LUV Fest – festival ljubavi, umjetnosti i lutanja pretvara Ljubljanu u kulisu iz romantičnog filma

LUV fest. (Foto: Marko Delbello Ocepek; Izvor: Visit Ljubljana)

LUV Fest, festival ljubavi, umjetnosti i lutanja, održavat će se u Ljubljani od 8. veljače, što je Dan sjećanja na najvećeg slovenskog pjesnika Franca Prešerna, sve do 12. ožujka, datuma kada se, prema riječima naših starih, „ptičeki (tičeki, ftičeki…) ženiju”.

Ljubljana je destinacija koja nas uvijek iznova oduševi svojim fotogeničnim ulicama, slikovitim trgovima i bogatom turističkom ponudom, a svaki posjet ovom gradu pruža nove kulturne, gastronomske i zabavne atrakcije ili nam otkriva neki novi skriveni dragulj. Stoga, planirate li uskoro vikend-odmor u veljači, neka se na vašoj listi želja nađe i LUV Fest.

Što je to LUV Fest?

Kao što to možete zaključiti iz naziva, LUV Fest je festival ljubavi, umjetnosti i lutanja koji će se u urbanoj i uvijek zanimljivoj Ljubljani održavati od 8. veljače sve do 12. ožujka. 

Ovaj festival održat će se na više gradskih lokacija u sasvim novom ruhu, a opisuju ga kao ljubav prema šetnji starim gradom, okus fine kave na usnama, čokoladnu tortu u Atelieru i večernji pogled s dvorca, selfie kod Ljubljanskog dvorca. Park Tivoli pod snijegom, tišina u Modernoj galeriji i subotnja vreva na tržnici, večernji poljubac na osamljenom lokalu u Šiški, posjet ZOO-u u sunčano popodne, Tinder spoj na špici, puštanje papirnatih lanterni po rijeci Gradeščici – sve je to LUV Fest. Zapravo, LUV fest je radost novih iskustava.

7 sjajnih street foodova u Ljubljani za vikend istraživanje s djecom

LUV fest, Ljublojana.
LUV fest. (Foto: Marko Delbello Ocepek).

Festival koji spaja generacije kroz kulturu i umjetnost

Festivalom LUV Fest slavi se ljubav prema slovenskoj kulturi, baštini i jeziku, a pod zajedničkom temom ljubavi posjetitelje očekuju brojna kulturna događanja u gradu uz zanimljiv popratni program. Ovaj festival obuhvaća različite žanrove za sve generacije kako bi Ljubljana tijekom festivala posjetitelje različitih dobnih skupina potaknula na otkrivanje, učenje, susretanje i suživot s različitim kulturama. 

U samom srcu LUV Festa, u parku Zvezda, bit će postavljene svjetlosne instalacije koje plutaju jedna prema drugoj poput nebeskih tijela. Zanimljivi prizori očekuju vas i na Gornjem trgu, u Soteski, Ribjoj ulici, Kastelčevoj ulici, na Malom trgu i brojim drugim lokacijama. 

Svaka od instalacija predstavlja spoj ljubavi i umjetnosti, stvarajući impresivno iskustvo koje će uključiti sva vaša osjetila. Diljem Ljubljane održavat će se kulturni programi u muzejima, galerijama i dvorcima, a sve must-visit lokacije pogledajte na sljedećoj poveznici.

Simfonija okusa, zabave i kreativnosti

Diljem grada biti će postavljeni fotopointovi na kojima ćete moći zabilježiti nezaboravne uspomene, a moći ćete se okušati i u raznim kreativnim radionicama za djecu i odrasle te izraditi plakat u staroj tiskari, naučiti tkati ili izraditi keramičke posude od gline.

No, prava senzacija festivala leži u izobilju gastronomskih poslastica koje osvajaju okusne pupoljke posjetitelja. Tematski oblikovane kulinarske delicije postat će integralni dio ljubavne priče koju nudi LUV Fest, stvarajući nezaboravno putovanje kroz slovensku kulturu i kuhinju.

Festival dodatno začinjavaju glazbeni koncerti, umjetničke izložbe i plesni performansi koji zaokružuju doživljaj grada. Drugim riječima, Ljubljana postaje pozornica manifestacije ljubavi.

LUV fest - festival ljubavi, umjetnosti i lutanja.
LUV fest. (Foto: Marko Delbello Ocepek; Izvor: Visit Ljubljana)

Putovanje kroz ljubavnu priču Ljubljane

Vjerujemo da će se svatko tko je barem jednom bio u Ljubljani složiti s nama da ovaj šarmantni stari grad sa svojim slikovitim nasipima, srednjovjekovnim dvorcem koji bdije nad gradom i pogledom na alpske vrhove izgleda poput kulise iz romantičnog filma. Pa, eto prilike da otkrijete dašak te romantike koju pruža Ljubljana, da uronite u očaravajuću atmosferu dok šetate kamenim ulicama i prihvatite umjetničku bit koja prožima svaki kutak, ali i da okusite kulinarske doživljaje.

Ljubav postoji izvan svoje romantične idealizacije, a to naglašava i LUV Fest. Neovisno o tome jeste li zaljubljeni, LUV Fest posjetiteljima pruža iskustvo koje ih povezuje s ostalim članovima obitelji i prijateljima te jača njihovu ljubav prema putovanjima, umjetnosti i novim iskustvima.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci