Dolaskom blagdanskog sjaja i adventskih druženja, fritule su neizostavan dio blagdanskog ugođaja, ali mi vam otkrivamo nešto malo drugačije – fritule s bučom, savršen spoj okusa, poput slasnog zagrljaja za dušu. Miris cimeta i muškatnog oraščića donijet će dašak blagdana u svaki kutak vašeg doma. Zaboravite, stoga, na sve dijete koje ste možda planirali misleći na savršen outfit za blagdanske domjenke i pripremite se za osvajanje titule majstora blagdanskih poslastica. Krenimo!
Savjet više: Nemojte zaboraviti uključiti najmlađe članove obitelji u pripremu fritula, a da bi zabava bila što bolja, pustite i poneki singl. Sve bi da, da za nju…
Fritule s bučom
Količina: za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
- 150 g brašna
- 200 g pirea od buče
- 1 jušna žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jušna žlica ruma
- 2 žličice praška za pecivo
- 0,5 dl mlijeka
- 2 kumkvata
- cimet
- muškatni oraščić
- piment
- sol
- 1 jaje
- ulje za prženje
Priprema:
- U zdjeli za miksanje pomiješajte sve suhe sastojke. Dodajte mokre sastojke, uključujući i pire od buče.
- Zaledite kumkvat i na ribež naribajte koricu. Druga mogućnost je oguliti koricu i sitno je nasjeckati.
- Miješajte onoliko dugo koliko je potrebno da se sve sjedini u jednoličnu masu, nikako ne duže. Budući da količina tekućine u pireu od buče može varirati, možda ćete morati dodati malo više mlijeka ili još malo brašna.
- Pustite smjesu barem 10 minuta na sobnoj temperaturi.
- Pržite fritule u vrućem ulju. Najjednostavnije ih je oblikovati s pomoću dvije žličice.
- Vadite fritule na kuhinjski papirnati ručnik, a nakon toga ih pospite šećerom u prahu ili uvaljajte u kristal šećer. U kristal šećer možete dodati vaniliju i začine koji idu i u smjesu.
Savjet više: Fritule poslužite uz umak od karamela.
Uslast!