Otkrijte čaroban svijet Harryja Pottera, prošećite engleskom prijestolnicom i uživajte u zajedničkim pustolovinama!

Harry Potter London. (Foto: Canva)

U svojoj obitelji imate obožavatelja ili obožavateljicu Harryja Pottera, a i sami volite Hogwartsov svijet magije? Onda jednostavno morate posjetiti London! Prošećite stopama Harryja Pottera u engleskoj prijestolnici i posjetite studio u kojem je snimano svih osam nastavaka o Harryjevim pustolovinama. Zaputite se do željezničke stanice King’s Cross i perona 9 ¾ i pronađite originalan suvenir koji će vas uvijek podsjećati na vašu čarobnu avanturu. Jeste li spremni? Iskoristite čaroliju pakiranja kofera, zamahnite štapićem, recite „Pak” i krenimo! 

Čaroban svijet Harryja Pottera u Londonu

Slijedite stope Harryja Pottera, njegovih prijatelja i neprijatelja u bezjačkom svijetu. Ako je vrijeme na vašoj strani, odaberite vođenu pješačku turu Londonom koja će vas odvesti putevima i lokacijama Harryja Pottera. Prošećite do Big Bena, mostova Tower Bridge, u blizini kojeg je Harry letio na svojoj metli, i Millennium Bridge, koji se urušio u hladnu Temzu (ali samo na filmskom platnu!) nakon napada Smrtonoša. 

Kad smo kod Smrtonoša, sjećate li se na kojem su trgu Harry, Ron i Hermiona bježali od njih u Darovima smrti? Da, bio je to upravo šareni Piccadilly Circus! Posjetite zatim jednu od najpoznatijih londonskih tržnica, Leadenhall Market, na adresi 42 Bull’s Head Passage i potražite trgovinu s naočalama jer baš se tu nalazio otrcani pub Šuplji kotlić odakle su stari čarobnjaci ulazili u Zakutnu ulicu.

Neovisno o turi, svakako skoknite i do Zoološkog vrta i pronađite Kuću gmazova (Reptile house) gdje je Harry u bliskom susretu s pitonom otkrio da govori i jezik zmija. Za kraj ili početak neke nove pustolovine, zaputite se do željezničke stanice King’s Cross gdje vas čekaju peron 9 ¾ i originalna trgovina Harry Potter Shop

Od Londona do Hogwartsa

Teleporto! Aparatirajte se iz Londona u svijet čarobnjaštva i posjetite Warner Bros Studio Tour London gdje su snimani svi filmovi serijala o Harryju Potteru. Prošećite Hogwartsovom Velikom dvoranom i, ako ste dovoljno hrabri, istražite Zabranjenu šumu. Slikajte se sa svojim junacima i razgledajte raznorazne predmete koji su se koristili u filmovima. U koji će vas dom smjestiti Razredbeni klobuk? 

Isprobajte poznatu čaroliju Alohomora i možda baš vi uspijete otvoriti Odaju tajni. Osjećate li da bi metloboj mogao biti pravi sport za vas? Tu možete sjesti na svoju metlu i okušati se u letenju londonskim nebom baš poput glumaca u filmu! A kad ogladnite, kušajte maštovite Potterove specijalitete

Prije posjeta, svakako preporučujemo da na službenoj stranici Studija provjerite koja su posebna događanja na rasporedu jer svaki dan donosi drugačija iskustva! U prodaji su i ulaznice za Veliku dvoranu u kojoj možete večerati poput učenika Hogwartsa 27.

Do studija možete doći vlakom, autobusom ili automobilom, a detaljne upute možete pronaći ovdje.

Dodatnu inspiraciju potražite na službenom Instagram profilu wbtourlondon.

London u znaku Harryja Pottera

Želite li saznati kako se nastavlja priča o Harryju Potteru i njegovim prijateljima nakon posljednjeg romana, pogledajte fascinantnu predstavu „Harry Potter and the Cursed Child” u kojoj su glavni junaci sad odrasli ljudi. A ako želite i spavati okruženi čarolijom, odaberite Čarobnjačku sobu u Georgian House Hotelu.

Obožavatelji ste Harryja Pottera ili tražite poseban dar za svojeg ljubitelja ili ljubiteljicu najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu? Posjetite London s djecom i uživajte u čarobnom svijetu Harryja Pottera!

Koje smo još TOP atrakcije otkrili u Londonu, doznajte ovdje.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci