Muzej posvećen omiljenom crtanom liku Snoopyju otvorio je vrata posjetiteljima i sada je gotovo dvostruko veći nego prije!

Snoopy muzej u Tokiju. (Foto: Facebook Snoopy Museum Tokyo)

U Tokiju, glavnom gradu Japana i jednoj od najvećih metropola na svijetu, nakon velike obnove otvoren je muzej posvećen crtanom liku Snoopyju. Otvoren 1. veljače 2024. posebnom izložbom „Putujući Peanuts”, a posjetitelje je očarao novim izgledom i brojnim eksponatima. U samoj muzejskoj trgovini „Brown’s store” sada ima više od 160 novih artikala, a „Peanuts Cafe” ima i novi jelovnik. Idemo ga otkriti!

Izložba originalnih i reproduciranih stripova i vintage izložaka posvećenih crtanom liku Snoopyju 

Cijela priča oko muzeja započela je u Santa Rosi, u Kaliforniji, Sjedinjenim Američkim Državama, iako je kultni strip svjetlo dana ugledao prije skoro 75 godina. Već dugo godina pratimo dogodovštine Charlieja Browna, njegova psa Snoopyja te Woodstocka, Lucy, Linusa i ostalih prijatelja koji su proizašli iz mašte autora stripa Charlesa Schulza. 

Muzej Snoopy potom je otvoren u Roppongiju u Tokiju kao prvi svjetski ogranak Muzeja Schulz, meke za ljubitelje omiljenog im lika. Prva komemorativna izložba bila je „Peanuts” na kojoj su se koristili rijetki originalni crteži Peanutsa Charlesa Schulza i njegove supruge. 

Proljeće u Japanu: Uskoro počinje hanami, japanski ritual promatranja cvjetanja trešanja

U dvije i pol godine rada muzej je privukao više od 1,3 milijuna posjetitelja, no zatvoren je u rujnu 2018. Godinu kasnije preselio se u Minamimachida Granberry Park u Tokiju. Nova lokacija dvostruko je veća od prethodne i uključuje višedimenzionalne izložbe koje predstavljaju ostavštinu Charlesa M. Schulza koja se sastoji od originalnih i reproduciranih stripova i vintage izložaka. 

Nakon opsežnih radova kako bi se proširio izložbeni sadržaj, sada se na samom ulazu nalazi divovsko Snoopyjevo lice s otvorenim ustima, nova prostorija „Snoopy Wonder Room” ispunjena Snoopyjevim proizvodima u kojoj se nalazi i divovski Snoopy visok osam metara! Dodani su novi eksponati, ali i rasvjeta te vizualni efekti. 

Prelistajte stripove, pogledajte animirane filmove i uživajte u pustolovinama Peanutsa

U novootvorenom muzeju izložene su originalne slike koje prikazuju Snoopyja i cijelu ekipu Peanuts kako uživaju na svojim putovanjima. Izložba uključuje niz izložaka koji predstavljaju život likova u ljetnom kampu, opuštajuće trenutke na plaži, ali i originalne crteže neobičnih putovanja na kojima se nerijetko stvari izjalove. 

Primjerice, neki od izložaka tako prikazuju Snoopyja kako odlazi u Wimbledon da bi sudjelovao na teniskom turniru, ali iz nekog razloga sleti u Kansas City. S druge strane, Olaf i Andy, koji krenu u pustinju kako bi se susreli sa Spikeom, završe u hladnijim krajevima. U Muzeju Snoopy zaista se može uživati u zabavnim pustolovinama Peanutsa uz oko 45 vrijednih originalnih slika iz zbirke Muzeja Schulz koje će različitim generacijama zasigurno izmamiti osmijeh na lice. 

Unikatni predmeti iz trgovine Brown’s Store 

U muzeju se nalazi muzejski dućan „Brown’s Store” koji nudi širok asortiman originalnih proizvoda s likom omiljenog psića. Interijer dućana inspiriran je Charliejem Brownom, sadržava više od 160 artikala i papirnicu. U njemu je izloženo 13 vrsta akrilnih Snoopyja, a posjetitelje čeka i tajna vrsta koja se dosad nije prikazala. Kao uspomenu na ovaj posjet muzeju posjetitelji mogu kupiti popularne figure, plišane igračke, modne dodatke i dekoracije za dom koji će ih zauvijek prisjećati na ovo uzbudljivo iskustvo. 

Radionica za izradu plišanog Snoopyja koja će oduševiti djecu 

Uz samo preuređenje radionica za izradu plišanih igračaka postala je stalan dio ponude pa tako i posjetitelji imaju priliku okušati se u stvaranju vlastitog umjetničkog djela. Na radionicu se morate prijaviti unaprijed; otkazivanje radionice i povrat novca nisu mogući, stoga prije prijave provjerite sadržaj i termin koji ste prijavili. Prijave za radionicu moguće su preko Pass Marketa, a obavezna je i registracija na platformi Yahoo. Platiti možete samo kreditnom karticom ili PayPay plaćanjem. Više informacija o radionicama saznajte ovdje.

Jelovnik inspiriran Peanuts piknikom

Ništa ne upotpunjuje zabavan posjet muzeju i uživanje cijele obitelji u zanimljivim i humorističnim eksponatima Snoopyja kao uživanje u gastronomskoj ponudi. Nakon kupnje suvenira s motivima Snoopyja i kreativne radionice osvježenje i predah potražite u PEANUTSCafeu

PEANUTSCafe smješten je pored muzeja i gostima pruža priliku da uživaju u tematskim jelima. Jela se temelje na Peanuts pikniku i sva su na neki način vezana uz muzejsku izložbu. Tako ćete na jelovniku pronaći Peppermint Patty sendvič, jelo inspirirano Pattynim putovanjem u Francusku, koje se sastoji od juhe, sendviča, quichea i složenca od povrća. Za obožavatelje začinjene hrane tu su meksički tacosi inspirirani pričom u kojoj Snoopy odlazi na put kako bi upoznao Spikea. 

Ljubitelje slatkog, a posebice djecu, oduševit će Snoopy „Grand Slam” palačinka inspirirana stripom u kojem Snoopy igra tenis. Poznati wimbledonski desert „Jagode i krema”, sada poprima novo ruho uz dodatak palačinke. 

Kako najbrže stići do tamo? 

Do Muzeja Snoopy možete stići na tri različita načina – vlakom, automobilom ili autobusom. Odlučite li se na putovanje vlakom trebat će vam približno 35 minuta od stanice Shibuya, 20 minuta od stanice Shin-Yokohama, odnosno četiri minute hoda od stanice Minami-Machida Granberry Park na liniji Tokyo Denentoshi. 

Muzej Snoopy udaljen je otprilike jedan kilometar od Yokohama Machida IC-a na autocesti Tomei, a iz zračne luke postoji i organizirani prijevoz autobusom. Izravna usluga dostupna je od zračne luke Haneda i zračne luke Narita do sjevernog izlaza. 

Radno vrijeme Muzeja Snoopy je radnim danom od 10 do 18 sati, a vikendima i blagdanima od 10 do 19 sati. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji s određenim datumom i vremenom posjeta ili on-site za isti dan. Kupujete li ulaznice unaprijed, proći ćete nešto jeftinije, točnije za 200 jena po kategoriji ulaznica, pa ćete za ulaznicu za dijete do četvrte godine izdvojiti 400 jena, za djecu do srednjoškolskog uzrasta 800, a za studente i odrasle cijena iznosi 1800 jena. 

Snoopy i njegovi prijatelji obožavaju putovanja u daleke krajeve, a odlučite li se i vi na daleko obiteljsko putovanje u Tokio, ne propustite posjet Muzeju Snoopy. Dopustite da dogodovštine Snoopyja i Charlieja Browna u vaše putovanje unesu humor i vječni optimizam te da budu jedan od razloga zbog kojeg će cijela obitelj zauvijek pamtiti posjet Tokiju. 

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci