Brze krafne s džemom od kupina – delicija koja slavi poklade, ali i ljubav

Brze krafne s džemom od kupina. (Foto: Petra Sabljić)

Vrijeme poklada savršeno se poklapa s mjesecom ljubavi, stoga zašto ne spojiti te dvije divne tradicije uz jednostavan i kreativan recept? Predstavljamo vam krafne u obliku srca, savršenu poslasticu koja će razveseliti sve generacije.

Posebnu čar ovim krafnama daje tajni sastojak: ekstra džem od kupina sa 65 % udjela kupina, bez umjetnih aroma, boja i sladila. Ovaj vrhunski džem dolazi iz srca Zagorja, točnije iz Klanjca, gdje obitelj Jambrešić s ljubavlju stvara slatke delicije.

Uz džem, voćni sirup, 100 % čisti cijeđeni sok od kupina te njihov glavni adut – kupinovo vino Kupilek, svoju su ponudu odnedavno obogatili i malinovim vinom, a njihovi proizvodi dostupni su u ljekarnama, biljnim trgovinama, Veronika delikatesama, trgovačkim centrima City Centeru One West i East te Arena Centru. Narudžbe možete obaviti i putem internet trgovine ili preko aplikacije Glovo.

Uz ovako kvalitetne domaće sastojke, vaši će pokladni zalogaji sasvim sigurno biti posebni!

Sicilija je Italija u malom – idealna za posjećivanje u svako doba godine. Evo koji dio otoka odabrati, gdje se smjestiti i što obići

Brze krafne u obliku srca.
Brze krafne s džemom od kupina. (Foto: Petra Sabljić)

Brze krafne u obliku srca

Količina: 20 krafni

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Sastojci:

  • 260 ml grčkog jogurta 
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 280 – 300 g glatkog brašna 
  • 1 prašak za pecivo 

Po želji:

  • šećer i cimet

Krema:

  • 150 g sira mascarpone 
  • mala žličica šećera u prahu
  • 2 žlice extra džema od kupina Kupilek

Priprema:

  1. Kremu pripremite tako da dobro pomiješate sve sastojke. 
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za krafne pa umijesite glatko tijesto. 
  3. Razvaljajte tijesto (ne skroz pretanko), izradite oblike po želji (čašom možete izraditi krugove ili, po želji, koristite modlice).
  4. Pecite na tavici (ulja treba biti prst/dva od dna) na srednje jakoj vatri 3 – 4 minute te ih vadite na ubrus koji će upiti masnoću.
  5. Po želji uvaljajte u šećer i cimet pa punite kremom.

Dobar tek i sretno Valentinovo!

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s brendom Kupilek prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci