Brioche pecivo za strašnooo dobar sendvič za djecu i odrasle

Brioche pecivo s aktivnim ugljenom. (Foto: Marija Herjavić Jerkić).

Gotovo da nema djeteta na svijetu koje se ne voli maskirati i uskočiti u omiljeni lik iz crtića ili bajke, a upravo ovih dana u tim radostima uživaju djeca u Sjedinjenim Američkim Državama, kamo i putujemo s ovim strašnooo dobrim svjetovnim sendvičem!

Kreativnost i maštovitost kroz razna jela

Jedna od omiljenih aktivnosti jednog od najintrigantnijih blagdana u Americi, koji se obilježava 31. listopada, je Trick-or-Treating. Djeca prerušena u kostime obilaze susjedstvo kako bi skupila slatkiše, lupkaju na vrata i uzvikuju Trick or treat! sugerirajući da će napraviti neku smicalicu ako ne dobiju slatkiše. 

No, ovaj blagdan, osim omiljenih slatkiša, donosi i svoje gastronomske čarolije. To je vrijeme kada obitelji iskazuju svoju kreativnost i maštovitost kroz razna jela. Vjerujemo da bi ih, jednako kao i slatkiši, oduševio i ovaj maštoviti Poli sendvič od crnog brioche peciva, mekanog poput oblaka. 

Ako se odlučite isprobati ga, garantiramo da ćete uživati u pripremi i da ćete ga pojesti do zadnjeg zalogaja!

Poli sendviči s domaćim crnim brioche pecivom pružaju neodoljivu kombinaciju okusa i maštovitosti koja će oduševiti sve generacije. Uživajte zajedno u njihovoj pripremi jer ne postoji ništa bolje od hrane koja spaja obitelj i čini svaki obrok posebnim. 

Brioche pecivo crne boje za sendvič s Poli salamom.
Brioche pecivo s aktivnim ugljenom. (Foto: Marija Herjavić Jerkić).

Brioche pecivo crne boje za strašno dobar sendvič!

Količina: šest brioche peciva

Vrijeme pripreme: sat vremena 

Sastojci za pecivo:

  • 450 g glatkog brašna
  • 1,5 paketić suhog kvasca
  • 15 g soli
  • žličica šećera
  • 150 ml tople vode
  • 70 ml jogurta
  • 70 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 bjelanjak
  • 1 žlica aktivnog ugljena

Još je potrebno:

  • žutanjak
  • malo mlijeka
  • sjemenke sezama za posipanje

Nadjev:

Priprema: 

  1. Sve sastojke za tijesto dobro izraditi i pustiti da se tijesto digne. 
  2. Premijesiti i još jednom pustiti da se tijesto digne. 
  3. Oblikovati šest jednakih kuglica i prebaciti na masni papir. 
  4. Pokriti krpom i pustiti da se dižu dok se pećnica ugrije na 170 °C. 
  5. Premazati svako pecivo smjesom žutanjka i malo mlijeka i posipati sezamom. 
  6. Peći 20 – 25 minuta.
  7. Pečeno pecivo prerezati napola i nadjenuti omiljenim sastojcima (redoslijed birate po želji).

Poli sendviči s domaćim crnim brioche pecivom pružaju neodoljivu kombinaciju okusa i maštovitosti koja će oduševiti sve generacije. Uživajte zajedno u njihovoj pripremi, jer ne postoji ništa bolje od hrane koja spaja obitelj i čini svaki obrok posebnim.

Dobar tek!

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. prema najvišim profesionalnim standardima portala Family Welcome.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci