Izdvojili smo 10 obiteljskih izletišta i seoskih imanja u kojima možete ručati, ali i prespavati

Antunović sirevi.
Antunović domaći sirevi. (Foto: arhiva, Agroturizam Antunović)

Uživanje u autentičnim okusima domaće kuhinje

Jedinstvena je ovo gastronomska lokacija, na kojoj će uživati svi oni koji cijene domaću, tradicionalnu hranu, s naglaskom na suhomesnate proizvode, domaće sireve, kruh tradicionalne recepture i odlično vino

Agroturizam Antunović, domaći plodovi iz vrta.
Agroturizam Antunović, domaći plodovi iz vrta. (Foto: arhiva, Agroturizam Antunović)

Antunovići se posebno diče zatvorenim krugom proizvodnje i prodaje, što znači da sve što se poslužuje na stolovima dolazi s agroturizma. Domaći sokovi, likeri, salata iz ekološkog vrta, kvalitetna vina sorti plavac mali i rukatac, tradicionalno sušeni pršut te sir napravljen od triju vrsta mlijeka samo su neke od delicija koje se mogu ondje degustirati. 

Autentična gastronomija Agroturizma Antunović.
Dalmatinska peka. (Foto: Agroturizam Antunović)

Najpoznatije jelo ipak je dalmatinska peka, sporo pečeno meso s krumpirima i povrćem u kojem podjednako uživaju domaći i strani gosti, kojih je svake godine sve više. 

Farma magaraca.
Antunović farma magaraca i proizvodnja magarećeg mlijeka. (Foto: arhiva, Agroturizam Antunović)

Oaza doživljaja za ljubitelje prirode

Ono zbog čega je ovaj agroturizam omiljeno izletište je svakako ranč s magarcima na kojem su svi posjetitelji dobrodošli. Magarce su počeli uzgajati prije 30-ak godina vođeni željom da ta životinja, koja je iznijela povijest Dalmacije na svojim leđima, ne izumre. Danas u svom krdu imaju više od 80 magaraca, a osim što u njihovu društvu uživaju posjetitelji, magarci svojim mlijekom pomažu svima, a posebice djeci, u borbi s bronhijalnim bolestima i pri jačanju imuniteta.

Osim magaraca, na farmi se mogu vidjeti i ostale domaće životinje, a Antunovići su vlasnici jednog od najvećeg stada ovaca i koza na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Vinogradi obitelji Antunović.
Vinogradi obitelji Antunović. (Foto: arhiva, Agroturizam Antunović)

Rustikalna elegancija s pogledom na vinograde 

Agroturizam Antunović nije samo mjesto za odmor; to je mjesto gdje se tradicija susreće s gostoprimstvom, gdje se svaki gost osjeća kao dio obitelji. Smještaj na farmi u četirima smještajnim jedinicama odražava spoj tradicije i komfora, s rustikalno uređenim sobama koje pružaju savršen ambijent za opuštanje i obiteljski odmor

Smještaj s prekrasnim pogledima na okolne vinograde. 
Komforan smještaj za obitelji. (Foto: arhiva, Agroturizam Antunović)

Svaka soba je pažljivo dizajnirana kako bi gostima pružila osjećaj doma, s prekrasnim pogledima na okolne vinograde. 

Pelješac, sa svojim prekrasnim krajolicima, bogatom poviješću i autentičnom enogastronomskom ponudom savršena je kulisa za užitak i nezaboravno iskustvo koje će svaki posjetitelj, koji jednom iskusi njegove blagodati, zasigurno željeti opet ponoviti.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci