Ako volite miris cimeta, onda će vam se sigurno svidjeti ove jednostavne rolice iz kalupa za muffine

Recept za cimet rolice iz muffin kalupa. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Priprema doručka, međuobroka ili slastice ne mora uvijek biti povezana s dugim i zahtjevnim pripremama. Zato tražimo praktična obiteljska rješenja, poput cimet rolica iz kalupa za muffine koje osvajaju jednostavnošću pripreme i neodoljivim okusom.

Cimet potječe iz kore drveta cimetovca (Cinnamomum verum ili Cinnamomum cassia) koje se prvenstveno uzgaja u tropima Azije, npr. na Šri Lanki, u Indiji, Indoneziji i Kini. U našem receptu ne koristimo ga samo za aromatiziranje ovog slatkog jela čiji će miris prožeti obiteljski dom, već i zbog njegovih ljekovitih svojstava koja ga čine neizostavnim dijelom kulinarskih i medicinskih tradicija diljem svijeta zbog antioksidansa koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala.

S obzirom na to da nam je ostalo tijesta za pizzu, i nama je cimet bio inspiracija za ovu kreativnu i neodoljivu slasticu, savršenu za doručak uz šalicu tople kave ili kakao, ili kao lagani zalogaj u bilo koje doba dana. Stoga, pripremite se za mirisno putovanje okusima koje ćete rado ponavljati iznova i iznova!

Što obavezno obići u Cipru? Gastrobloger Darko Debić otkriva nam gradove, poznate plaže, tradiciju, ljepotu i okuse Sredozemlja

Cimet rolice iz muffin kalupa.
Recept za cimet rolice iz muffin kalupa. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Super jednostavne cimet rolice

Količina: Za 6 cimet rolica

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci:

  • 250 g razvaljanoga gotovog tijesta za pizzu
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • ½ žličice cimeta
  • 2 žlice maslaca, otopljenog

Sastojci za glazuru:

  • 1 velika žlica šećera u prahu
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • pola žlice mlijeka

Priprema:

  1. Pomiješajte smeđi šećer i cimet u zdjeli i ostavite sa strane.
  2. Na pobrašnjenoj radnoj površini otvorite tijesto za pizzu te ga, ako je to potrebno, još malo razvaljajte u pravokutnik. 
  3. Premažite otopljeni maslac po cijeloj površini tijesta. Po vrhu pospite smjesu smeđeg šećera i rasporedite stražnjom stranom žlice tako da svaki dio tijesta bude pokriven. Tijesto smotajte u roladu i izrežite na šest jednakih dijelova.
  4. Položite rolice u nauljen kalup za muffine, a možete ih staviti i u papirnate kalupe za muffine. Pecite na 180 °C dvadesetak minuta, dok ne porumene.
  5. Dok se cimet rolice peku u pećnici, umutite prosijani šećer u prahu, mlijeko i vaniliju za glazuru.
  6. Kad cimet rolice budu gotove, prelijte ih glazurom i uživajte u toplim rolicama.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci