Uskrsni doručak u Otočcu: okupljanje obitelji i zajedničko slavlje uz tradicionalna uskrsna jela

Uskrsni doručak u Otočcu. (Foto: iStock)

Turistička zajednica Grada Otočca, Župa Presvetog Trojstva i Udruga umirovljenika Otočac prvi put organiziraju uskrsni doručak koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024., u 12 sati ispred crkve Župe Presvetog Trojstva, nakon svete mise. 

Turnir u tucanju jaja, Otočac.
Turnir u tucanju jaja. (Foto: Canva)

Gastronomska rapsodija i turnir u tucanju jaja

Na blagdanskom stolu naći će se tradicionalna uskrsna jela poput kuhanih i obojenih jaja, šunke, sira, kolača i ostalih slastica. Uz blagdansku gastronomsku ponudu planira se i zabavni dio programa, tj. turnir u tucanju jaja za djecu i odrasle. Na turnir se može prijaviti svatko, a prijave će biti na posebnom štandu prije početka samog turnira. Pravila su vrlo jednostavna: pobjeđuje onaj čije jaje ostane čitavo! Za najbolje su osigurane i vrijedne nagrade. 

Idemo na selo – idemo u Liku, domovinu struje i nezaboravne avanture!

Uskrs u Otočcu, tradicionalni sajam.
Uskrsni sajam lokalnih proizvoda. (Foto: Turistička zajednica Grada Otočca)

Nastavak odlično posjećene manifestacije Uskrs u Otočcu

Cilj je ove manifestacije svim posjetiteljima i gostima koji borave u Otočcu i okolici predstaviti gastronomsku ponudu tradicionalnih uskrsnih jela, oživjeti uskrsne običaje te proširiti trajanje manifestacije Uskrs u Otočcu. 

Uskrsni doručak u Otočcu.
Uskrsni doručak u Otočcu. (Foto: Turistička zajednica Grada Otočca)

Prilika je to i za druženje s članovima Udruge umirovljenika Otočac koji će uz pomoć Turističke zajednice i Župe Presvetog Trojstva pripremiti i dijeliti sve specijalitete. 

75. obljetnica folklornog ansambla LADO.
Korizmeni koncert folklornog ansambla LADO. (Foto: Turistička zajednica Grada Otočca)

Manifestacija Uskrs u Otočcu započela u četvrtak, 21. ožujka, korizmenim koncertom „O, Isuse, daj mi suze” ansambla LADO u crkvi Presvetog Trojstva, čime je programski započelo i obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj.

Uskrs u Otočcu, animacija za djecu.
Animacija za djecu. (Foto: Turistička zajednica Grada Otočca)

U subotu, 23. ožujka, u gradskom parku održao se je uskrsni sajam lokalnih proizvoda, radionice iskorištavanja vune i ostalih materijala te animiran zabavni program koji je uključivao igre, predstave te maskirane animatore iz Zemlje zabave naziva „Uskrs u zemlji čuda“.

Dođite, okupite svoje obitelji i proslavite zajedno Uskrs na najljepši mogući način u srcu Otočca!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci