Što kažete na svima dobro poznatu, ali drugačiju zabavu? Otkrijte Mini Zoo Land, tematski park za obiteljsku avanturu u Sloveniji

Mini Zoo Land. (Foto: iStock)

Posjet zoološkom vrtu pruža jedinstvenu priliku za obiteljsko povezivanje kroz zajedničko iskustvo. U susjednoj Sloveniji, na periferiji Slovenskih Konjica, nalazi se nešto drugačiji Zoološki vrt s tematskim parkom Mini Zoo Landom koji posjetitelje uvodi u tajanstveni svijet drevnih kultura, džungle i zapanjujuće ljepote. 

Svijet na dlanu 

Zoološki vrt u Slovenskim konjicama dom je za više od 150 životinja i više od 30 različitih životinjskih vrsta, dok tematski park Mini Zoo Land posjetiteljima otvara vidike u različite svjetove i različita vremenska razdoblja koja će zaintrigirati i djecu i odrasle.

Po cijelom zoološkom vrtu nalaze se brojna igrališta za djecu, pružajući im priliku za učenje i zabavu u jedinstvenom okruženju. Zahvaljujući informativnim pločama i organiziranim vođenjima posjetitelji imaju priliku saznati više o životnim staništima, prehrambenim navikama i ponašanju različitih vrsta. Šetnja traje otprilike dva sata, a u zoološkom vrtu imaju i zip line koji provjereno može izdržati čak i težinu roditelja.

Magična šuma u  Podčetrtku u susjednoj Sloveniji skriva Zemlju bajki i mašte koja će vas kroz zabavne elemente vratiti u djetinjstvo

Po čemu se tematski park Mini Zoo Land razlikuje od drugih zooloških vrtova?

Za razliku od klasičnih zoološki vrtova koje smo dosad posjetili, tematski park Mini Zoo Land nudi drugačiju vrstu zabave. Prije ulaza u Mini Zoo Land posjetitelje će već na prvi pogled oduševiti lijepo uređen japanski vrt. Park je podijeljen na tematske cjeline, a na samom početku ove uzbudljive priče nalazi se australski krajolik sa skakutavim klokanima.

Kroz uzbudljivu avanturu tropa posjetitelje vode tropske ptice, a iz australskog krajolika put vodi pored farme na kojoj životinje slobodno trče. Dvorište farme vodi na divlji zapad na kojem će posjetiteljima društvo praviti rakuni. Središnji dio zoološkog vrta prava je riznica igračaka i skrovišta te ujedno i omiljeni dio parka najmlađoj populaciji. 

Uzbuđenje za sva čula 

Čarobni svijet Mini Zoo Landa isprepleten je mjestima koja će potaknuti adrenalin i sreću kod djece i odraslih. Na svojem će putu posjetitelji moći istražiti Špilju strahova i dva ukleta gusarska broda na tropskom otoku. 

Tajanstveni svijet džungle skriva krokodile, iguane, pitone i razne tropske ptice, a posjetitelji cijelim putom mogu hraniti životinje i uživati u istraživačkoj avanturi ispunjenoj taktilnim i vizualnim podražajima. Na roditeljima ili pratiteljima je da uživaju u ovim tematskim pričama kroz oči djeteta i danu punom čuda.

Također, u Mini Zoo Landu posjetitelji mogu na jedan dan postati i njegovatelji životinja (uz vodstvo animatora). Program je namijenjen djeci od pet do 14 godina, a osim što će naučiti više o životinjama, mogu saznati i poneku tajnu.

Kako doći do Mini Zoo Landa? 

Slovenske Konjice od Zagreba su udaljene nešto manje od sat i pol vožnje automobilom. Najbrži put je autocestom Zagreb – Macelj. S autoceste izađite na izlazu Slovenske Konjice. Točne upute iz različitih smjerova možete pogledati ovdje.

Parkiralište je za posjetitelje besplatno, a nalazi se s desne strane ulaza. Zoološki vrt i tematski park Mini Zoo Land otvoren je vikendom i praznicima od 9 do 18 sati. Ulaznice za odrasle iznose 9 eura, za djecu 6 eura, za studente, učenike i umirovljenike 8 eura, a osobe s invaliditetom 3 eura. Planirate li putom hraniti životinje, za paket hrane za kućne ljubimce morat ćete izdvojiti 1 euro. Digitalne ulaznice možete kupiti ovdje

Želite li iskusiti pravu obiteljsku avanturu, doživjeti sasvim drugačiji posjet zoološkom vrtu i uživati u druženju s egzotičnim životinjama, Mini Zoo Land pravo je mjesto za vas. Prošećite „divljinom”, upijajte mirise, dijelite smijeh i iznenađenja te iskusite sve što vam ovaj kreativan tematski park nudi. Prije polaska kući svakako zastanite na interaktivnoj platformi na kojoj možete ovjekovječiti svoj posjet, isprintati fotografiju na licu mjesta te ju poslati kao personaliziranu razglednicu kako biste podijelili svoje iskustvo s ostalim članovima obitelji ili prijateljima.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci