Otkrijte čari središnje Istre kroz besplatna vođena pješačenja i uživajte u autentičnosti ovog prekrasnog kraja

Free Walking Experience, besplatna vođena pješačenja kroz Istru. (Foto: Službena internet stranica TZSI)

Pješačenje je jedan od najprirodnijih, ali i najzdravijih načina za istraživanje novih destinacija. Hodanje kroz prekrasne krajolike omogućuje vam da doživite prirodu iz prve ruke, osjetite mirise i zvukove okoline te da se povežete s lokalnom kulturom i poviješću. Aktivan odmor, koji uključuje i hodanje pješačkim rutama, nudi brojne zdravstvene prednosti, ali i priliku za istraživanje. Osim toga, pješačenje je idealno za obiteljska druženja i stvaranje nezaboravnih uspomena.

Free Walking Experience Istra.
Besplatna vođena pješačenja. (Foto: Službena internet stranica TZSI)

Jedinstvena prilika za istraživanje prirodnih ljepota i kulturnog nasljeđa središnje Istre

Pješačiti kroz prekrasne krajolike možete sami, ali danas sve više lokalnih samouprava i turističkih zajednica organizira pješačke ture kako bi svojim gostima pružile bogatije i sigurnije iskustvo. Jedna od takvih inicijativa je i Central Istria Free Walking Experience koju organizira Turistička zajednica središnje Istre. Vođena pješačenja omogućuju svima da istraže skrivena mjesta i upoznaju lokalnu povijest, kulturu i prirodne ljepote uz stručno vodstvo koje otkriva zanimljive detalje koje možda sami ne biste uočili. 

Central Istria Free Walking Experience jedinstvena je prilika za istraživanje prirodnih ljepota i kulturnog nasljeđa središnje Istre, a idealna je za posjetitelje koji traže aktivan odmor, žele uživati u autentičnoj Istri te su zainteresirani za pješačke i biciklističke staze, kulturu i gastronomiju. 

Dunav Fest u Vukovaru: Manifestacija koja kulturu, okuse i zabavu objedinjuje u zajedničku simfoniju uz obalu moćne rijeke!

Free Walking Experience Istra.
Pitoreskno istraživanje Istre. (Foto: Službena internet stranica TZSI)

Što vas očekuje na Free Walking Experience stazama?

Tijekom lipnja, kolovoza i rujna TZSI nudi nekoliko vođenih pješačenja atraktivnim stazama. Prvo pješačenje održalo se 9. lipnja stazom koja počinje u Grdoselu, prolazi uz potok Malenice i vodi do ostataka utvrde Zelengrad. Staza je duga 6,5 kilometara, a možete je proći do kraja mjeseca. 

Full Moon Walk, noćna šetnja od Boruta do Komarije, na rasporedu je 19. kolovoza, a dugačka je 8,5 kilometara. 

U rujnu su planirane dvije ture: 1. rujna pješačenje u duljini od 12 kilometara od Lupoglava do nestalog kaštela Mahrenfels te 18. rujna još jedna noćna šetnja pod punim mjesecom, ovaj put po brdovitom području općine Lupoglav, u duljini od 9,2 kilometara. 

Gdje se prijaviti?

Sve staze prilagođene su različitim razinama kondicije, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava elektroničkom poštom na [email protected] zbog ograničenog broja sudionika. Više informacija o ovim događajima možete pronaći na službenoj internet stranici.

Iskoristite priliku i pridružite se ovim besplatnim vođenim turama kako biste doživjeli nezaboravne trenutke u srcu Istre.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci