Obogatite svoju blagdansku trpezu preslatkim uskrsnim gnijezdima za djecu (i odrasle)!

Uskrsna gnijezda. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Uskrs je, baš poput ostalih blagdana, vrijeme radosti u kojem posebno uživaju najmlađi članovi naših obitelji. Posebnu radost na njihovim licima možemo vidjeti kada se i oni uključe u pripremu trpeze, a osim kreativnih izrada pisanica, priprema raznih slatkih zalogaja odlična je ideja da dječica pokažu svoju kreativnost.

Danas donosimo malo drugačiju, ali krajnje zanimljivu i jednostavnu ideju za desert koji će svi rado pojesti, a koji će sam po sebi biti i poseban ukras na blagdanskom stolu. 

Onima nešto starijima priprema ovog deserta neće biti pretjerano teška, no za mlađe ipak vrijedi preporuka da im odrasli pripreme i ispeku kolačiće te da djeci pripreme štapiće, otopljenu čokoladu i bombončiće. Priznajte: iznimno jednostavan uskrsni desert idealan za pripremu s djecom, a usto i vrlo efektan!

Uskrsni doručak u Otočcu: okupljanje obitelji i zajedničko slavlje uz tradicionalna uskrsna jela

Uskrsna gnijezda za blagdanski stol.
Uskrsna gnijezda za blagdanski stol. (Foto: Marija Herjavić Jerkić)

Uskrsna gnijezda

Priprema: 1 sat 

Količina: oko 12 komada

Sastojci za biskvit:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g oštrog brašna

Još je potrebno:

  • čokoladna glazura
  • štapići
  • bomboni u obliku pisanica

Priprema:

  1. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati omekšali maslac i sjediniti smjesu.
  2. Dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu i na kraju brašno.
  3. Prebaciti u kalupiće u obliku donuta ili malih kuglofa i peći 35 – 40 minuta na 170 stupnjeva Celzijevih.
  4. Ohlađene kolačiće umočiti u prohlađenu čokoladnu glazuru i posipati polomljenim štapićma.
  5. U sredinu staviti slatkiš u obliku pisanica.
  6. Staviti na uskrsni stol i uživati s obitelji.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci