5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu zove na hedonističko druženje uz mjehuriće, domaće specijalitete i glazbu

Srijemski pjenušavi doručak. (Foto: Julio Frangen)

U subotu, 6. srpnja 2024., u kušaonici Vina Papak u Iloku, na najistočnijem vinogradarskom položaju Radoš, održat će se 5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu u organizaciji Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije. Nakon prošlogodišnjeg jesenskog izdanja uz blagdan Sv. Martina, srijemski se doručak vraća u svoj izvorni, ljetni termin.

Srijemski pjenušavi doručak.
Srijemski pjenušavi doručak. (Foto: Julio Frangen)

Subotnji program započinje prijepodnevnim kušanjem pjenušavih vina i bogatim srijemskim doručkom koji od 10 do 12 sati priprema hotel Dunav, tijekom kojeg ćete moći uživati u pop i rock glazbi sastava „Dva i pol muškarca”.

Slijepo kušanje vina.
Slijepo kušanje vina i sireva. (Foto: Shutterstock)

Slijepo i premijerno kušanje pjenušaca i vina

Miniradionica „Slatko i plavo”, koja će se održati u 12:15, novost je u programu, a uključuje slijepo kušanje srijemskih traminaca i francuskih plavih sireva. Za sudjelovanje je potrebna posebna rezervacija jer je broj mjesta ograničen.

Srijemski doručak.
Srijemski doručak. (Foto: Julio Frangen)

U 13 sati nastavlja se program uz „En primeur Srijem”, predstavljanje mladih vina ili novih berbi na tržištu vinarija koje sudjeluju na Srijemskom pjenušavom doručku. Svoj su dolazak, uz domaćina, vinariju Papak, potvrdile i vinarije Trs, Buhač, Izvori života – Ilok (Zelenika), Čobanković i Kast.

Pridružite nam se ovog vikenda na prvom dvodnevnom izdanju Večeri vina i umjetnosti u osječkom Perivoju kralja Tomislava

Srijemski pjenušavi doručak.
Radionica slikanja „Feel good & Paint”. (Foto: Shutterstock)

Prema ideji Majde Jakše, direktorice Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, za ljubitelje slikanja tijekom doručka održat će se radionica slikanja „Feel good & Paint”.

Raspored događanja.
Raspored događanja. (Foto: Shutterstock)

Pozivamo vas da nam se pridružite i rezervirate svoje mjesto pod stoljetnim orahom, gdje vrijeme staje, a trenuci uživanja ostaju dugo u sjećanju. Uživajte u ljepoti prirode, okusima srijemskih delicija i izvrsnim vinima u društvu prijatelja i obitelji.

Prijava je obavezna na e-adresi vinarije: [email protected] kako bi svi zainteresirani rezervirali svoje mjesto. Cijena sudjelovanja iznosi 15 eura po osobi.

Više informacija možete dobiti slanjem upita na: [email protected]

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci