Novi doživljaj jeseni uz marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama!

Međimursko pile s bučinim sjemenkama. (Foto: arhiva, Perutnina Ptuj Pipo Čakovec)

Sa završetkom berbi jesenskih plodova i dolaskom hladnijih dana priroda nas daruje bogatstvom novih okusa i inspirira nas da istražujemo nove recepte koji će nam zagrijati nepca. U tom duhu predstavljamo vam najnoviji proizvod koji će vas oduševiti svojim okusom i praktičnošću – marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec. Ovaj proizvod spaja tradicionalne okuse piletine s jesenskim plodovima, odnosno bučinim sjemenkama nudeći brz, ukusan i zdrav obrok koji će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Kako ga pripremiti, otkrivamo vam u nastavku.

PP Pipo Čakovec pionir je u uzgoju pilića s certificiranom oznakom 100 posto bez upotrebe
antibiotika, čime jamče da pilići nikada nisu primili ni jednu vrstu antibiotika ni u kojoj fazi
svoga životnog ciklusa.
Međimursko pile, 100 posto bez antibiotika. (Foto: arhiva, Perutnina Ptuj Pipo Čakovec)

Certificirani uzgoj bez antibiotika i dokazana hrvatska kvaliteta

PP Pipo Čakovec pionir je u uzgoju pilića s certificiranom oznakom 100 posto bez upotrebe antibiotika čime jamči da pilići nikada nisu primili ni jednu vrstu antibiotika ni u kojoj fazi svoga životnog ciklusa. Također, nositelj je oznake „Dokazana kvaliteta Hrvatska“, koja odaje priznanje posvećenosti vrhunskoj kvaliteti proizvoda i odražava njihovu ulogu kao lidera u industriji piletine.

U PP Pipo Čakovec svjesni su i koliko je važno izabrati najbolje za svoju obitelj, a njihov proizvod – cijelo pile, nositelj je oznake „Odabrale mame“

„Potvrde certifikata nisu samo trend, to je naša obaveza prema potrošačima koja potvrđuje našu predanost vrhunskoj kvaliteti proizvoda. Kao i naši ostali certifikati, i ova oznaka jamči da je naš proizvod siguran, ukusan i savršen izbor za cijelu obitelj“, istaknula nam je u razgovoru Ana Sedak Keglević, direktorica marketinga PP-a Pipo Čakovec. 

Predstavljamo vam najnoviji proizvod koji će vas oduševiti svojim okusom i praktičnošću – marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama, Perutnine Ptuj Pipo Čakovec.
Međimursko pile s bučinim sjemenkama. (Foto: arhiva, Perutnina Ptuj Pipo Čakovec)

Novi proizvod za brz, ukusan i zdrav obrok iz premium linije

Najnoviji proizvod, marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama, donosi izvanredan okus tradicionalne piletine obogaćene sočnim i hrskavim bučinim sjemenkama. Osim izvanrednog okusa, ovaj proizvod obiluje hranjivim sastojcima u svakom zalogaju. Baš kao i svi njihovi proizvodi, i ovaj je 100 % bez antibiotika.

Sjemenke bundeve, ili golice kako ih još nazivaju, odličan su izvor dijetalnih vlakana te predstavljaju zanemaren dragulj u svakodnevnoj prehrani. Osim što su ukusne, bogate su proteinima, mineralima i vitaminima što ih čini idealnom namirnicom za svakodnevnu konzumaciju. 

Dok jesen oblači svoje zlatno-smeđe ruho, pozivamo vas da sa svojim najdražima otkrijete čaroliju okusa ove jesenske gastronomske poslastice.

U sve užurbanijim danima, svima nam je potrebno brzo rješenje za ukusan obrok za cijelu
obitelj, a PP Pipo Čakovec u suradnji s poznatim gastroblogerom pod nazivom Samo jedan griz, otkrivaju nam kako ga pripremiti s međimurskim piletom s bučinim sjemenkama.
Međimursko pile s bučinim sjemenkama, novi proizvod iz premium linije. (Foto: Samo jedan griz)

Recept za pripremu mariniranog pileta sa sjemenkama kraljice jeseni

Uz užurban tempo života, svima nam je potrebno brzo rješenje za ukusan obrok za cijelu obitelj, a PP Pipo Čakovec u suradnji s poznatim gastroblogerom kojeg možete pronaći na društvenim mrežama pod nazivom Samo jedan griz, otkrivaju nam kako ga pripremiti. 

S obzirom na to da je pile prožeto ukusnom marinadom i posuto sjemenkama bundeve te zapakirano u vrećicu za pečenje, nećete imati puno posla s pripremom. Sve što trebate je staviti ga u zagrijanu pećnicu na 200 °C i peći oko 80 minuta nakon čega je spremno za serviranje i konzumiranje. Idealno je za dane kada ste u stisci s vremenom ili vam se ne stoji za štednjakom. 

Dok se pile peče, možete pripremiti prilog s plodovima jeseni, heljdu s vrganjima i korjenastim povrćem. Predlažu da dodate i kriške bundeve da se peku s piletom. Mmmm, volimo taj miris i okus kraljice jeseni pa krenimo s pripremom!

Međimursko pile s bučinim sjemenkama

Količina: za 4 do 6 osoba

Vrijeme pripreme: 80 minuta

Sastojci:

  • marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama
  • 1 manja bundeva
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, oguljen i nasjeckan
  • 2 manje mrkve, očišćene i narezane na kockice
  • pola manjeg celera, očišćen i narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, oguljena i nasjeckana
  • timijan
  • 200 g vrganja, očišćenih i narezanih na kockice
  • 250 g heljde
  • povrtni temeljac
  • sol
  • papar

Postupak:

  1. Pile stavite u pećnicu i pecite prema uputama s pakiranja.
  2. Bundevu operite i narežite na manje komade, nauljite i posolite te stavite u pećnicu pored pileta.
  3. U lonac stavite maslinovo ulje i dodajte luk, pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta. Dodajte mrkvu i celer, potom češnjak i timijan pa pirjajte još oko 5 min.
  4. Dodajte vrganje, kratko ih pirjajte i dodajte heljdu. Ulijte pola litre temeljca i kuhajte na srednje jakoj vatri. Posolite i popaprite.
  5. Po potrebi dodajte još temeljca i kuhajte dok heljda ne omekša.
  6. Pečeno pile izvadite iz vrećice, narežite na komade i poslužite uz pečenu bundevu i heljdu s vrganjima.

Uslast!

Marinirano Međimursko pile s bučinim sjemenkama bit će dostupno u svim većim trgovinama diljem Hrvatske od 20. studenog ove godine.

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci