U Opatiji se održava jedinstvena utrka balinjerama popraćena spektakularnim efektima. Evo što vas sve očekuje!

Ljetna Balinjerada u Opatiji. (Foto/izvor: TZ grada Opatija)

Nadaleko poznata Balinjerada, utrka originalnih kreativnih vozila („karića“) na kugličnim ležajevima „balinjerama“, s tradicijom dužom od 40 godina, uz svoje uobičajeno karnevalsko zimsko izdanje, ima i svoju ljetnu verziju. Ovaj jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brand u organizaciji Grada Opatije i Turističke zajednice grada Opatija ove će godine održati četvrto ljetno izdanje „najluđe utrke na svijetu“.

Probne vožnje sudionika započet će u nedjelju, 16. lipnja, u 19 sati na poznatoj stazi u svojem ljetnom ruhu s posebnim osvjetljenjem, semaforom i rampom na startu te atraktivnim svjetlosnim, dimnim i pirotehničkim elementima duž staze. Upravo nalik noćnoj utrci svjetski poznate Formule 1.

Ljetna Balinjerada.
Ljetna Balinjerada. (Foto/izvor: TZG Opatija)

Ana Peršurić Palčić: Putujemo svijetom već sedamnaest godina, a prije četiri godine pridružila nam se i naša najmlađa suputnica

Provozajte se „Taxi Balinjerom“

Naravno, Ljetna Balinjerada je i turistički adut Opatije te se uz stazu očekuju tisuće gledatelja koji će se, od 19 do 20.15 sati, i sami moći uključiti u ovu posebnu manifestaciju jer će i ove godine „Taxi Balinjere“ sve zainteresirane provesti stazom i omogućiti im jedinstven doživljaj sudjelovanja te uspomenu za cijeli život.

Stazu će provjeriti safety car, nakon čega će u 20.30 sati započeti i sama utrka na balinjerama koju će predvoditi „otac Balinjerade“ i njen počasni direktor Duško Jeličić Dule. U svečanom otvaranju će tradicionalno sudjelovati Puhački orkestar Lovran. Sudionici ljetnog izdanja Balinjerade natječu se u četiri discipline: monopatini, karići unjuli, karići dvojki i merikanska vozila, a najbrže, najmlađe, najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i one najsporije čekaju nagrade, dok će  tradicionalno biti proglašena i Miss Balinjerade.

Utrka balinjerama
4. Ljetna Balinjerada. (Foto/Izvor: TZ grada Opatija)

Afterparty uz popularne Dellboyse

Nagrade će se dodjeljivati na cilju po završetku svake utrke, a nakon merikanskih vozila će prodefilirati i karnevalske skupine koje će doprinijeti maškaranom duhu i stvoriti posebnu atmosferu.

Kako bi sve proteklo u veselom tonu, koji tradicionalno prati ovu manifestaciju, pobrinut će se nenadmašni voditeljski trio Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta, a na cilju se priprema i afterparty uz popularne Dellboyse koji će zabaviti i rasplesati publiku i sudionike sve do ponoći.

Maškarajte se i pridružite se tisućama posjetitelja ovog jedinstvenog karnevalskog događaja!

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci