Ako ste u potrazi za slatkim užitkom, fritule s bučom slastica su koja obavezno mora zauzeti svoje mjesto među vašim receptima

Fritule s bučom, recept. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Dolaskom blagdanskog sjaja i adventskih druženja, fritule su neizostavan dio blagdanskog ugođaja, ali mi vam otkrivamo nešto malo drugačije – fritule s bučom, savršen spoj okusa, poput slasnog zagrljaja za dušu. Miris cimeta i muškatnog oraščića donijet će dašak blagdana u svaki kutak vašeg doma. Zaboravite, stoga, na sve dijete koje ste možda planirali misleći na savršen outfit za blagdanske domjenke i pripremite se za osvajanje titule majstora blagdanskih poslastica. Krenimo!

Savjet više: Nemojte zaboraviti uključiti najmlađe članove obitelji u pripremu fritula, a da bi zabava bila što bolja, pustite i poneki singl. Sve bi da, da za nju… 

Posjetite El Paso City, tematski park na Zlatiboru gdje se susreću kauboji, Indijanci i zlatiborska prošlost

Fritule s bučom, recept.
Fritule s bučom. (Foto: Darko Debić, Samo jedan griz)

Fritule s bučom 

Količina: za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 45 minuta

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 200 g pirea od buče
  • 1 jušna žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jušna žlica ruma
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 0,5 dl mlijeka
  • 2 kumkvata
  • cimet
  • muškatni oraščić
  • piment
  • sol
  • 1 jaje
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. U zdjeli za miksanje pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mokre sastojke, uključujući i pire od buče. 
  2. Zaledite kumkvat i na ribež naribajte koricu. Druga mogućnost je oguliti koricu i sitno je nasjeckati. 
  3. Miješajte onoliko dugo koliko je potrebno da se sve sjedini u jednoličnu masu, nikako ne duže. Budući da količina tekućine u pireu od buče može varirati, možda ćete morati dodati malo više mlijeka ili još malo brašna. 
  4. Pustite smjesu barem 10 minuta na sobnoj temperaturi.
  5. Pržite fritule u vrućem ulju. Najjednostavnije ih je oblikovati s pomoću dvije žličice.
  6. Vadite fritule na kuhinjski papirnati ručnik, a nakon toga ih pospite šećerom u prahu ili uvaljajte u kristal šećer. U kristal šećer možete dodati vaniliju i začine koji idu i u smjesu.

Savjet više: Fritule poslužite uz umak od karamela.

Uslast!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci