Pronašli smo najčarobniji advent u Istri koji će ugrijat svačije srce – Merry Chersan!

Božić u Kršanu. (Foto: TZ Kršan)

Jedno malo mjesto u Istri ove godine drugi put organizira svoj adventski program i ponovno ostavlja sve klišeje i očekivanja sa strane te oduševljava posjetitelje magičnim ambijentom i drugačijom ponudom programa i popratnih gastronomskih sadržaja. 

Božić u Kršanu, Radost i ljubav recept su za drugo izdanje adventa u Starom gradu Kršanu, smještenom u Općini Kršan na području istočne Istre.
Božić u Kršanu. (Foto: TZ Kršan)

Radost + ljubav = „Merry Chersan!”

Radost i ljubav recept su za drugo izdanje adventa u Starom gradu Kršanu, smještenom u Općini Kršan na području istočne Istre, utvrđenom gradu koji se ponosno uzdiže na uzvisini i jednom od najbolje očuvanih istarskih kaštela. Advent će se održavati od petka, 22. prosinca 2023., do nedjelje, 24. prosinca 2023. 

U grad se ulazi kroz gradska vrata koja će krasiti mnogobrojne lampice kao prvi nagovještaj posjetiteljima da upravo ulaze u neki drugi svijet, u svijet mašte, čarolije, topline, veselja, pjesme, plesa i iskrene radosti. To će se samo potvrđivati svakim sljedećim korakom, koji prate brojni kreativni elementi i zanimljive dekoracije.

Đakovačka adventska čarolija uz bogat obiteljski program u srcu Slavonije

Božić u Kršan, za potpuni doživljaj topline Božića, trodnevni program donosi sadržaj za sve uzraste: dolazak Djeda Mraza, kazališne dječje predstave, nastupe domaćih folkoraša, pjevačkih nada, popularnih DJ-eva i dokazanih bendova.
Domaći „made in Kršan” proizvod. (Foto: TZ Kršan)

Trodnevni program u potpunosti je domaći, „made in Kršan” proizvod

Za potpuni doživljaj topline Božića, trodnevni program donosi sadržaj za sve uzraste: dolazak Djeda Mraza, kazališne dječje predstave, nastupe domaćih folkoraša, pjevačkih nada, popularnih DJ-eva i dokazanih bendova. Posebna pažnja posvećena je bogatoj prigodnoj gastronomskoj ponudi koju će kvalitetni lokalni ugostitelji prirediti na dvjema lokacijama.

„Volimo reći da je naš advent baš po mjeri čovjeka: nenametljiv i spravljen s puno žara, da ugrije svačije srce u radosnom iščekivanju Božića. Stoga će se i ove godine Merry Chersan odvijati u idiličnoj atmosferi Kaštela u razdoblju između paljenja treće i četvrte adventske svijeće, koje simboliziraju ljubav i radost. Advent će opet biti u potpunosti domaći, made in Kršan proizvod: svoj doprinos – i to posebno veseli – dat će svi, od djece, njihovih roditelja, izvođača, produkcije, ugostitelja…”, istaknula je Ariana Brnetić, direktorica Turističke zajednice Općine Kršan, organizatora manifestacije. 

Božić u Kršanu, u petak, 22. prosinca 2023., u 16:30 otvoriti glavom i bradom Djed Mraz koji će podijeliti darove kršanskim mališanima, nakon čega će roditelji pomoći u kićenju bora ukrasima koje su izradili s djecom.
Djed Mraz. (Foto: TZ Kršan)

Djed Mraz, dječje predstave, glazbeni programi i vrhunska zabava za sve generacije

Program će u petak, 22. prosinca 2023., u 16:30 otvoriti glavom i bradom Djed Mraz koji će podijeliti darove kršanskim mališanima, nakon čega će roditelji pomoći u kićenju bora ukrasima koje su izradili s djecom. Uslijedit će dječja predstava „Baka Mraz” u izvedbi udruge Birikina, nastup KUD-a „Ivan Fonović Zlatela” Kršan te talentirane pjevačice, harmonikašice i pijanistice Karle Levak iz Kožljaka. Od 20 sati nastupit će popularni Damir Kedžo, a zabavu će u noć potegnuti DJ So Chic.

Radost i ljubav recept su za drugo izdanje adventa u Starom gradu Kršanu, smještenom u Općini Kršan na području istočne Istre, utvrđenom gradu koji se ponosno uzdiže na uzvisini i jednom od najbolje očuvanih istarskih kaštela.
Božić u Kršanu, preslatke dekoracije. (Foto: TZ Kršan)

U subotu će se odvijati dječji program „U potrazi za Božićem” Žutog kišobrana. Nastupit će pjevač Mateo Pilat kojeg je kršanska publika prošle godine odlično prihvatila. Od 20:30 očekuje vas prava veselica uz Koktelse, nakon kojih na scenu stupa DJ Foka.  

Program će na Badnjak otvoriti mlada pulska pjevačica Lana Demarin, a nakon nje za zabavu je zadužen DJ Shurki. U Božić će nas u velikom stilu uvesti odličan riječki sastav Super Cover Band koji će nastupati od 23 sata.

Da u Zlatelinoj fameji vladaju ljubav, radost i zajedništvo, možete vidjeti i na ovogodišnjem adventu „Merry Chersan” te se uvjeriti da je upravo to recept za božićnu čaroliju.

Obiteljski trenuci najljepši su u Kršanu.
Božić u Kršanu, obiteljski trenuci. (Foto: TZ Kršan)

Podržite najmlađe Zlateliće i uživajte u okusima adventa!

Kroz plesove, svirku i kontu balerina, svirača i pjevača prikazat će se dio tradicije slavlja i veselja, a da vam ne bi bilo zima, pozivaju vas i na ples. Najmlađi Zlatelići vjerno su vježbali cijelu godinu i pripremili svoje plesne cipelice kako bi vam izmamili osmijeh i veliki pljesak. Dođite i podržite ih! 

Advent će opet biti u potpunosti domaći, made in Kršan proizvod: svoj doprinos – i to posebno veseli – dat će svi, od djece, njihovih roditelja, izvođača, produkcije, ugostitelja…
Božić u Kršanu, preslatke dekoracije. (Foto: TZ Kršan)

U Zlatelinoj konobi možete se odmoriti i zasladiti nepca uz tradicionalnu istarsku supu i još poneku gastronomsku deliciju te popričati s nama o starim zanatima i tradiciji koju živimo. Ne brinite se, pobrinuli smo se i za najmlađe posjetitelje koje očekujemo u Zlatelinom kantuniću za dicu na radionici izrađivanja božićnih ukrasa i kićenju bora.

Odvažite se na šetnju adventskom stazom na planini Katschberg u Austriji i osjetite autentičnu toplinu Božića

u Božić će vas u velikom stilu uvesti odličan riječki sastav Super Cover Band.
Božić u Kršanu, preslatke dekoracije. (Foto: TZ Kršan)

Istražite adventsku čaroliju u Starom gradu Kršanu i podijelite je s drugima!

Žamor djece, osmijesi na licima, miris kuhanog vina i gina te iznimno atraktivni dekorativni elementi jednostavno pozivaju na istraživanje svih kutaka Staroga grada. Vjerujemo da ćete se na svakom koraku namještati za selfije jer ambijent kršanske adventske čarolije jednostavno se mora podijeliti na društvenim mrežama. Svoje uspomene možete podijeliti pod ključnom riječi #MerryChersan kao sinonimom za novo omiljeno adventsko odredište u Istri. 

Merry Chersan u Kršanu odvijati će se u idiličnoj atmosferi Kaštela u razdoblju između paljenja treće i četvrte adventske svijeće, koje simboliziraju ljubav i radost.
Božić u Kršanu, preslatke dekoracije. (Foto: TZ Kršan)

Stoga, ako još niste čuli za Stari grad Kršan i adventski program „Merry Chersan”, obavezno si ovo mjesto upišite u „to-experience” listu za sljedeću godinu jer, sigurni smo, bit će to ponovno događaj na kojemu se mora biti i doživljaj koji se trajno pamti. Ako, pak, niste dovoljno strpljivi da čekate kako biste istražili kakvu je to čaroliju ovo mjesto ponudilo, dobra je vijest da će Stari grad Kršan ostati adventski ukrašen sve do 6. siječnja 2024.! Čini se da smo vam upravo ponudili najbolju ideju kako uživati u ovim danima, zar ne? Dođite svi, veselimo se zajedno jer Božić dolazi!

Općina Kršan i njezina Turistička zajednica organizatori su manifestacije, uz potporu KUD-a „Ivan Fonović Zlatela”, Udruge Čepljonske maškare, Komunalnog poduzeća 1. Maj iz Labina i Vodovoda Labin koji financijski podupiru dječje predstave i radionice. Cjelokupan program i satnicu možete pronaći ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci