Vodimo vas u srce Slavonije na drugi urbani Wine and Walk u Hrvatskoj i Urban(i) Wine Party. Treba vam samo – bećarina!

Wine and Walk Osijek. (Foto: TZ grada Osijeka)

Grad Osijek ponovno postaje epicentar eno-gastronomske i kulturne scene Slavonije zahvaljujući dvama iznimnim događajima – Osijek Wine and Walku i Urban Wine Partyju. Ako ste ljubitelj vina, gastronomije i urbane kulture, pridružite se proslavi lokalnih vinskih sorti i kulinarskih delicija kroz niz jedinstvenih aktivnosti i događanja u subotu, 25. svibnja. Evo što vas sve očekuje!

Osijek Wine and Walk.
Degustacija vina. (Foto: TZ grada Osijeka)

Vinska šetnja kroz povijesne ulice grada Osijeka

Osijek Wine and Walk nije tek obična šetnja; to je prilika da zamijenite klasične kilometarske korake po ravnicama i brdima opuštenim i laganim hodanjem kroz najljepše atrakcije grada Osijeka. Svaka etapa ove šetnje pažljivo je odabrana kako bi posjetitelji uz vodstvo profesionalnih turističkih vodiča otkrili zanimljive činjenice i lokalne priče vezane za svaku pojedinu lokaciju. Šetnja obuhvaća pet ključnih destinacija u Gornjem gradu i na Tvrđi: Trg Slobode – „Vinski start”; Prolaz Vanje Radauš – „U društvu virtuoza”, Sakuntala park – „Secesijski kutak”, Sokolski dom – „U zdravom tijelu, vinski duh” te Rondel velikana pod nazivom „Nobelovci i vinoljupci”.

Kako sudjelovati u ovoj jedinstvenoj šetnji?

Osijek Wine and Walk.
Interaktiva vinska šetnja. (Foto: TZ grada Osijeka)

Bećarinom – starim nametom za nove doživljaje!

Ako do sada niste bili upoznati s pojmom bećarine, evo prilike da saznate što je to. Ovaj naziv ne odnosi se na tipičnog slavonskog zabavljača koji pjeva bećarce (dio zaštićene svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a), već na zanimljivu tradiciju iz prošlosti koja je ponovno oživljena. U davna vremena bećarina je predstavljala obvezni namet iz austrougarske ere koji su plaćali svi koji su se u noćnim satima skitali starom osječkom jezgrom Tvrđom, a koji je služio za održavanje javne rasvjete u gradu.

Nevjerojatna Malta: Zanimljiva destinacija za obiteljska putovanja koja donosi spoj povijesti, igre i čuda

Bećarina za ruksak (kotizaciju).
Bećarina za ruksak (kotizaciju). (Foto: TZ grada Osijeka)

Danas je pojam bećarine dobio novi kontekst i označava kotizaciju za startni Wine and Walk ruksak po cijeni od 45 eura koja omogućava uživanje u raznovrsnim aktivnostima. Ruksak uključuje vinsku čašu s tobolcem, bočicu vode, kartu s lokacijama, degustaciju deset vina iz lokalnih vinarija i ukusne gastronomske delicije (predjelo, glavno jelo i desert). Također, sudionici imaju priliku sudjelovati u različitim interaktivnim aktivnostima, uživati u glazbenim nastupima te koristiti besplatan prijevoz GPP-om na sam dan događaja.

No, nakon interaktivne i jedinstvene Wine and Walk ture po gradu, zabavi nije kraj!

Urban(i) Wine Party.
Urban(i) Wine Party. (Foto/izvor: TZ grada Osijeka)

Tvrđu će, osim svjetla fenjera, oživjeti i Urban(i) Wine Party

Uzbudljiva završnica čeka vas u vidu Urban Wine Partyja na nekadašnjem Vinskom trgu, a današnjem Trgu Sv. Trojstva u osječkoj povijesnoj baroknoj jezgri Tvrđi koji je otvoren za sve vinoljupce i sve željne dobre zabave.

Stara jezgra grada nekadašnje je središnje mjesto prodaje vina u Osijeku te savršena kulisa za ovu jedinstvenu vinsku zabavu, posebice uzme li se u obzir njezina nedavna kompletna renovacija. Tko bi mogao bolje začiniti taj urbani štih vinskog užitka u Osijeku nego Damir Urban & 4? Koncert započinje u 21 sat, a osim energičnih melodija i odlične zabave, sudionici će cijelu večer moći uživati u bogatom asortimanu vina iz regije i delicijama poznatih osječkih restorana.

Osijek Wine and Walk.
Osijek Wine and Walk i Urban(i) Wine Party. (Foto: TZ grada Osijeka)

Osijek Wine and Walk i Urban Wine Party prilike su ne samo da uživate u izvrsnim vinima regije, već i da upoznate bogatu povijest i kulturu Osijeka na jedan sasvim novi način. Pridružite se ovim manifestacijama i osjetite duh prave osječke gostoljubivosti i zabave!

Kozumirajte/pijte odgovorno! Welcome!

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka pod nazivom Osječka vinska baština podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Glas Slavonije d. d. i drugi partneri.

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci