Proljetna pileća salata u sendviču: Savršen zalogaj za obiteljska druženja i putovanja

Recept za pileću salatu u sendviču. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicios studio)

Topliji dani mame nas na uživanje u obiteljskim okupljanjima, putovanjima i ukusnoj hrani. Kako bismo obogatili te dragocjene trenutke, donosimo vam recept za sendvič s pilećom salatom koji će dodati poseban šarm vašim proljetnim aktivnostima.

Pileća salata u sendviču savršen je izbor za lagani obrok, priprema ne zahtijeva puno vremena, a sastojci su lako dostupni. Bogata je proteinima, dobrim mastima iz avokada i dobrim bakterijama iz vodenog kefira, što čini top kombinaciju za savršen sendvič.

Kada je sendvič složen, spakirajte ga u praktičnu ambalažu (mi volimo omot od pčelinjeg voska). Neovisno o tome planirate li morski ili planinski izlet ili ćete jednostavno uživati u sunčanom danu u obližnjem parku, ovaj sendvič bit će idealan pratitelj vaših proljetnih aktivnosti.

Uživajte u proljeću, obitelji i ukusnoj hrani uz ovaj jednostavan, ali neodoljiv recept. Nemojte zaboraviti: najbolji trenuci su oni provedeni s najmilijima uz dobru hranu i osmijeh na licu.

Pileća salata u sendviču.
Pileća salata u sendviču. (Foto: Vedrana Orlović, Kefirolicious studio)

Pileća salata u sendviču

Količina: za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 – 20 min

Sastojci:

  • 4 filea pilećih prsa Međimursko pile
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 1 zreli avokado
  • šaka listova svježeg bosiljka
  • šaka svježeg matovilca
  • 1 češanj češnjaka
  • sok od pola limuna
  • 4 jušne žlice bučinih sjemenki
  • 2 jušne žlice vodenog kefira
  • 3 mrkve
  • bezglutenski kruh, za 4 sendviča potrebno je 8 šnita
  • malo maslaca za prženje kruha

Priprema:

  1. Prvo pripremite filee pilećih prsa.
  2. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  3.  Filee operite, osušite papirnatim ručnikom i stavite u dublju tavu. Fileima dodajte malo maslinova ulja i soli. Poklopite tavu i pecite 25 minuta u ugrijanoj pećnici.
  4.  Dok se filei peku, napravite pesto i pripremite mrkvu.
  5.  Mrkvu operite, ogulite i naribajte.
  6.  Bučine sjemenke kratko popržite na tavi.
  7.  Matovilac operite i ocijedite višak vode.
  8.  U blender dodajte avokado, bosiljak, češnjak, matovilac, limun, kefir i pržene bučine sjemenke pa sameljite u kremastu smjesu. Probajte; po potrebi, dodajte malo soli.
  9.  Pečene filee dvjema vilicama istrgajte u sitne rezance.
  10.  Šnite kruha kratko popržite na tavi s malo maslaca sa svake strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  11.  Između šnita kruga slažite pesto, istrgano meso i naribanu mrkvu.

U slast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci