Evo kakva vas super zabava čeka u susjedstvu! Iskoristite školske praznike na najbolji način

Tehnopark Celje. (Foto: Family Welcome)

Izlet u Celje pun je pogodak, pa evo što svakako vidjeti i kako se zabaviti. Program ”U Celje po veselje” posebno će se svidjeti obiteljima s djecom.

Atraktivna gradska jezgra nad kojom se nadvio Celjski grad s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji; prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, u kojem trenutačno gostuje postav o krapinskom neandertalcu; Celjska koča sa skijaškim i wellness centrom te adrenalinskim parkom; zeleno zaleđe grada s najvećom kućicom na drvetu u Sloveniji te apsolutna senzacija – novi Tehnopark Celje – sadržaji su koji u Celje privlače brojne turiste.

U veljači, za vrijeme trajanja zimskih školskih praznika, Grad Celje pobrinuo se razveseliti svoje goste dodatnim sadržajima, prvenstveno namijenjenima najmlađima. Iskoristite slobodno vrijeme od školskih obveza i s djecom provedite kvalitetno vrijeme – izlet u Celje, pun je pogodak, pa evo što svakako vidjeti i kako se zabaviti.

U Amsterdamu uskoro počinje najljepši i najšareniji festival – Festival tulipana

Izlet u Celje.
„U Celje po veselje“. (Foto: Visit Celje)

Od viteške škole do virtualne stvarnosti

Nezaobilazna postaja – Dvorac Celje. Otkrijte tajne dvorca s vitezom Parsifalom, koji će vas podučiti i o pravilima viteškog mačevanja te vam demonstrirati neumoljivost inkvizicije i sprava za mučenje. No program „U Celje po veselje“, koji traje do 29. veljače, dodatan je adut za posjet ovom srednjovjekovnom dvorcu. Bit će to jedno aktivno, kreativno, poučno i zabavno zimovanje u duhu grofova Celjskih, jer će djeca moći sudjelovati u tri programa.

Izlet u Celje.
Zimska viteška škola. (Foto; arhiva, Visit Celje)

Tako će u prvoj Zimskoj viteškoj školi, koja se održava svaki dan do kraja mjeseca (osim petkom i ponedjeljkom) u 11, 13 i 15 sati, imati priliku naučiti kako rukovati srednjovjekovnim oružjem, ali i otkriti tajanstvene priče grofova Celjskih. Viteška škola namijenjena je djeci starijoj od šest godina.

Sve do 3. ožujka djeca (ali i odrasli, jer je namijenjeno i njima) imat će priliku istražiti Celjski dvorac i uz igru Winter Hidden Treasure Hunt. Kroz igru Zimski dan u Dvorcu te odgovore na razna pitanja posjetitelji će na interaktivan način upoznati sobe i priče dvorca.

Treći dio programa, pak, poseban je doživljaj, jer će posjetitelji moći doživjeti povijest kroz virtualnu stvarnost, ali i primijeniti njezin tijek. Riječ je o jedinstvenom iskustvu uz pratnju asistenta, pa ćete tako moći ”ući u cipele” zbog ljubavi zatočenog Fridrika Celjskog II. i testirati svoju hrabrost. VR igrica na rasporedu je svakog utorka, srijede, četvrtka, subote i nedjelje do 29. veljače u 12 i 14 sati.

Celjske rolice.
Celjske rolice. (Foto: Visit Celje)

Doživljaji za nepca

Svako mjesto najbolje ćemo doživjeti kroz njihove okuse i mirise. A gdje su djeca tu su i slatki zalogaji. Stoga, kao savršen slatki odmor svakako preporučujemo kušati celjske rolade, hrskavo zapečene rolice, prelivene čokoladom i punjene šlagom, a koje ne možete baš nigdje probati nego u Celju.

Jedna od najraširenijih priča o celjskoj rolici je da je u njoj uživao i sam Alfred Nobel kada je u Celju posjetio svoju ljubavnicu Sofiju Hess. Ovaj desert nekada se smatrao znakom prestiža i Celjani su u njemu uživali samo u posebnim prilikama. Danas ih možete kupiti i kao poklon paket u Tehnoparku Celje, kako biste ih sami pripremili kod kuće. Svakako iskoristite ovu pogodnost! Ako, pak, više volite slane zalogaje, dobro je znati da se u Celju, doista, vrhunski jede, čak i s Michelinovim potpisom.

Tehnopark Celje.
Tehnopark Celje. (Foto: arhiva, Tehnopark Celje)

Must have iskustvo za sve generacije

Obavezna atrakcija u Celju svakako je Tehnopark Celje. Otkako je otvoren, ne prestaje oduševljavati. Nakon iznimnih rezultata prošle godine, kada su zabilježili rekordan broj posjetitelja, umjetna inteligencija i održivi razvoj bit će središnje teme Tehnoparka Celje i u 2024. godini. Već su krenuli s predavanjima iz neuroznanosti, gdje djeca kroz razne aktivnosti i interaktivne igre mogu učiti o tome kako mozak funkcionira, obrađuje informacije i utječe na naše raspoloženje, učenje i ponašanje.

Izlet u Celje uvijek je dobra ideja! Stigli su školski praznici!
Tehnopark Celje. (Foto: arhiva, Tehnopark Celje)

Nešto stariju djecu, 15+, sigurno će razveseliti buduće radionice i predavanja u sklopu TPC kluba, gdje istražuju najnovija znanstvena otkrića, inovacije u umjetnosti i tehnologiji, obrazovanju i društvenim promjenama koje oblikuju naš suvremeni svijet.

Tu je čak 57 istraživačkih postaja, uključujući Birdly®, uređaj koji posjetiteljima omogućuje iskustvo letenja poput ptice (kontrolira let pokretima ruku, pa čak i osjećaj vjetar na licu!). Tu je i novi kutak umjetne inteligencije koji će vas sigurno inspirirati!

Više o samom Celju i doživljajima koje nudi saznajte ovdje.

PR: Lollipop

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci