Uskrs je, baš poput ostalih blagdana, vrijeme radosti u kojem posebno uživaju najmlađi članovi naših obitelji. Posebnu radost na njihovim licima možemo vidjeti kada se i oni uključe u pripremu trpeze, a osim kreativnih izrada pisanica, priprema raznih slatkih zalogaja odlična je ideja da dječica pokažu svoju kreativnost.
Danas donosimo malo drugačiju, ali krajnje zanimljivu i jednostavnu ideju za desert koji će svi rado pojesti, a koji će sam po sebi biti i poseban ukras na blagdanskom stolu.
Onima nešto starijima priprema ovog deserta neće biti pretjerano teška, no za mlađe ipak vrijedi preporuka da im odrasli pripreme i ispeku kolačiće te da djeci pripreme štapiće, otopljenu čokoladu i bombončiće. Priznajte: iznimno jednostavan uskrsni desert idealan za pripremu s djecom, a usto i vrlo efektan!
Uskrsni doručak u Otočcu: okupljanje obitelji i zajedničko slavlje uz tradicionalna uskrsna jela
Uskrsna gnijezda
Priprema: 1 sat
Količina: oko 12 komada
Sastojci za biskvit:
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 50 g maslaca
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g oštrog brašna
Još je potrebno:
- čokoladna glazura
- štapići
- bomboni u obliku pisanica
Priprema:
- Pjenasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati omekšali maslac i sjediniti smjesu.
- Dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu i na kraju brašno.
- Prebaciti u kalupiće u obliku donuta ili malih kuglofa i peći 35 – 40 minuta na 170 stupnjeva Celzijevih.
- Ohlađene kolačiće umočiti u prohlađenu čokoladnu glazuru i posipati polomljenim štapićma.
- U sredinu staviti slatkiš u obliku pisanica.
- Staviti na uskrsni stol i uživati s obitelji.
Sretan i blagoslovljen Uskrs!