Gurmansko putovanje svijetom kroz adventski kalendar Premium začina: Iznenadite svoje goste novim okusima!

Premium začini, adventski kalendar. (Foto: Studio Kefirolicious)

Volite putovati i kod kuće pripremati jela koja su vas oduševila tijekom putovanja? Ili jednostavno volite eksperimentirati u kuhinji i otkrivati nove zemlje kroz njihove okuse i mirise? Pronaći pravu kombinaciju sastojaka koja će vašem jelu dati onaj autentičan okus i miris, pogotovo ako se radi o hrani iz dalekih zemalja i mirodijama koje kod nas ne rastu, često zna biti pravi izazov. Zato je ekipa iz Premium začina pripremila poseban adventski kalendar sa zanimljivim mješavinama premium začina koje će vas ovog prosinca odvesti na pravo gurmansko putovanje svijetom. Pa, krenimo!

Tellicherry dimljeni crni papar stiže u vašu kuhinju iz južne Indije, točnije iz države Kerela, zemlje jakih aroma, te je jedan od najstarijih vrsta papra koji poznajemo.
Premium začini, tellicherry. (Foto: Studio Kefirolicious)

Premium začini savršen su dodatak vašem blagdanskom stolu

Stižu nam hladniji dani i blagdani. Vrijeme druženja, svjetlećih lampica i… fine hrane! Što se kod vas priprema u toploj pećnici? Naša adventska kućica kaže: pečena piletina. Ove je godine probajte aromatizirati mješavinom mediteranskim začina s blago dimljenim notama slatke paprike.

Obično se na Badnjak na jelovniku nađu morski specijaliteti. Ako svojim tradicionalnim ribljim jelima želite dati drugačiji štih, dašak Orijenta i pregršt aroma i mirisa, u adventskom kalendaru pronaći ćete savršen začin koji dolazi iz Indije. Tellicherry dimljeni crni papar stiže u vašu kuhinju iz južne Indije, točnije iz države Kerela, zemlje jakih aroma, te je jedan od najstarijih vrsta papra koji poznajemo. Njegove blage citrusne note izvrsno se slažu s rakovima i plodovima mora, pa čak i sa slatkim jelima. Odlično paše i s mesnim jelima s roštilja i s kozjim sirom. Zvuči baš kao savršen začin za blagdanski stol, zar ne?

Premium začini, otvorite prozorčić kashmiri i otputujte okusima.
Premium začini, kashmiri. (Foto: Studio Kefirolicious)

Nastavimo putovanje prema sjevernoj Indiji i Pakistanu kako bismo kušali njihove pikantnije okuse. Idete li s nama? Kashmiri Chilli blage je ljutine i, osim što je pojačivač okusa, jelima daje karakterističnu tamnocrvenu boju. Savršeno pristaje uz curry i tandoori piletinu, meso za roštilj općenito, ali i uz sve umake, juhe i variva, baš poput naše slatke ili ljute paprike u prahu.  

Premium začini, guacamole. (Foto: Studio Kefirolicious)

Što se to kuha na drugoj strani zemaljske kugle?

Mješavina začina cajun vodi nas na drugu stranu zemaljske kugle, najprije u Kanadu, pa sve do Louisiane u SAD-u i grada New Orleansa jer je upravo ova mješavina ključni sastojak u pripremi jambalaye. Cajun je inače začin koji su u Sjevernu Ameriku donijeli doseljenici iz Francuske. Koristi se za aromatiziranje mesa i ribe prije pečenja na roštilju. Savjet plus: da biste ublažili njezinu ljutinu, Cajun mješavinu dodajte jelima na početku kuhanja, a ako želite dodatno začiniti svoje jelo, dodajte je na kraju kuhanja.

Volite li i vi meksičku kuhinju? Skoknimo onda do Južne Amerike po vrhunske začine koji će vaš guacamole učiniti neodoljivim. Pripremite svježi avokado, dodajte mješavinu začina za guacamole i upotpunite svoj blagdanski stol ovim ukusnim umakom.

Vrijeme je da se vratimo na Mediteran, točnije u Italiju. Ako ste već kušali poznatu talijansku tjesteninu penne all’arrabbiata, vjerujemo da ćete je poželjeti i sami pripremiti. Želite li postići karakterističnu jačinu ovog klasika rimske kuhinje, odaberite mješavinu mediteranskih okusa Arrabbiata. Osim u pripremi ovog jela, mješavina Arrabbiata, koja sadržava rajčicu, češnjak, papriku i razno bilje (bosiljak, majčina dušica, origano, ružmarin i mažuran), savršeno će aromatizirati i umak od rajčice, a onda, naravno, i pizzu.

Premium začini, Za'atar prozorčić.
Za’atar. (Foto: Studio Kefirolicious)

Okusi bliskog istoka nikad nisu bili bliži

Otvorimo kućicu broj tri i krenimo na još jedno putovanje koje će oduševiti svačije nepce. Pripremite se jer idemo u Libanon gdje vas čeka svestrana mješavina začina Za’atar. Libanonska kuhinja obiluje trpkim i toplim aromama poput origana, timijana i sezama i kao stvorena je za jela od mesa, ribe i povrća.

Putujući vođeni ovim adventskim kalendarom naići ćete i na brojne druge okuse koji mirišu na Bliski Istok i Aziju poput bobica verbene, muškatnog oraščića i đumbira.

Kakvi bi to blagdani bili bez kolača?

Razmišljate li o tome da ovih blagdana svojih ukućanima i prijateljima ponudite neki novi kolač? Inspiraciju potražite u toplim aromama cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, kardamoma i zvjezdanog anisa. Ako niste sigurni kako međusobno kombinirati te začine, u adventskom kalendaru Premium začina čekaju vas već spremne začinske mješavine za slastice poput Speculoos miksa, crumble miksa, začina za medenjake i egzotične mješavine za voćne deserte.

Od aperitiva do deserta, adventski kalendar Premium začina vaša je karta za putovanje okusima svijeta. Sretan put i dobar tek!

Premium začini pruža 24 jedinstvenih okusa u adventskom kalendaru.
Premium začini. (Foto: Studio Kefirolicius)

Premium začini adventsko darivanje čine okusnijima!

Adventski kalendar Premium začina idealan je dar za gurmane i kuhare koji vole putovati, isprobavati nove okuse i skupljati svjetske začine vrhunske kvalitete. Kao što vi mislite na svoje bližnje, tako i mi mislimo na vas! Zato smo pripremili adventsko darivanje u kojem možete osvojiti – pogađate? Adventski kalendar Premium začina! Darivanje kreće 22. studenog i traje do 25. studenog, a više informacija pronaći ćete na našem profilu na Instagramu. Sretno!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci