Valentinovska slastica iz srca: Rolada koja će zavesti vaše nepce i odvesti vas na putovanje nezaboravnim okusima

Valentinovska rolada. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Nemojte me pogrešno shvatiti, nema ništa lošeg u tome da za dan zaljubljenih svojoj boljoj polovici kupite bombonijeru u obliku srca. Međutim, ako tražite poslasticu koja zaista dolazi od srca, umjesto toga probajte ovu valentinovsku roladu. Zamislite samo kako bi romantično bilo podijeliti ovakav sočan i kremast kolač nakon posebne večere za dvoje!

LUV Fest – festival ljubavi, umjetnosti i lutanja pretvara Ljubljanu u kulisu iz romantičnog filma

Valentinovska rolada, recept.
Valentinovska rolada. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Valentinovska rolada

Količina: za 4 – 6 osoba

Količina biskvita je za pleh veličine oko 45 x 30 cm

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli

Sastojci za dekorativnu tuile pastu:

  • 1 bjelanjak
  • 40 g brašna
  • 30 g šećera u prahu
  • 30 g maslaca sobne temperature
  • Nekoliko kapi crvene prehrambene boje u gelu

Sastojci za sirup:

  • 2 žlice maraskina
  • 2 žlice šećera
  • 200 ml vode
  • 3 žlice soka od limuna
  • Prokuhajte šećer, vodu i sok od limuna.
  • U ohlađeni sirup dodajte maraskino.

Sastojci za kremu od sira:

  • 200 g mascarpone sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • šećer u prahu po želji
  • malo maraskina

Sve sastojke miksajte dok se ne dobije kremasta i pjenasta tekstura.

Priprema:

  1. Na papiru veličine pleha u kojem ćete peći biskvit nacrtajte flomasterom dekoraciju u obliku malih srca. 
  2. Papir na kojem ste nacrtali dekoraciju stavite na pleh, a na njega papir za pečenje na koji ćete precrtati dekoraciju tuile pastom.
  3. Za dekorativnu tuile pastu dobro promiješajte sve sastojke. Stavite ju u slastičarsku vrećicu s tankim nastavkom ili u vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete odrezati vrh.
  4. Na papir za pečenje precrtajte dekoraciju koja se nalazi ispod papira za pečenje. 
  5. Izvucite papir na kojem je bio flomasterom nacrtan uzorak. Pleh s papirom za pečenje i srcima od tuile paste stavite u zamrzivač dok pripremate biskvit.
  6. Pećnicu zagrijte na 170 °C.
  7. Za biskvit miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu i gustu smjesu. Dodajte žumanjke i kratko promiješajte. Dodajte brašno i sol koje ste prethodno prosijali, sve lagano promiješajte. 
  8. Dekorativnu pastu izvadite iz zamrzivača i na nju prelijte biskvit pa ga pažljivo poravnajte.
  9. Pecite ga 10-ak minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice. 
  10. Urolajte u čistu kuhinjsku krpu, tako da dekorativna strana bude vanjska. Odvojite papir za pečenje.
  11. Ohlađeni biskvit natopite sirupom, premažite kremom i zarolajte, stavite u hladnjak da se ohladi i zatim poslužite.

Neka vaša ljubav dugo traje i uvijek iznova bude uzbudljiva, kao i putovanje novim okusima!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci