Crna kava iz Latte Art Mania kafića u Tokiju oduševila pratitelje na društvenim mrežama, a evo po čemu je toliko posebna

Latte Art Mania, HIT crna kava. (Foto: Instagram, latteartmania_tokyo)

Danas postoji mnoštvo kafića koji u svojoj ponudi nude raznorazne tople napitke i ukusne slastice sa zanimljivim twistom. Iako istinski kavoljupci nikada neće odbiti šalicu dobre specijalitetne kave, kako bi se izdvojili iz mase, kafići danas moraju ponuditi nešto drugačije ne bi li privukli posjetitelje. U nastavku vas vodimo u Tokio, glavni grad Japana i jednu od najvećih svjetskih metropola kako bismo vam predstavili zapanjujuće kave koje izgledaju kao prava umjetnička djela.

Latte Art Mania – mjesto koje je HIT na društvenim mrežama 

Latte Art Mania je kafić koji se temelji na konceptu „pitke umjetnosti“. U svojoj ponudi nudi nekoliko različitih kava sa specijalnim dodacima poput matche, aktivnog ugljena, Morinaga mlijeka i sladoleda te fotogenične i ukusne deserte poput krafni i kolača koje gosti mogu upariti sa svojom kavom. 

Ovaj zanimljiv kafić nalazi se svega deset minuta hoda od stanice Omotesandou i nezaobilazno je mjesto turista i influencera koji dolaze iz cijelog svijeta. Svoju popularnost može zahvaliti ponajviše crnoj kavi koja je zadobila veliku pozornost na društvenim mrežama, a za koju kažu da je jedna od najljepših i najukusnijih kava koju su kušali.

Šunkarna Kodila: raj za ljubitelje mesa u blizini Murske Sobote koji osvaja gastroljubitelje

Kava koja će oduševit i one koji nisu ljubitelji ovog kofeinskog napitka

Lattemani Black jedno je od najprepoznatljivijih pića kafića Latte Art Mania. Jedan od glavnih sastojaka ove kave je aktivni ugljen koji doprinosi njezinoj intenzivno crnoj boji i stvara doista zapanjujući estetski dojam. Ipak, za razliku od izgleda, ova kava ima lagan, blago slatkast i pahuljast okus koji mu daje posebno mlijeko. 

U svojoj ponudi imaju i klasičnu Lattemani White kavu, koja spaja glatko mlijeko punomasnog okusa s espressom dobivenim iz visokokvalitetnih zrna kave uzgojenih u Etiopiji, Keniji, Kostarici… Kako bi gosti mogli okusiti različite vrste i arome ovog iznimnog voća (jer kava je zapravo voće), Latte Art Mania svakog tjedna pažljivo bira i poslužuje jednu od tih vrsta specijalitetne kave.

Za napitke Matcha latte i Houjicha latte, upotrebljava se poseban dodatak – najkvalitetniji zeleni čaj ručno bran u Kyotu. Nakon primitka narudžbe, žličica njegova praha stavlja se u mužar i lagano izmiješa s vodom. Nakon što mu se doda kremasto mlijeko, pretvara se u napitak pun bogatog ukusa koji pobuđuje sva osjetila istinskih kavoljubaca.

Uspoređujući matchu i kavu, važno je istaknuti da oboje sadrži kofein, ali njihov učinak na organizam bitno se razlikuje. Dok kava pruža brz, ali kratkotrajan poticaj energije, kofein u matchi osigurava stabilniji i dugotrajniji poticaj.

No, bez obzira na odabir željenog napitka, dok gosti čekaju svoju narudžbu i uživaju u doživljajnom latte artu, jedno sigurno ne zaborave – cijeli proces ovjekovječiti na svojim društvenim mrežama.

U čemu je mala tajna majstora kave?

Odgovor je, dakako, u mlijeku. U svojim napicima Latte Art Mania koristi mlijeko brenda Morinaga, vodećeg proizvođača mliječnih proizvoda u Japanu, koji se razlikuje od običnog mlijeka za kavu. Naime, obično mlijeko u uobičajenoj formuli ima tendenciju promjene mirisa i okusa zbog zagrijavanja, dok se punomasno mlijeko spomenutog proizvođača sterilizira nježnim procesom parne sterilizacije kako bi se zadržao izvorni ukusni okus mlijeka. Zbog toga je ona izbor Latte Art umjetnika.

Deserti koje ćete poželjeti najprije fotografirati, a potom u njima slatko uživati

U svojoj bogatoj ponudi, ovaj neobičan i privlačan kafić, ima i svoju autentičnu verziju affogata, talijanskog deserta na bazi kave. Obično se radi o kuglici sladoleda od vanilije „utopljenoj“ u šalici vrućeg espressa. U svom affogatu, Latte Art Mania koristi toplinu espressa koji se isprepliće sa slatkoćom sladoleda i hrskavim twistom Lotus keksa. Gosti mogu birati među dvjema verzijama – bijelog i crnog affogata.

Osim kuglice sladoleda s kavom, Latte Art Mania u ponudi ima i krafne koje karakteriziraju različite kreme i specijalni dodaci. Najpopularniji „slatkiši“ su crème brûlée krafna, brûlée krafna s kremom od kave, krafna s vanilijom, sladoledom i cimetom, krafna posipana suhim jagodama i šećerom punjena s džemom od jagoda te krafna s crnim medom.

Iz ponude nije izostao ni kolač od sira, nazvan – Melty Cheese Cake, jedan od najomiljenijih i najpopularnijih kolača današnjice. Ako ste i vi obožavatelji kremaste, bogate i lako topljive teksture, zasigurno se ne biste razočarali u njegovoj „sirovoj“ verziji

Latte Art Mania zasigurno donosi sasvim novo iskustvo uživanja u kavi. Ako se nađete u Tokiju, vjerujemo da ćete i vi, kao i mnogi drugi, poželjeti uživo uživati u ovoj umjetnosti izrade kave i bogatim okusima koje možete sljubiti s dodatnim slatkim užicima.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci