Imamo odličan recept za krokete s bundevom, kus-kusom i sirom – savršene kao samostalno jelo ili prilog mesnim jelima

Kroketi s bundevom. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Jesen nam je zakucala na vrata i donijela sa sobom neodoljivu paletu boja i okusa koji obogaćuju naše tanjure. Među mnogim sezonskim delicijama, bundeva zauzima posebno mjesto, zahvaljujući svojoj slatkoći i kremastoj teksturi. Upravo iz tog razloga i ja sam ovom prilikom pripremio krokete s bundevom i kus-kusom kako bih iskoristio ovu divnu i lako dobavljivu namirnicu.

Krokete s bundevom i kus-kusom možete poslužiti kao samostalno jelo uz svježu salatu ili kao izvrstan prilog mesnim jelima. A uz sve to, priprema je brza i jednostavna! Slijedite ovaj recept i otkrijte kako uz samo nekoliko sastojaka možete stvoriti ukusne zalogaje.

Što obavezno obići u Cipru? Gastrobloger Darko Debić otkriva nam gradove, poznate plaže, tradiciju, ljepotu i okuse Sredozemlja

Kroketi s bundevom i kus-kusom.
Kroketi s bundevom i kus-kusom. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Kroketi s bundevom i kus-kusom

Količina: za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Sastojci:

  • 200 g kus-kusa
  • 300 g očišćene buče
  • curry prah
  • 60 g cedar sira
  • sol
  • papar

Sastojci za paniranje:

  • jaje
  • brašno
  • krušne mrvice

Priprema:

  1. Kus-kus skuhati prema uputama na pakiranju. 
  2. Očišćenu buču narezati na kockice i skuhati na pari, malo ohladiti i usitniti vilicom u pire. Dodati sol, papar i curry prah. Curry prah se može izostaviti ako želite.
  3. Dodati rahlo izmiješan kus-kus, sjediniti u jednoličnu masu i ostaviti pola sata.
  4. Masu podijeliti na 16 loptica.
  5. Sir narezati na 16 kockica. 
  6. U sredinu svake loptice staviti kockicu sira. 
  7. Panirati u brašnu, razmućenom jajetu uz dodatak soli pa potom u krušnim mrvicama. 
  8. Pržiti u dubokoj masnoći.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci