Što kažete na zimske praznike s brojnim opuštajućim i zabavnim aktivnostima za djecu i odrasle? Mi znamo gdje!

Terme Laško, bazeni. (Foto: arhiva, Terme Laško)

Kupanje pod zvjezdanim nebom usred zime, čokoladna masaža, VR zabava, mnogo prilika za aktivan odmor…, evo zašto su Terme Laško jedna od najatraktivnijih family lokacija u Sloveniji!

Drugi dio zimskih školskih praznika za hrvatske školarce počinje 19. veljače, pa pauzu od školskih obaveza mnoge obitelji žele iskoristiti pametno i provesti kvalitetno zajedničko vrijeme. Kako djecu maknuti od ekrana i potaknuti ih na više fizičke aktivnosti i druženja, vruća je tema među roditeljima, koji su itekako svjesni da su doživljaji ono što se pamti i što čini život ljepšim.

Neki će nadolazeći zimski odmor provesti na snježnim padinama, no za one kojima to nije opcija, u Termama Laško pobrinuli su se da praznici u veljači budu puni doživljaja. Termalni kompleks uz rijeku Savinju, posebno njihov Termalni centar ispod jedinstvene staklene kupole, ali i drugi sadržaji same destinacije, garantiraju nezaboravan provod za čitavu obitelj.

Terme Laško, kupanje pod zvijezdama.
Terme Laško, staklene kupole. (Foto: arhiva, Terme Laško)

Kupanje pod zvjezdanim nebom

Bazen s valovima, dječji vodeni park, tri viseća whirlpoola iznad bazena, različiti tobogani…, ispod jedinstvene staklene kupole Termalnog centra krije se prava oaza zabave za najmlađe. Vodene atrakcije, dakako, najviše privlače djecu, no ovdje je toliko nestvarno lijepo chillati da će i odrasli uživati.

Posebno je lijepo u noćnim satima, je ćete ispod jedinstvene staklene kupole imati dojam kao da ste na otvorenom, pod zvjezdanim nebom. Jedan od najmodernijih termalnih centara u Sloveniji ima, dakako, i najposebnije saune za opuštanje.

Evo kakva vas super zabava čeka u susjedstvu! Iskoristite školske praznike na najbolji način

Terme Laško, wellness za djecu
Terme Laško, wellness za djecu. (Foto: arhiva, Terme Laško)

Wellness za djecu

Na prvu će neki biti skeptični, ali znamo koliko djeca imaju obveza, pa i stresa, pritisnuti velikim očekivanjima, pa i njima treba opuštanje. A gdje su djeca tu je i čokolada! Naime, u Wellness Spa centru Thermane Laško pripremili su posebne wellness tretmane za djecu od 5 do 13 godina, a najpopularnija je –  sasvim očekivano! – čokoladna masaža. Miris čokolade djeluje umirujuće, a kakao ekstrakt hrani nježnu dječju kožu. Djeca se mogu opustiti i uz princezinu manikuru te njegu lica.

Manikura za djecu.
Terme Laško, manikura za djecu. (Foto: arhiva, Terme Laško)

Ovo je posebna atrakcija!

Soba za VR iskustvo jedan je od djeci najzanimljivijih punktova u Termama Laško. Uz pomoć virtualne stvarnosti, ne samo da će se zabaviti i isprobati razne igrice, nego će saznati sve o povijesti moćnih grofova Celjskih, koji su bili jedna od najutjecajnijih plemićkih obitelji.

Ovdje će čuti priču o zabranjenoj ljubavi Friderika Celjskog i Veronike Desinićke, a kroz interaktivnu virtualnu stvarnost bit će uronjeni u ulogu samog Friderika Celjskog, zatočenog u tamnici. Hoće li se uspjeti spasiti, saznat će svi koji posjete VR sobu u Termama Laško, gdje će u pravom smislu riječi doživjeti živopisna srednjovjekovna vremena i sliku Starog grada Celja kakav je bio nekad, te istovremeno sudjelovati u raznim aktivnostima poput teniskog turnira, sportskih igara i vožnje vlakom smrti.

Animacijski programi.
Animacija. (Foto: arhiva, Terme Laško)

Kreativno vrijeme uz bogat animacijski program

Nije uvijek jednostavno biti kreativan, no u Termama Laško sve je podređeno vašem uživanju. Naime, za djecu je ovdje uvijek puno sadržaja i organizira se bogat animacijski program. Sve igre i animacija usmjerene su na razvoj motoričkih sposobnosti, zabavu i učenje novih stvari. Djecu u mini klubu rado posjećuju Vodomček i Vodomčica, simpatične pernate maskote Terma Laško koje najmlađi obožavaju.

Zabava u Celju. Stigli su školski praznici!
Tehnopark Celje. (Foto: Family Welcome)

Što još posjetiti u okolici?

Iznad hotela, na visini od 583 metra, nalazi se brdo Hum ili „laški Triglav“, odakle puca pogled na grad. Do središta Laškog samo je 15-ak minuta ugodne šetnje uređenim pješačkim stazama, koje se protežu s obje strane rijeke, a tu je i čak osam staza pogodnih za vožnju biciklom. Staze su, doista, posebne jer prolaze rutama s manje prometa, djelomično neasfaltiranim cestama te kroz brda i doline, tako da je doista super istražiti ovaj kraj na dva kotača.

Pješice ili biciklom možete i do obližnjeg Escape rooma Enigmarium, koji se nalazi u kući u kojoj je skuhana prva krigla piva u Laškom. Laško se ponosi svojoj tradicijom, pa i pivskom, stoga ne čudi da su u wellness ponudu Thermane park Laško uvrstili i pivske tretmane. Idealno za roditelje, dok djeca uživaju u bogatom animacijskom programu!

Od Laškog do Celja nekih je 12 kilometara, pa ne propustite ni posjetiti spektakularan Tehnopark Celje ili Stari grad Celje, najveći srednjovjekovni dvorac u Sloveniji.

Terme Laško su idealne toplice za sve generacije. Rezervirajte svoj obiteljski wellness bijeg već danas i uživajte u termalnoj oazi pod staklenom kupolom.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci