Posljednje dane Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku rezervirajte za predstave i radionice na najljepšim lokacijama u gradu

Međunarodni dječji festival u Šibeniku. (Foto: Shutterstock)

Međunarodni dječji festival (MDF) u Šibeniku jedan je od najstarijih i najvažnijih kulturnih događaja za djecu u Hrvatskoj, a ove godine održava se do 6. srpnja. Još uvijek stignete posjetiti jedan od najboljih dječjih festivala na obali na kojem vas do samog kraja očekuje bogat program koji uključuje raznovrsne aktivnosti poput dramskih, lutkarskih, plesnih, glazbenih i likovnih radionica. 

Jedan od glavnih aduta festivala izvanredne su kazališne predstave koje se održavaju na nekoliko lokacija diljem Šibenika. U četvrtak, 4. srpnja, na Ljetnoj pozornici možete uživati u predstavi „Cvrčak i Mrav” u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo, dok će se sljedećeg dana na Trgu Republike Hrvatske prikazati spektakularna indijska predstava „Ram Ki Shaktipooja”. Festival će se zatvoriti u petak, 6. srpnja, nakon predstave „Pepeljuga” u izvedbi Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, koja će se također odigrati na Trgu Republike Hrvatske.

Pridružite nam se ovog vikenda na prvom dvodnevnom izdanju Večeri vina i umjetnosti u osječkom Perivoju kralja Tomislava

Pridružite se raznovrsnim radionicama i upoznajte s lokalnim i međunarodnim umjetnicima

Osim kazališnih predstava, MDF nudi i raznovrsne radionice koje potiču kreativnost i umjetnički izraz djece svih uzrasta. Likovne izložbe u studiju Galerije sv. Krševana, Galeriji Matija i Muzeju grada Šibenika pružaju priliku da se upoznate s lokalnim i međunarodnim umjetnicima. 

Svake večeri od 18 sati održavaju se radionice koje pokrivaju dramske, lutkarske, plesne i glazbene teme, pružajući djeci priliku da istraže svoje talente pod stručnim vodstvom. Ulaz na radionice slobodan je, ali se treba prijaviti na ovoj poveznici.

Uza sve to, posjetitelji u četvrtak, 4. srpnja, mogu uživati u različitim zabavnim aktivnostima poput predstave mađioničara Caspera u Ulici Stubište u Drnišu u 18 sati, facepaintinga na Trgu kralja Držislava u 19 sati te u predstavama „Crvenkapica” Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, „Els Recicloperats” iz Španjolske i „Larun” iz Jokaija koje se održavaju u Parku Roberta Visianija. Za ljubitelje kazališta sjena u 21 sat održat će se predstava „Ljuljačka” na terasi hotela Andrija.

Filmska večer prožeta lutkarskom predstavom i opernom glazbom

U petak je naglasak na filmskom programu. U 20:45 u Ulici don Krste Stošića prikazat će se filmski program posvećen Dušanu Vukotiću, dio Bokun festivala i MDF-a, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Također, u Poljani će se u 21 sat održati lutkarska predstava „Krava na mjesecu” u izvedbi Cirkorame iz Zagreba. Istovremeno će ljubitelji operne glazbe moći uživati u programu „L’opera Italiana Vol. 2” u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Međunarodni dječji festival u Šibeniku svojim programom potiče dječju kreativnost i umjetnički razvoj kroz interaktivne aktivnosti i edukaciju. Budući da se festivalske aktivnosti održavaju na različitim lokacijama u Šibeniku, djeca imaju priliku na jedinstven način istraživati grad i njegovu kulturnu baštinu.

Za sve informacije o programu i rasporedu događanja posjetite službenu internet stranicu Festivala.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci