Advent u Celju: Bajkovita manifestacija na čak osam lokacija s više od 60 događanja!

Bajkovito Celje. (Foto: arhiva, Visit Celje)

Više od 60 događanja na osam lokacija garancija su za izvrstan provod u bajkovitoj atmosferi u Celju u susjednoj Sloveniji, uz novu hit-lokaciju Tehnopark Celje koja ne prestaje oduševljavati brojne posjetitelje.

Nakon što je 2. prosinca upaljeno 126 tisuća lampica i još nekoliko stotina drugih svjetlosnih efekata, označivši tako početak blagdana, grad Celje postao je najbajkovitije mjesto u regiji. Više od 60 događanja na osam lokacija pružit će vrhunsku zabavu i pravi blagdanski ugođaj svim građanima Celja i njihovim gostima, za koje će, u sklopu manifestacije Bajkovito Celje 2023., 9. i 10. prosinca, biti održani Zimski srednjovjekovni dani na Starom gradu Celju, kao i 14. prosinca zimska verzija festivala „Taste Celje“. Otkad je otvoren, i to nedavno, Tehnopark Celje postao je prava atrakcija pa će i najveći znanstveno-zabavni park u regiji osvanuti opijen čarolijom Božića.

Pravljična dežela ili Bajkovita zemlja najprepoznatljiviji je i originalan programski sadržaj Bajkovitog Celja. Ove godine je 24. put da svoja vrata otvara 15. prosinca na glavnom gradskom trgu. Za tu će prigodu voziti bajkoviti vlakovi, njih čak osam, koji će, u suradnji sa slovenskim željeznicama, besplatno dovoziti posjetitelje iz Ljubljane, Maribora i Velenja.

Tehnopark Celje - mjehuri od sapunice, planetarij, Newtonovo njihalo, simulator letenja, brojne iluzije samo su neki od 57 eksponata u ovom nedavno otvorenom znanstveno-zabavnom parku.
Tehnopark Celje. (Foto: arhiva, Tehnopark)

Izradite svoju STEAM božićnu čestitku u Tehnoparku Celje

Mjehuri od sapunice, planetarij, Newtonovo njihalo, simulator letenja, brojne iluzije samo su neki od 57 eksponata u ovom nedavno otvorenom znanstveno-zabavnom parku, koji priprema brojna blagdanska iznenađenja. Testiranje kontrole humanoidnog robota Tea pomoću moždanih signala, čitanje fantastičnih božićnih priča uz robota Barbaru, izrada STEAM božićnih čestitki, odlazak na znanstveno putovanje i istraživanje tajni Sjevernog pola dio je blagdanskih doživljaja. 

Dok lutaju Tehnoparkom Celje, posjetitelji će se moći zaustaviti i na novom informacijsko-edukativnom punktu o umjetnoj inteligenciji, sudjelovati u radionici budućnosti, promatrati moždane signale u stvarnom vremenu, pisati mislima i, najvažnije, zabaviti se uz čaroliju božićnog duha. Požele li, ovdje će moći dočekati i Novu godinu.

Advent na Plitvičkim jezerima uz interaktivnu predstavu, šareno oslikavanje lica, vožnje kočijom i druženje s Djedom Božićnjakom

Bajkovito Celje, manifestacija za sve generacije.
Bajkovito Celje, za sve generacije. (Foto: Visit Celje)

Očekuju vas brojni koncerti, slavni baleti i gastronomski događaji – svaki dan ponešto za različite generacije 

Baš tako izgledat će čitav prosinac u Celju! Prošlogodišnji veliki hit Sjeverni pol, i ove će godine uveseljavati posjetitelje na Krekovu trgu, uz nastupe DJ-eva i gostovanja barmena. Bogat će biti i glazbeni program – čak 16 koncerata na trima lokacijama (na glavnom i Krekovu trgu te na Zvjezdici), a tu je i doček 2024. na otvorenom, kao i dječji doček.

Razni gastronomski događaji, poput pečenja kolačića ili izrade medenjaka; potom Tvornica darova Djeda Božićnjaka, zimska šetnja zborova, gostovanje međunarodnog baletnog ansambla iz Ukrajine u Celjskom domu, gdje će izvesti dio iz dvaju slavnih baleta Petra Iljiča Čajkovskog, Orašara i Trnoružice, samo su dio bogatog programa. Više o Bajkovitom Celju i svemu što u ovom gradu možete doživjeti potražite ovdje.

Bajkovito Celje, prošlogodišnji veliki hit Sjeverni pol, i ove će godine uveseljavati posjetitelje na Krekovu trgu, uz nastupe DJ-eva i gostovanja barmena.
Bajkovito Celje. (Foto: Visit Celje)

Ne propustite grofovsko uživanje uz vatreni show i dvorske okuse na Starom gradu

Stari grad, kao grad legendi i ukletih grofova, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji, privlači posjetitelje čitave godine i simbol je Celja. Nakon već tradicionalne ljetne varijante, na Stari grad 9. i 10. prosinca dolaze i Prvi zimski srednjovjekovni dani.

Prigodne predstave, bajkoviti cirkus, vatreni, plesni i svjetlosni show dio su ove manifestacije u sklopu koje će oživjeti i aleja srednjovjekovnih obrtnika i zamirisat će gastronomske delicije kakve i priliče dvorskoj kuhinji. Naime, renomirani celjski kuhari otkrit će okuse u kojima je uživala plemićka obitelj grofova celjskih, koja je u srednjem vijeku ostavila neizbrisiv trag, ne samo u Celju, već i u cijeloj Europi.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci