Luksuzna obiteljska putovanja: Majestic Imperator Train de Luxe, raskoš i elegancija na tračnicama

Majestic Imperator Train de Luxe. (Foto: www.majestic-train.com)

„Destinacije privlače ljude najviše radi samog putovanja“, riječi su carice Elizabete, koja je istinski uživala u prekrasnim krajolicima gledajući ih kako se izmjenjuju kroz okvire prozora carskog vlaka. Majestic Imperator Train de Luxe izgrađen je prema izvornim nacrtima negdašnjeg vlaka Austro-Ugarske Monarhije kojim je putovala carska obitelj. Luksuzni vagoni izgledaju poput onih cara Franje Josipa I. i carice Elizabete od Austrije, zvane Sisi

Majestic Imperator Train luksuzni vagoni izgledaju poput onih cara Franje Josipa I. i carice Elizabete od Austrije, zvane Sisi. 
Car Franjo Josip I. i carica Elizabeta od Austrije, zvana Sisi.  (Foto: www.majestic-train.com)

Danas su putovanja raskošnim carskim vlakom idealna za obiteljski bijeg od svakodnevice. Carski vlak Majestic Imperator prometuje iz susjedne Austrije. Njime možete povesti obitelj na Advent u Beč, Novogodišnju noć ili posjetiti Salzburg, Innsbruck, Prag, Opatiju ili pak Budimpeštu. Vlak se može unajmiti i za privatne događaje poput vjenčanja, poslovnih evenata ili proslave za širu obitelj. Ovakva su putovanja idealna prilika za luksuznu i jedinstvenu obiteljsku avanturu. 

Iskustvo raskošne usluge i uživanje u interijerima u kakvima je uživala i carska obitelj 

Udobni kupei i luksuzne prostorije, kao i savršena usluga s glamuroznim večerama i kulinarskim delicijama neizostavan su dio putovanja Majestic Imperator de Luxe vlakom. Vlak se sastoji od sedam luksuznih vagona: Franz Josef, Salon 1, Excelsior, Fourgon, Equipage, Ambassador i Elisabeth. Vagon carice Elizabete posvećen je samoj carici i opremljen je u njezinoj omiljenoj plavoj boji. U vagonu su 24 sjedala za blagovanje u raskošnom salonu i 24 luksuzna sjedala u četirima privatnim kupeima.

Želite li uživati u autentičnom komfornom interijeru, gurmanskim specijalitetima, živoj glazbi i atmosferi visokog društva, tu je za vas vagon Franz Jozef u kojem se nalazi i dekorativni vezeni goblen samog cara gotovo u autentičnoj veličini. Na raspolaganju u vlaku su vam i ostali vagoni sa salonima za zabavu, restoranima i luksuznim prostorima za predah i piće. Elizabetin vagon je plave boje, dok su ostale prostorije bogato zlatne ili tamnozelene s ručno rezbarenim talijanskim drvenim stolicama i slikama kraljevske obitelji. Danju ćete uživati u luksuznom ambijentu koji noću poprima romantične note. 

Ovdje možete pobliže pogledati kako izgledaju ovi veličanstveni vagoni.

Adventski posjet dvorcu Hof i čarobna Novogodišnja noć u Beču

Majestic Imperator u ponudi je imao i adventsko putovanje do impresivnog dvorca Hof sagrađena u baroknom stilu. Hof je smješten u austrijskom gradu Marchfeldu. Tamo je putnike čekao vođeni obilazak impozantnog dvorca s puno zanimljivih eksponata.

U Hofu su djeca mogla uživati istražujući pustolovne staze oko dvorca, razgledati zoološki vrt za male životinje u sklopu imanja, posjetiti dječje kazalište i radionice organizirane za djecu. Poslijepodne je bio organiziran i posjet adventskoj tržnici na kojoj se moglo uživati u toploj atmosferi. Nakon toga uslijedio je božićni koncert u koncertnoj dvorani. Prava obiteljska idila u povijesno-romantičnom stilu koju preporučujemo da ne propustite iduće godine. 

Cijena ovog putovanja po osobi iznosi 285 eura. Za djecu mlađu od 14 godina odobrava se popust od 30 posto. Ova cijena uključuje dobrodošlicu s pjenušcem, putovanje vlakom, kasni doručak i piće u vlaku na polasku te večeru u dva slijeda s pićem na odlasku. Uključen je i prijevoz autobusom, ulaznica i vođena tura dvorcem, koncert i vaučer za jedno piće na božićnoj tržnici.

Advent u Beču.
Beč. (Foto: Shutterstock)

Veličanstven novogodišnji vatromet na rijeci Dunav i rasplesani vagon uz bečki valcer i glazbu 

Ispraćaj stare i doček nove godine na Majestic Imperator putovanju u Beč vrhunac večeri slavi u ponoć na mostu preko rijeke Dunav. Ondje ćete u romantičnom okruženju, zajedno sa svojom djecom, uživati u veličanstvenom vatrometu iznad Beča. Nakon vatrometa, veselje se nastavlja u „rasplesanom vagonu“ gdje ćete uz tradicionalan valcer Na lijepom plavom Dunavu zakoračiti u 2024. godinu. Uz glazbu, uživat ćete i u kulinarskim remek-djelima te elegantnoj i inspirativnoj večeri u svim Majestic de Luxe vagonima koji su vam na raspolaganju.

Cijena putovanja po osobi iznosi 398 eura, a uključuje dobrodošlicu s pjenušcem i putovanje vlakom kroz predgrađa Beča. Slijedi i svečana večera od pet sljedova, ponoćni snack, piće pri polasku i puno zabave. Ovaj originalan doček Nove godine ispunit će vas profinjenom uslugom, veseljem, kulinarskim delicijama i zabaviti uz puno, puno plesa.

Opatija
Opatija. (Foto: iStock)

Putovanje uključuje i odmor u našoj bajnoj Opatiji

Jedno od putovanja Majestic Imperatora uključuje i odmor u Opatiji u Hrvatskoj. Osim vožnje vlakom, uključen je boravak u Opatiji u hotelu s 4 zvjezdice, a polazak je iz Beča. Mogućnosti ukrcaja i iskrcaja su i u Wiener Neustadtu, Brucku i/ili Grazu. Ovaj aranžman uključuje impresivnu vožnju vlakom duž povijesne južne željezničke pruge sve do bajkovite Opatije. Cijena po osobi kreće od 2.050 eura što uključuje dvokrevetnu sobu i putovanje.

Detalje svih programa putovanja možete pogledati ovdje. 

Majestic Imperator Train de Luxe idejni je projekt bečkog poduzetnika Stefana Gutmanna, a realiziran je zajedno s osnivačem Gottfriedom Rieckom. O usluzi u vlaku Majestic Imperatora s dubokom strašću za nostalgijom i luksuzom danas brine mladi dinamični tim koji će vas dobrano razmaziti na ovom putovanju. 

Priuštite si luksuz i raskoš carskih obitelji i razmazite svoju obitelj putovanjem s posebnom atmosferom prošlosti koja odiše zagonetnom romantikom. Prilikom ukrcaja, raskošna elegancija prošlog vremena opčinit će vas duhom lagodnog življenja i zabave.

Ako ti se svidio ovaj članak podijeli ga s drugima:

Najnoviji članci