Topliji dani mame nas na uživanje u obiteljskim okupljanjima, putovanjima i ukusnoj hrani. Kako bismo obogatili te dragocjene trenutke, donosimo vam recept za sendvič s pilećom salatom koji će dodati poseban šarm vašim proljetnim aktivnostima.
Pileća salata u sendviču savršen je izbor za lagani obrok, priprema ne zahtijeva puno vremena, a sastojci su lako dostupni. Bogata je proteinima, dobrim mastima iz avokada i dobrim bakterijama iz vodenog kefira, što čini top kombinaciju za savršen sendvič.
Kada je sendvič složen, spakirajte ga u praktičnu ambalažu (mi volimo omot od pčelinjeg voska). Neovisno o tome planirate li morski ili planinski izlet ili ćete jednostavno uživati u sunčanom danu u obližnjem parku, ovaj sendvič bit će idealan pratitelj vaših proljetnih aktivnosti.
Uživajte u proljeću, obitelji i ukusnoj hrani uz ovaj jednostavan, ali neodoljiv recept. Nemojte zaboraviti: najbolji trenuci su oni provedeni s najmilijima uz dobru hranu i osmijeh na licu.
Pileća salata u sendviču
Količina: za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 – 20 min
Sastojci:
- 4 filea pilećih prsa Međimursko pile
- maslinovo ulje
- sol
- 1 zreli avokado
- šaka listova svježeg bosiljka
- šaka svježeg matovilca
- 1 češanj češnjaka
- sok od pola limuna
- 4 jušne žlice bučinih sjemenki
- 2 jušne žlice vodenog kefira
- 3 mrkve
- bezglutenski kruh, za 4 sendviča potrebno je 8 šnita
- malo maslaca za prženje kruha
Priprema:
- Prvo pripremite filee pilećih prsa.
- Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Filee operite, osušite papirnatim ručnikom i stavite u dublju tavu. Fileima dodajte malo maslinova ulja i soli. Poklopite tavu i pecite 25 minuta u ugrijanoj pećnici.
- Dok se filei peku, napravite pesto i pripremite mrkvu.
- Mrkvu operite, ogulite i naribajte.
- Bučine sjemenke kratko popržite na tavi.
- Matovilac operite i ocijedite višak vode.
- U blender dodajte avokado, bosiljak, češnjak, matovilac, limun, kefir i pržene bučine sjemenke pa sameljite u kremastu smjesu. Probajte; po potrebi, dodajte malo soli.
- Pečene filee dvjema vilicama istrgajte u sitne rezance.
- Šnite kruha kratko popržite na tavi s malo maslaca sa svake strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Između šnita kruga slažite pesto, istrgano meso i naribanu mrkvu.
U slast!