U studenom se Opatija pretvara u raj za ljubitelje čokolade! Kraljica turizma ponovno postaje hrvatska prijestolnica slatkih užitaka, nudeći neodoljiv spoj vrhunskih čokoladnih delicija, bogatog glazbenog programa, kulturnih sadržaja i edukativnih radionica.
Festival čokolade donosi tri dana slatkog užitka!
Studeni u Opatiji započinje najslađom delicijom, a nudit će ju opatijski restorani i kavane u sklopu posebne enogastroponude. Uvod je to u vrhunac slatkih događanja koji nam slijedi od 8. do 10. studenog kada će se održati 18. Festival čokolade koji će okupiti ekskluzivne craft čokolatijere, slastičare te vodeće domaće i strane proizvođače čokolade.
Tijekom tri dana čistog blaženstva čokoljupci svih uzrasta moći će kušati probrane čokoladne delicije, sudjelovati u zanimljivim edukativnim radionicama i prezentacijama, posjetiti tematske izložbe ili jednostavno uživati u odličnoj festivalskoj atmosferi.
Yaya i tvornica čokolade i Ekoborovnice Lisjak spoj su ljubavi prema prirodi i vrhunskim slasticama!
Izradite vlastitu čokoladu u Čokolaboratoriju
Trodnevni program „najslađeg“ festivala odvijat će se u centru Gervais, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer te u Kulturnom domu Zora, a tijekom cijelog studenog hoteli i kavane očaravat će posjetitelje mirisima i okusima najfinije čokolade. Festival donosi i novitete – zabavno-edukativnu radionicu Čokolaboratorij na kojoj će posjetitelji svih uzrasta moći izraditi vlastitu personaliziranu čokoladu te naučiti sve o svijetu čokolade.
Čokoladne hrpice: Delicija na putovanju i idealna poslastica za ljubitelje slatkog
Zahvaljujući suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije, Opatiji će se prvi put predstaviti i renomirani belgijski čokolatijer Alexandre Druart, koji će izraditi čokoladnu skulpturu Atomiuma, svjetski poznatu briselsku znamenitost.
Festival čokolade nije samo poslastica za ljubitelje slatkog, već i prilika da se doživi jedinstvena enogastroponuda inspirirana čokoladom, koja će gostima Opatije biti dostupna tijekom cijelog studenog, sve poznatijeg i kao „mjeseca čokolade“. Uključivanje ugostitelja, hotelijera i lokalnih dionika čini ovaj događaj posebnim, a raznolikost ponude privlači posjetitelje iz zemlje i inozemstva.
Prošle godine festival je privukao više od 10.000 posjetitelja, a ove godine budite i vi jedan od njih!