Odškrinite vrata najuzbudljivijeg grada u zagrebačkom Zoološkom vrtu u koji sveti Nikola donosi pravu blagdansku čaroliju!

Grad Svetog Nikole u Zoo vrtu grada Zagreba. (Foto: Wish mama)

Postoji jedan grad potpuno drukčiji od ostalih. To je čaroban grad u kojem nema Krampusa, ali ima puno blagdanskih događanja, plesa, pjesme, radionica i darova. To je Grad svetog Nikole koji i ove godine u organizaciji portala WISH MAMA dolazi 5. i 6. prosinca, od 16 do 19 sati, u Zoološki vrt Grada Zagreba, na Edukacijski trg.

Izrada Nikolinih kućica na Gradu Svetog Nikole.
Izrada Nikolinih kućica u Gradu svetog Nikole. (Foto: Wish mama)

Tradicionalne uspavanke, tamburaši i mirisni kulinarski show vraćaju nas u pomalo zaboravljene običaje

I sve je nekako drukčije ove godine u Nikolinom gradu jer djecu i roditelje dočekat će hrvatska tradicija zaštitnika obitelji Svetog Nikole te na  svečanom otvorenju u utorak, 5. prosinca u 17 sati, kroz tradicionalne dječje uspavanke u izvedbi Anite Huđek i uz nastup dječje grupe KUD-a Prigorec i tamburaša vratit ćemo se malo u hrvatsku baštinu i tradicijske ljepote blagdana, već pomalo zaboravljenih običaja.

Plesom i pjesmom vile će dovesti u Nikolin grad velik broj interaktivno-edukativnih dječjih predstava – Šareni svijet, hrvatske majorette, mirisni kulinarski show, blagdanske bojanke poštara i paketa, sadit će se biljke u mini vrtu, a bit će tu i čarobna šuma kuglica sa željama najmlađih posjetitelja.

U Grad Svetog Nikole stiže mnoštvo zabave i darovi!
U Grad svetog Nikole stiže mnoštvo zabave i darovi! (Foto: iStock)

Ulaštite čizmice jer u njih stižu darovi i još mnoštvo iznenađenja!

I to nije sve! Na ovom sjajnom dječjem događanju zabavljat će nas plesna skupina Kristal, a malene posjetitelje educirat ćemo o nenasilnoj komunikaciji uz interaktivne igrokaze žirafe i vuka koje nam ove godine u Grad svetog Nikole donosi Centar za nenasilnu komunikaciju Hrvatska.

Veseli dječji disko, puno mini kvizova, smijeha i darova čekat će sve one koji dođu u najveseliji grad ikada, u jedan i jedinstveni Grad svetog Nikole.

I naravno ima u ovom Gradu još puno iznenađenja i ostvarenih želja, samo ih sveti Nikola ne želi otkriti. Zato zapamtite ove datume i ako želite doznati koja vas iznenađenja još čekaju, vidimo se u njegovu gradu, gradu sretne djece!

Pokrovitelji Grada svetog Nikole su i ove, 2023. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklada Hrvatska za djecu, Međunarodni institute za klimatske aktivnosti i Quintessentially.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci