Nacionalni park Plitvička jezera slavi 75. rođendan i časti promotivnim cijenama ulaznica! 

Plitvička jezera, amfiteatar. (Foto: Domagoj Sever)

Nakon duge i hladne zime veselimo se proljetnom razdoblju koji donosi dane okupane suncem i mami nas na odlazak u prirodu. Proljeće simbolizira novi početak, lišće na granama kreće bujati, trava je prošarana mnoštvom proljetnica, dani su duži i temperature više. Baš poput prirode, i mi se budimo željni novih iskustava i doživljaja. Iako svako godišnje doba ima svoje čari, proljeće na Plitvičkim jezerima zaista je posebno, a u povodu proslave 75. rođendana možete ih posjetiti po promotivnim cijenama ulaznica.

Nacionalni park Plitvička jezera, čamac.
Plitvička jezera, čamac. (Foto: Domagoj Sever)

Promotivni tjedan u Nacionalnom parku Plitvička jezera 

Jedan od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj u proljetnom razdoblju obilježava svoju obljetnicu i donosi uživanje u posjetu 16 smaragdnih jezera po povoljnim cijenama i uz bogatu gastronomsku ponudu. Tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera održat će se od 1. do 8. travnja. Prije 75 godina Plitvička su jezera „kao predio naročite prirodne ljepote” proglašena nacionalnim parkom i otad svojom iznimnom ljepotom privlače milijune posjetitelja iz cijeloga svijeta. 

Cijene ulaznica u promotivnom tjednu za odrasle će iznositi 10 eura, za djecu od 7 do 18 godina 4 eura, dok će za djecu do 7 godina ulaznice biti besplatne. Studente, grupe i osobe s posebnim potrebama također očekuju razne pogodnosti, a svoje ulaznice i informacije o pogodnostima možete potražiti na poveznici

Nevjerojatna Malta: Zanimljiva destinacija za obiteljska putovanja koja donosi spoj povijesti, igre i čuda

Plitvička jezera, promotivni tjedan.
Plitvička jezera. (Foto: Domagoj Sever)

Kako isplanirati svoju rutu? 

Nacionalni park Plitvička jezera ima osam programa obilaska jezera, a preko aplikacije možete rezervirati posebne ponude u hotelima i kampovima te istražiti biljne i životinjske vrste koje obitavaju na tom području. Spomenuta aplikacija olakšava snalaženje po parku, nudi brojne korisne informacije kao što su programi obilaska i točke važnih lokacija, mogućnost označavanja parkirnog mjesta, općenite informacije o parku i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. 

Ture možete proučiti i prije polaska na službenoj stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera te odabrati onu koja vam najviše odgovara. Putujete li s djecom, imajte na umu da ćete na najkraćoj turi morati hodati oko 3,5 kilometara. 

S obzirom na to da su glavni ulazi u nacionalni park (Ulaz 1 i Ulaz 2) međusobno udaljeni oko 3 kilometra, preporučujemo da pripazite na oznake ako ste unaprijed isplanirali svoj posjet i odabirali određen program. Iako je Nacionalni park Plitvička jezera otvoren 365 dana u godini, radno vrijeme mijenja se ovisno o dobu godine. Prije kretanja na neku od izabranih tura informirajte se o tome koliko traje i dokad je otvorena staza.

Mali prštavci, Plitvička jezera.
Mali prštavci, Plitvička jezera. (Foto: arhiva NP Plitvička jezera)

Interaktivno učenje i zabava na jednome mjestu 

Tijekom obilaska pokraj staza naići ćete na poučne table o jezerima i osobama koje su utjecale na razvoj parka, a u suvenirnicama možete kupiti i slikovnice za djecu koje na zabavan i edukativan način prenose informacije o vodi, šumama i životinjama u parku. Ove zanimljive slikovnice najmlađim će posjetiteljima ostati kao uspomena na ovaj proljetni izlet i obiteljske pustolovine prirodom.

U jedno smo sigurni: šetnja jednim od naših najljepših nacionalnih parkova opustit će vas i napuniti vam baterije, a ljepota šume, slapova, livada i cvijeća razdragati zaigrana i vesela lica. Nakon nezaboravnog obiteljskog izleta sigurno ćete se vratiti kući ispunjeni i sa sobom ponijeti uspomene kojih ćete se s osmijehom prisjećati.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci